Békéscsabán kezdődött meg az országos OVI-RÖPI program

Csaknem ezer óvodást mozgat meg a Magyar Röplabda Szövetség és a Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány hat állomást felölelő sorozata, amely igyekszik megismertetni és megszerettetni a gyerekekkel a röplabda sportágat.

Elsőként a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület impozáns új akadémiája adott otthont a sorozatnak. A 2020 tavaszán átadott létesítményben órákon át pattogott a röplabda a szerdai nap folyamán.

„A jövő Molcsányi Ritáit képezzük, de az is nagyon fontos, hogy a gyerekek megszeressék a sportot” – mondta Baran Ádám, a BRSE elnöke a rendezvény sajtótájékoztatóján. Hozzátette: örömmel és büszkeséggel tölti el, hogy az esemény első állomása Békéscsaba lehet.

Vatai Gabriella az MRSZ operatív igazgatója pedig azt emelte ki, hogy a Magyar Röplabda Szövetség továbbra is elkötelezett az utánpótlásnevelés mellett. Céljuk, hogy minél több kisgyermekkel megszerettessék a röplabdát.

Dr. Molnár Andrea, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöke pedig arra mutatott rá, hogy egy régi álom vált valóra azzal, hogy el tudták indítani az országos OVI-RÖPI programot, amelynek Békéscsaba után Kaposvár, Nyíregyháza, Balatonfüred, Szombathely és Tatabánya is helyszíne lesz majd. Hozzátette: a röplabda az egyik legnépszerűbb sportággá vált az óvodák és az óvodások körében is, rengetegen játsszák és csaknem ötszáz óvodába jutott el a program!