Nyíregyháza: már csak egy lépésre a bronzéremtől

Hazai pályán szerzett előnyt a női röplabda-bajnokság bronzcsatájában a Fatum Nyíregyháza együttese a Jászberény ellen. A szabolcsiak az első játszmában nem adtak esélyt ellenfelüknek, és a folytatásban is kézben tartották az irányítást. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása így már 2-1 a nyírségiek javára. A harmadik helyért kiírt küzdelem szerdán akár véget is érhet a jászságiak otthonában. 

Fatum Nyíregyháza – Jászberényi RK 3:0 (14, 20, 23)
Nyíregyháza, 800 néző. V.: Tillmann, dr. Árpás.
Nyíregyháza: Szombathelyi Sz., Vacsi, G. Francesco, Fernandez, Kalotai, Valdez. Csere: Tóth F. (liberó). Vezetőedző: Horváth András.
Jászberény: Bleicher R., Gardovic, Fernandez Conde, Slipjevic, Takács B., Pintér A. Csere: Ivkovic (liberó), Bleicher N., Harmath, Fábián, Halla. Vezetőedző: Branislav Franic.
Az egyik fél harmadik győzelemig tartó párharc állása: 2–1 a Fatum Nyíregyház javára.

Horváth András: Az első játszmában agresszíven, koncentráltan röplabdáztunk. A folytatásban kisebb hullámvölgyeink is voltak, amiből jól kijöttünk. A harmadik játszmában hátrányból álltunk fel, ami ugyancsak dicséretes. Gratulálok a csapatnak, de még nincs vége a párharcnak, már készülünk a következő találkozóra.
Branislav Franic: A második szett végére érkeztünk meg a mérkőzésbe, így nem lehetett más az eredmény, mint vereség. Másfél szett előnyt adtunk az ellenfélnek, ez nem fér bele. Mentálisan nagy volt a különbség a két csapat között.

NB I, nők, 9-11. helyért:
TFSE-Budaörs 3:0 (24, 16, 21)
Budapest, 50 néző. V.: Farkas, Éri.
TFSE: Neizer, Hegedűs, Molnár A., Bertók, Nagy M., Ostorházi. Csere: Dobrovits (liberó), Tóth E. Vezetőedző: Németh Lajos
Budaörs: Vezsenyi, Horuczi, Szabó L., Rácz M., Szoboszlai, Imreh K. Csere: Szabó D. (liberó), Farkas E., Boller, Selmeczi V. Megbízott edző: Balogh István
Németh Lajos: Örülök, hogy a szezon utolsó mérkőzésén jó teljesítménnyel tudtunk győzni riválisunk ellen. Gratulálok a csapatnak!
Balogh István: Megnyugodtunk a korábbi győzelmek miatt, hiányzott a megfelelő motivíáció. A Palota legyőzésével vasárnap szeretnénk bebiztosítani a 9. helyünket.