Izgalmas bronzpárbaj – idegenben egyenlített a Nyíregyháza

A saját otthonában elszenvedett vereség után idegenben egyenlített a Fatum Nyíregyháza a női röplabda-bajnokság harmadik helyéért kiírt párharcban.

A szabolcsiak az első szettet még elvesztették Jászberényben, aztán magukra találtak, és onnan már végig kézben tartották az irányítást. A felszabadult, pontos játék végül magabiztos, 3:1 arányú győzelmet ért. A hazaiak ezúttal sok hibával játszottak, és nem tudták megismételni legutóbbi produkciójukat. A bronzcsata szombaton, Nyíregyházán folytatódik.

Jászberényi RK – Fatum Nyíregyháza 1:3 (21, -13, -20, -12)
Jászberény, 300 néző. V.: Mezőffy, Halász E.
Jászberény: Bleicher R., Gardovic, Fernandez Conde, Slipjevic, Takács B., Pintér A. Csere: Ivkovic (liberó), Bleicher N., Harmath, Fábián. Vezetőedző: Branislav Franic.
Nyíregyháza: Szombathelyi Sz., Vacsi, G. Francesco, Fernandez, Kalotai, Valdez. Csere: Tóth F. (liberó), Leidgeb. Vezetőedző: Horváth András.
Az egyik fél harmadik győzelemig tartó párharc állása: 1–1.

Branislav Franic: Amit vasárnap felépítettük, azt ma leromboltuk. Kezdhetjük előröl az egészet. Hiába nyertük meg az első játszmát, a folytatásban a szettek elején rendre elengedtük ellenfelünket. A harmadik játékrészben 10:19-ről még feljöttünk két pontra, de ott sem sikerült fordítanunk.
Horváth András: Fontos győzelmet arattunk, ez igazi csapatmunka volt. Ugyanezen az úton kell mennünk tovább a folytatásban.