Helyosztók a nőknél: előnyben az MTK és a Kaposvár

Az MTK Budapest és az 1. MCM-Diamant Kaposvári egyetem csapata került előnybe a női röplabda-bajnokság pénteki helyosztó mérkőzésein. A kék-fehérek az újpestieket győzték le négy szettben, míg a somogyiak a Gödöllő ellen nyertek 3:0-ra. (Fotó: Szűcs Attila)
Az MTK az első szettet nagy csatában még elvesztette a lilák ellen, a folytatásban azonban kézbe vette az irányítást, és előbb egyenlített, majd a maga javára fordította az eredményt. Mindkét csapat hullámzóan teljesített, de a végjáték rendre a házigazdáé volt. Az UTE vasárnap, saját otthonában szeretne egyenlíteni.
Szintén hazai pályán szerzett előnyt a hetedik helyért kiírt párharc első mérkőzésén az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es női röplabdacsapata a Penta-Gödöllő ellen. Zarka Péter együttese az első és a második játszmát biztosan nyerte, a harmadik szettben viszont nagyot kellett küzdeni a győzelemért. A 70 perces találkozón Széles Petra 14, Debora Araujo pedig 11 pontig jutott. A csata csütörtökön 19 órától folytatódik a Pest megyeiek otthonában.

Az 5. helyért, 1. mérkőzés
MTK Budapest–UTE 3:1 (-24, 20, 19, 20)
Budapest, Szamos u., 200 néző. V.: Tillmann, dr. Árpás.
MTK: Lutter L., Lakatos, Szűcs K., Papp O., Petőváry, Hackl. Csere: Hajek-Nagy (liberó), Kilyénfalvi, Lesi, Tímár. Vezetőedző: Alberto Salomoni.
UTE: Ancsin, Miklai, Háfra, Dégi, Bezsandolszka, Haeden. Csere: Kötél D. (liberó), Lutter E., Császár, Nagy V., Juraszik. Vezetőedző: Valics György.
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása: 1-0 az MTK javára.

A 7. helyért, 1. mérkőzés
1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – Penta Gödöllői RC 3:0 (22, 17, 23)
Kaposvár, 250 néző. V.: Mezei, Szabó P.
Kaposvár: Kanizsai 7, Sitkey 8, Bagyinka 4, Araujo 11, Szívós 9, Horváth A. 10. Csere: Csitári (liberó), Mészáros Zs. 1, Kocsi, Rák 1. Vezetőedző: Zarka Péter.
Gödöllő: Radomszki 4, Széles 14, Kötél Zs. 2, Nagy K. 7, Nagy A. 1, Czina 7. Csere: Kovács A. (liberó), Maurer (liberó), Nagy Zs. 3, Tóth-Bagi. Vezetőedző: Borkovits Zoltán.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:5, 16:12, 21:17. II. játszma: 8:2, 16:7, 21:13. III. játszma: 7:8, 15:16, 18:21, 22:23.
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása: 1-0 a Kaposvár javára.

Zarka Péter:Volt némi görcsösség a játékunkban, ettől függetlenül jól sültek el a nyitásaink. Idegenben ennél felszabadultabban játszhatunk és akkor le is zárhatjuk a párharcot.
Borkovits Zoltán:Sok volt a ki nem kényszerített hiba. Otthon mindenképpen javítani kell, és ki kell harcolni a harmadik mérkőzést.

A 9-11. helyekért
Palota RSC-TFSE 1:3