Kiss Dániel a teremidény után megint a homokon folytatja

A Pénzügyőrrel sorozatban harmadik Magyar Kupa győzelmét ünnepelhette, a bajnokságban pedig bejutott az elődöntőbe Kiss Dániel, aki a terem szezon után azonnal megy a strandra. Nincs ezzel egyedül, Rása Alex, Bán Viktor és Solti Péter is a Kőér utcai csarnokból teszi át a székhelyét nyáron a homokra.

 

– Hogy élted meg a Magyar Kupa-döntőt a Vegyész ellen?
– Teljes koncentrációval készültünk a fináléra – mondta el Kiss Dániel, a Pénzügyőr kupagyőztes szélső ütője a strandroplabda.hu-nak. – Az előző két mérkőzésen ez nem sikerült, kicsit fáradtabbak voltunk, viszont a döntőre nagyon készültünk. Sokat videóztunk és az edzések is keményebbek voltak, de mindenki odatette magát. Az első két játszmában blokkban jól megfogtuk a Barcikát, a fogadásunk is rendben volt. Aztán a harmadik szettben már akadozott a játékunk, többször hibáztunk, de így is meg tudtuk nyerni a trófeát.

– Az aranyérmet hol tartod?
– Nem szeretem mutogatni az érmeimet, de ez biztosan látványos helyre kerül.

Hogy indult a strandröplabda iránti szerelmed?
– Nagyon későn kezdtem el magát a röplabdázást is. Korábban tíz évig triatlonoztam, a strandröplabdát csak hobbiból játszottam, de beleszerettem. Amikor befejeztem a triatlonban a pályafutásomat, kosarazni kezdtem. Az egyik strandröpis ismerősöm kérdezte meg tőlem, nem lenne-e kedvem a Sümegben játszani. Azt mondtam, dehogynem.

Olyan jól sikerült, hogy 2019-ben bajnok lettél Bán Viktorral, a tavalyi ob-döntőben pedig bronzérmet nyertél Rása Alexszel. Hogy emlékszel ez utóbbira vissza?
Amilyen gördülékenyen játszottunk szombaton, vasárnap nem voltunk ennyire stabilak. Sokszor játszottunk már Mikuláss Koch Marcell, Szabó Vilmos páros ellen. Elég magabiztosan kezdtük a meccset, aztán látszott, hogy ők is készültek ellenünk. A vereség után elég rossz érzések voltak bennem, nehéz volt megemészteni, mert jó formában voltunk és mindent megtettünk a döntőért. A bronzmeccs már csak örömjáték volt.

– Miért szeretsz együtt játszani Rása Alexszel?
– Egy húron pendülünk. Teremben is már négy éve együtt játszunk, közeli barátok is vagyunk. A pályán mindig lehet rá számítani, mert hajtja az embert, nem hagyja elengedni a meccset még akkor sem, ha hátrányban vagyunk.

Milyen céllal vágtok neki az idei szezonnak?
– Még nem gondolkoztunk rajta, hiszen zajlik a teremszezon, egyelőre a rájátszásra koncentrálunk. Az sem biztos, hogy vele indulok majd idén.

Milyen hosszú távú céljaid vannak a strandröplabdában?
– Még nem tudom. Nálam a teremröplabda van a fő helyen, a strand inkább csak hobbi, bár azt hiszem, hogy Hajós Artúron és Stréli Bencén kívül mindenkinek csak másodlagos a férfi mezőnyben.

Teremben milyen célokat tűztél ki magad elé?
– Ősszel diplomázom közgazdászként, ezt követően szakmai gyakorlatra megyek. Szívesen maradnék a Pénzügyőrben, de nem tudom még, hogy tudok-e egyáltalán profi szinten tovább röplabdázni.