Íme az utánpótlás döntők helyszínei

Egy kivétellel minden korosztályos hatos finálé helyszínét sikerült megtalálni a Magyar Röplabda Szövetségnek, legalábbis ami a klasszikus, hat fős csapatokat illeti.

 

A MRSZ a tavalyi idényhez hasonlóan idén is külön-külön helyszíneken rendezi az utánpótlásbajnokságok döntőit.

Dátumban a legközelebb az U17-es finálék következnek május 13. és 15. között. A Szalayné Sebők Éva leány döntőt Békéscsabán, a fiúkét Kecskeméten rendezik. A fiúknál már meg is van a hat résztvevő: DSE Röplabda Akadémia, KESI, Szolnoki SPC, RÖAK Kaposvár, Vegyész RC Kazincbarcika, Dág KSE. A lányok névsora viszont csak április 30-án alakul majd ki.

Ezt az U15-ösök döntője követi május 20. és 22. között, mégpedig a dr. Kotsis Attiláné lány bajnokságot Békéscsabán rendezik, a fiúké viszont az egyetlen kakukktojás. Ugyan már ebben is előrehaladott egyeztetések folynak, de ez még bizonytalan. Ezekben a korosztályokban is április 30-án, illetve május 1-én derül majd ki a résztvevők névsora.

Egy héttel később, május 27-29-én rendezik majd az U19-es Torma Ágnes és dr. Tarnawa Ferdinánd bajnokságot. Előbbinek ugyancsak Békéscsaba – azaz a Viharsarokban három leány fináléra is sor kerül –, utóbbinak pedig Székesfehérvár lesz a házigazdája. Ez az a korosztály, amelyben már megvan a résztvevők listája is: a lányoknál a házigazda Békéscsabai RSE, az MTK Budapest, a Szegedi RSE, az UTE, a Vasas A és a Vasas C csapata, a fiúknál pedig a DSE Röplabda Akadémia, a RÖAK Kaposvár Fino, a KESI, a MÁV Előre Akadémia, a Pénzügyőr és a Szolnoki SPC.

A sort az U21-es bajnokság zárja június 4-6. között. Itt a lányok a tavalyihoz hasonlóan Budapesten, az UTE-csarnokban játszanak, míg a fiúk Kazincbarcikán. Itt egyelőre négy-négy csapat jutott már be a fináléba, a névsor április 23-án és 24-én lesz majd teljes. Nagyon fontos, hogy mind a négy korosztály küzdelmeit élőben közvetíti majd a Hunvolley Tv.

Két kisebb korosztály számára is rendeznek döntőt: az U13-as Őryné Merő Nóra bajnokságot május 7–8-án a Vasas csarnokában rendezik, míg a fiú Dunszt Ferenc döntőnek még nincs helyszíne. Az U11-es MVM vegyes bajnokság döntője ugyancsak Budapesten, az UTE csarnokában lesz június 11-én.

 

A KOROSZTÁLYOS DÖNTŐK HELYSZÍNEI:
U15 (május 20-22.): leány – Békéscsaba, fiú – ?
U17 (május 13-15.): leány – Békéscsaba, fiú – Kecskemét
U19 (május 27-29.): leány – Békéscsaba, fiú – Székesfehérvár
U21 (június 4-6.): leány – UTE-csarnok, fiú – Kazincbarcika

U13 (május 7-8.): leány – Vasas-csarnok, fiú – ?
U11 (június 11.): vegyes – UTE-csarnok