Osztrák páros ellen kezd a magyar bajnok Thaiföldön

Magyar idő szerint péntek hajnalban, 4:40-kor lép először pályára az országos bajnoki címvédő Szombathelyi Szandra és Villám Lilla strandröplabda páros a thaiföldi Songkhlában zajló FIVB Futures- (a korábbi 2*-os World Tournak megfelelő) tornán.

 

Szandi és Lilla világranglista pontjaik alapján 8. kiemeltként egyből a 16-os főtáblára került, ahol először a 9. kiemelt osztrák Friedl, Holzer páros lesz majd az ellenfelük. Csoportjukban szerepel még az első helyen kiemelt hazai Taravadee, Kongphopsarutawadee, illetve a selejtezőből feljutó japán Macumoto Ren, Macumoto Non testvérpár is. Ha a Vasas kettőse nyeri az első meccset, akkor már biztosan továbbjut, s a másik találkozó győztesével játszhatnak majd a csoportgyőzelemért, vereség esetén pedig a másik meccs vesztesével a továbbjutásért.

Az osztrákok közül Holzer tavaly 2. lett a koropovei 1*-os tornán, igaz, még másik párral. Az új párja meg U22 Eb-n volt 5. korábban. A thai páros tavaly megnyerte az ázsiai kontinensbajnokságot, míg a japánoknak ugyan még kevés nemzetközi tapasztalatuk van, de tavaly a japán bajnokságban volt első, második és harmadik helyezésük is.

A mérkőzéseket a hunvolley.hu-n is lehet majd követni IDE kattintva!