Tanuljanak és kérdezzenek – javasolja az edzőknek Gabi néni

Dr. Kotsis Attiláné Kincsessy Gabriella a Digi Sport reggeli műsorában a jótanácsok mellett a véleményét is elmondta a hazai női röplabdázás helyzetéről. 

 

Gyakran tűnik fel mérkőzéseken Gabi néni, a magyar női röplabdázás legendája, de tévében is követi az Extraliga mérkőzéseit, sőt külföldi bajnokságokat is figyeli. Szívesen mondja el a véleményét a magyar női röplabdázásról, ahogy tette azt most s DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

Új szövetségi kapitánya van a magyar női röplabda-válogatottnak a német Andreas Vollmer személyében. Gabi néni amondó, hogy a német mester jó név a szakmában, ám nehéz dolga, hiszen egy teljesen ismeretlen csapatot kell átvennie. 

Gabi néni szerint “a röplabda technikai, sokmozgásos észjáték, melyben elsősorban a technikai repertoárt kell bővíteni. A váratlan helyzetek megteremtése a döntő, ezért kell sokféle technikát, ütésfélét megtanulni, hogy aztán ezt lehessen variálni és váratlant húzni. A válogatottnak elsősorban ebben kell előre lépnie.” Jó útnak tartja, hogy a válogatott több játékosa komoly külföldi bajnokságban edződik, ezzel kapcsolatban pedig némi kritikát is megfogalmazott: “a minap a Vasasnál jártam egy utánpótlás tornán, ahol volt kétszáz gyerek, és sok-sok lelkes edző. Valahogy ez a lelkesedés a későbbiekben ellaposodik, az edzők egy részében nincs meg a vágy a tudása bővítésére.

Bár meglepte Németh Szabolcs távozása a Fatum-Nyíregyháza kispadjáról, Gabi néni szerint nem tudott megújulni a nyíregyháziak korábbi edzője. Nem lepődött meg azon sem, hogy az 1. MCM-Diamant Kaposvár jutott be az Extraliga elődöntőjébe a Nyíregyháza ellenében. “Követem ezeket a feltörekvő csapatokat – teszi hozzá – a Vasas görög mesterét nagyon jó edzőnek tartom, nagyon ravaszul meccsel.” A bajnoki esélyekről ezúttal sem mondott többet: “Nem vagyok jós, és nem is szeretném megjósolni, hogy ki juthat be az Extraliga döntőjébe. Annak nagyon örülök, hogy új csapatok is ott vannak a négy között, ami azt jelenti van négy-öt olyan csapat a bajnokságban, amelyek magasabb szinten is megállják a helyüket, és ezzel fejlődik a magyar röplabda.

Gabi néni szerint úgy fejlődhet igazán a röplabda, hogyha az edzők tanulnak, kérdeznek és bővítik a tudásukat. Hogy mit mondott még, az kiderül a DIGI Sport videójából.

Forrás és fotó: digisport.hu

 

Gabi néni üzenete a Swietelsky-Békéscsabának és a többi klubnak!

Kedves Ádám, kedves játékosok!
Olvasva hunvolley.hu honlapon, hogy a sportteljesítmény mellett, emberi tettet – nekem az, aki a II. világháborúban éltem és túléltem – hajtottatok végre az ukrán röplabdás befogadásával, és a mindennapi további segítésével is.
Kérek, más egyesületeket versenyzőket is, hogy kövessék a békéscsabaiak e tettét, ha menekülteken tudtok segíteni!

dr. Kotsisné Attiláné
és remélem, hogy mindenki Gabi nénije
mesteredző