Tovább remekelnek légiósaink

Légiósainkra továbbra sem lehet panasz: Németh Anett egyre jobb formába lendül, Szakmáry Gréta továbbra is csapata legjobbja. Pádár Krisztiánék az élről várhatják a japán bajnokság folytatását. További magyar vonatkozású hír, hogy ifjabb Grózer György, a német válogatott sztárja CEV-kupát nyert a Vero Volley Monza együttesével.

Lejátszotta utolsó alapszaksz-mérkőzését a Bundesligában Németh Anett együttese, a Potsdam. A magyar ütőjátékos vezetésével 3:0-ra legyőzték a ligaleső Stuttgartot és felléptek a tabella második helyére. Németh Anett az elmúlt két hónapban a Potsdam legjobbjává nőtte ki magát, folyamatosan magas szinten röplabdázva segíti csapatát.

Nehéz dolga volt a török bajnokság legutóbbi fordulójában Szakmáry Gréta együttesének, az Aydın Büyükşehir Belediyespor-nak, ugyanis a ligaleső sztárcsapatot a Vakifbank-ot fogadták hazai pályán. Hiába Szakmáry 14 pontja, az Aydin 3:0-ra elveszítette a mérkőzést, így egy fordulóval a vége előtt nyolcadikak a török pontvadászatban.

Januárban igazolt a francia bajnokságba Dékány Bernadett a Pays d’Aix Venelles együtteséhez, ahol egyszer kezdőként, egyszer csereként számít rá Alessandro Orefice vezetőedző. Az alapszakasz  szombati zárómérkőzésén Dékány 9 ponttal segítette csapatát a Chamalieres ellen, így harmadik helyen zárták az alapszakaszt.

Véget ért a japán bajnokság alapszakasza Pádár Krisztián  csapata számára: a Toray Arrows a hátralévő meccsektől függetlenül az élen zárja az alapszakaszt és készülhet a bajnoki döntőre. Pádár nagyszerű teljesítménye is kellett a Toray Arrows sikeréhez, a magyar négyes ütő 870 pontjával a japán bajnokság legeredményesebbje.

Szlovén bajnoki elődöntőre készülhet Gergye Roland, a Merkur Maribor légiósa. A HišaNaKolesihTriglav elleni negyeddöntős párharc két mérkőzésén 26 pontot szerzett a magyar játékos. A Maribor a Calcit Volley ellen harcolhatja ki a döntőbe jutást.

Lejátszották a férfiak CEV-kupa döntőjét, melyet a Grózer Györggyel felálló Vero Volley Monza nyert meg a Tours VB ellenében. A német színekben szereplő Grózer 15 illetve 11 ponttal járult hozzá a monzai sikerhez. Pályafutása harmadik nemzetközi sikerét aratta a Monzával, előtte 2014-ben az orosz Belgoroddal Bajnokok Ligáját és klubvilágbajnokságot nyert.

Kép forrása: CEV