Újraválasztották Ludvig Zsoltot a MEVZA alelnökének

Luxembourgban tartotta tisztújító közgyűlését a Közép-Európai Területi Röplabda Szövetség (MEVZA), melyen új elnököt és alelnököket választottak. Az MRSZ főtitkára, Ludvig Zsolt továbbra is a szervezet alelnökeként folytathatja a munkát.

A Magyar Röplabda Szövetséget Baran Ádám elnökségi tag képviselte, aki már a 2021. november 5-én tartott, eredménytelen közgyűlésen is részt vett. A korábbi közgyűlés sikertelensége a tisztázatlan jogi helyzet miatt alakult ki, s az eltelt időben több alkalommal is problémák kerültek felszínre, ezért az Európai Röplabda Konföderáció (CEV) magához vonta a közgyűlés szervezését, melyet 2022. április 8-án a CEV irodájában meg is tartottak.

Thorsten Endres, a CEV ügyvezetője bevezetőjében elmondta, hogy a CEV távlati célja a területi szövetségek működésének összehangolása és az egységes szervezeti struktúra felépítése. Az ülés levezető elnöke Alain Fischbacher úr volt, a CEV jogi bizottságának vezetője.

Az ülés hivatalos napirendjének elfogadása után a küldöttek a kötelező napirendi pontok után a legfontosabb döntés meghozataláról szavaztak, a MEVZA tisztújításáról.

Az elnöki tisztségre Valentina Bifflin, a Horvát Röplabda Szövetség főtitkára került egyhangú döntéssel megválasztásra, a pénzügyekért felelős alelnök a Szlovén Szövetség elnöke, Metod Ropret úr lett, a további két alelnöki helyre pedig az Osztrák Szövetség elnökét, Gernot Leitner-t és Ludvig Zsoltot, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkárát szavazták meg a helyszínen lévő szövetségi képviselők.

Az elnökség megválasztása után a küldöttek döntöttek a MEVZA székhelyének megváltoztatásáról, mely az Osztrák Szövetség irodája lesz, míg az operatív feladatok ellátásáért felelős MEVZA iroda az új elnökhöz kötötten a Horvát Szövetség székhelyén fog működni.

Az elkövetkező hetekben az új elnökség és az operatív területek felelősei fognak egyeztetéseket folytatni, hisz a nyáron már strandröplabda események, illetve utánpótlás válogatott rendezvények várhatóak, valamint a MEVZA Kupa jövő szezonjának versenykiírását is szükséges megalkotni.