NŐI VÁLOGATOTT: Kerethirdetés a generációváltás jegyében!

Ami röplabdásberkekben már beszédtéma volt az utóbbi időben, az sajnos valósággá vált: három fantasztikus játékos, a Vasas Óbuda feladója, Király-Tálas Zsuzsanna, a Swietelsky-Békéscsaba liberója, Molcsányi Rita és a Bundesligában szereplő VfB Suhl szélső ütője, Pallag Ágnes is visszavonul a válogatottságtól. Mindhárom rutinos röplabdázó meghatározó egyénisége volt korábban a nemzeti csapatnak. Tudásukról, szorgalmukról, sportág iránti szeretetükről és alázatukról csak szuperlatívuszokban lehet írni és beszélni!

A folytatásban már e leköszönő generáció jeles képviselő nélkül, egy újjáalakuló, megfiatalított női válogatott veszi fel a küzdelmet az ellenfelekkel a közelgő “Arany” Európa Liga-mérkőzéseken, s az augusztusi Eb-selejtezőkön is.

Andi Vollmer, a magyar női együttes márciusban kinevezett német szövetségi kapitánya az „Arany” Európa Ligára már ki is hirdette keretét (a névsor képünkön!). A tavalyi kerettagok közül Szakmáry Gréta, Török Kata, Tóth Fruzsina, Juhár Dalma, valamint Gyimes Zsófia és Bagyinka Fanni – a szövetségi kapitánnyal egyeztetve – a program második felére, azaz az Európa-bajnoki selejtezőkre csatlakozik majd.

PROGRAM – „ARANY EURÓPA LIGA” (csoportkör)

Magyarország-Románia – május 28. (Tüskecsarnok)

Ukrajna-Magyarország – június 2., (Tüskecsarnok)

Magyaroszág-Ukrajna – június 4., (Tüskecsarnok)

Románia-Magyaroszág – június 8., (Alexandria, ROU)

A Final Fourt június 18-án és 19-én rendezik, a helyszín a következő hetekben kerül kijelölésre.

A Magyar Röplabda Szövetség a válogatottságtól visszavonuló Király-Tálas Zsuzsannának, Molcsányi Ritának és Pallag Ágnesnek szívből köszöni a címeres mezben nyújtott kimagasló játékot, s pályafutásuk, valamint életútjuk további részéhez jó erőt, egészséget és sok sikert kíván!