Törökországi ezüst után Ausztriában bizonyíthatnak hóröplabdázóink

Történelmi ezüstérmet szerzett a múlt hétvégén a Czene Adrienn, Győri Panna, Hackl Szilvia, Lutter Eszter összeállítású magyar női csapat a törökországi hóröplabda Európa Tour-versenyen. Ezen a hétvégén Ausztriában bizonyíthatnak majd versenyzőink.

 

Az eddigi legjobb helyezés ebben a szakágban 2018-ban született, amikor a nőknél Győri Panna és Lutter Eszter, a férfiaknál pedig Bán Viktor és Soós Izsák szerzett egyaránt 4. helyezést, bemelegítésképpen a wagraini Európa-bajnokságra (amely az első és eddig egyetlen kontinenstorna volt hóröplabdában) egy Európa Tour-versenyen, de akkor még ketten alkottak egy csapatot. Az Eb-n egyébként mindkét duó a 9. helyen végzett.

A következő évtől tértek át a három plusz egy fős lebonyolításra, amelyben 5. hely volt a mieink legjobb eredménye, amelyet a tavalyi évben két női csapat is elért Győri Panna, Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra és Villám Lilla, illetve Czene Adrienn, Gubik Hanna és Szabó Dorottya összeállításban.

Ezeket sikerült most alaposan megjavítania és érmet szereznie a Ball Sport Club és a Penta-KSE versenyzőinek. A csapat rendszerint Czene, Győri, Lutter összeállításban lépett pályára, míg Hackl csereként járult hozzá a remek szerepléshez.

„Mindenki kiválóan oldotta meg a feladatát. Eszti remekül mezőnyözött, én feladtam, Panni pedig hibátlanul ütötte be a labdákat – mondta el a taktikát Czene Adri. – Sziszinek pedig a nyitásaira volt nagy szükségünk, amúgy pedig a bemelegítésnél is nélkülözhetetlen volt, amikor pedig nem volt a pályán, akkor gyakorlatilag edzőként funkcionált.”

„Ilyen amikor a szív győzedelmeskedik – olvashattuk ezt már Lutter Eszti facebook-oldalán. – Gyönyörű játékkal jutottunk döntőbe! Életem egyik legjobb hóröplabdás hétvégéje, amikor nem csak csapatként, hanem nagyon jó barátnőkként is játszhatunk egymásért, és a magyar sikerért!”

 

A folytatás már most hétvégén következhet, hiszen ezúttal az ausztriai Wagrainban rendeznek Európa Tour-versenyt, ahol ugyancsak indulnak magyarok, igaz a lányoknál más összetételben. Ezúttal ugyanis a Kiss Liliána (Gödöllői RC), Gubik Hanna, Matkovits Anna (Beach Sport) összeállítású csapat képviseli majd színeinket, akik a főtábla, 4. helyén lettek kiemelve.

Ezúttal a férfiaknál is lesznek majd magyar indulók, mégpedig az SRSE két csapata is. Frányó Csanád, Éliás Balázs, Polgár Levente és Oláh Zsolt egyből a főtáblán kezdhet, mégpedig 8. kiemeltként, míg a Petik Csanád, Dóczi Domonkos és Udvarhelyi Márton összeállítású csapatnak már a selejtezőben is pályára kell lépnie, mégpedig 1. kiemeltként.