Újpesten tesztelt a leány U19-es válogatott

Megtartotta főpróbáját a leány U19-es válogatott is. Horváth András csapata Horváth András csapatával ütközött meg, hiszen az ifjúsági válogatott az UTE-val csapott össze a lila-fehérek Szilágyi utcai csarnokában.

 

Az újpestiek a legerősebb összeállításukban léptek pályára, míg a válogatottnál a csapatkapitány Märcz Mira volt a feladó, a tavaly az U16-os Eb-n a válogatottal 7. Erőss Mirtill kezdett átlóként, Imre Zsófia és Radnai Lili volt a két négyes ütő, míg Rieder Evelin és Szatmári Júlia a két center, liberóként pedig a kupadöntős Szent Benedekben pallérozódó Baksa Panna lépett pályára, de aztán fokozatosan mindenkit pályára küldött Horváth András.

A két csapat öt szettet játszott egymással, s a fiatalok két játékrész kivételével rendre gyengén kezdtek, viszont a harmadik szettet leszámítva rendre vissza tudtak kapaszkodni az Extraliga alapszakaszának hatodik helyezettjével szemben. Sőt, ha az ötödik játszma csak 15 pontig tartott volna, akkor a válogatott megnyert volna egyet, de így is volt több szettlabdájuk és végül ebben csak 29:27-re kaptak ki.

„Most nem az eredmény volt a fontos, hanem hogy lássuk azt, hogy meccsszituációban mit tudnak a lányok – mondta el a találkozó után Horváth András. – Azon kívül, hogy a szettek elején rendre nem kezdtünk jól, voltak ismétlődő hibáink, amikre sokadszorra sem figyeltek oda a lányok. Ezeket ki kell majd javítanunk még a hátralévő napokban.Mindenképpen hasznos volt a találkozó és összességében elégedett vagyok a látottakkal, azt pedig külön szeretném megköszönni az újpestieknek, hogy vállalták a megmérettetést.”

A szakember a hétvégi pristinai Európa-bajnoki selejtezők esélyeiről is mondott néhány szót: “Ami a hétvégét illeti, mindenképpen az első két hely valamelyikének elérése a cél. Papíron a törökök lehetnek a legnehezebb ellenfeleink, de persze a másik két csapatot sem szabad lebecsülnünk. A továbbjutáshoz azonban ellenük győzni kell. ”

 

A leány U19-es válogatott kerete: Baksa Panna (Szent Benedek RA), Bálint Viktória (Szegedi RSE), Erőss Mirtill (Vasas SC), Imre Zsófia (Vasas SC), Märcz Mira Csenge (Vasas SC), Olcsváry Dóra (Vasas SC), Rieder Evelin (Vasas SC), Radnai Lili (BRSE), Radnai Luca (BRSE), Stankovics Alinda (Vasas SC), Szatmári Júlia (UTE), Varga Brigitta (MTK)

AZ EB-SELEJTEZŐ PROGRAMJA:
Pristina (Koszovó)
Április 8., péntek
16:00 Magyarország – Törökország (leány U19-es Eb-selejtező)
Április 9., szombat
16:00 Magyarország – Koszovó (leány U19-es Eb-selejtező)
Április 10., vasárnap
19:00 Magyarország – Észtország (leány U19-es Eb-selejtező)