Ismét remek mezőny a BME-n – nyáron is lesz Breakout Hungary

A múlt hétvégén ismét jó hangulatban és remek mezőnnyel zajlott a II. Breakout Hungary Open III. fordulója, a BME sporttelepén, ahol nem kevesebb, mint 21 páros mérkőzött meg az érmekért és a különdíjakért.
A férfiaknál 12 páros nevezett, akiket három négyes csoportba sorsoltak, s a körmérkőzések után az első kettő jutott a felsőházi keresztjátékba. Itt aztán egy-egy meccsen dőlt el a hármas döntőbe kerülés, úgy hogy a csoportgyőztesek egy másik csoport másodikjával meccseltek. A fináléban aztán megint mindenki játszott mindenkivel, s a korábbi kétszeres magyar bajnok Vocskó Máté és a 2014-es egyetemi bajnok Jánossy Bálint nem akadt legyőzőre. Az ezüstérem a Farkas, Oszlányi, a bronz pedig a Marton, Szalai duónak jutott.

A lányoknál 9 páros indult, őket két csoportba sorsolták a szervezők, s mindkettőből az első három jutott tovább a felsőházba, onnan pedig már a férfiakhoz hasonló módon, párosmeccseken alakult ki a hármas döntő mezőnye. Itt a győzelmet Papp Zita és Schmidt Dorottya szerezte meg Jenei Andrea és a tavalyi ob-döntőn ötödik Nagy Szabina, valamint Kérész Éva és a 2016-os U18-as bajnokságon ezüstérmes Tátrai Nikoletta előtt.

A dobogósok, férfiak:
1. Jánossy, Vocskó
2. Farkas, Oszlányi
3. Marton, Szalai

Nők:
1. Papp, Schmidt
2. Jenei, Nagy Szabina
3. Kérész, Tátrai

A verseny támogatóinak (BME Sporttelep, Penco, Tibi atya, Sportmarket) köszönhetően értékes különdíjakat is kaptak a versenyzők, amelyekről maguk az indulók szavaztak. A legjobb női játékos így Nagy Szabina, a legjobb férfi pedig Bene Róbert lett, és külön kategóriájuk volt a leglelkesebb játékosoknak is: ezt a díjat Lakatos Diána és Molnár Zoltán érdemelte ki a játékosok szavazatai alapján.

A verseny főszervezője, Bartók Tamás további jó hírekkel is szolgált. A Breakout Hungary Open ugyanis nyáron is folytatódik: a tervek szerint június 10-11-én, Agárdon, július 22-23-án pedig Zánkán rendeznek versenyt és terveznek még egyet Kispestre is, de ennek időpontja még tárgyalás alatt van. Ezek a viadalok várhatóan ranglista-pontszerző versenyek is lesznek.
És lesz egy külön dedikált Strandsport ÜNNEPE rendezvény is a BME sporttelepen, ahol a strandröplabda mellett strandkézilabda és más strandsportágak is helyet kapnak, ezt követően szombat este pedig egy óriási strandsportos bulit is tartanak.