Alakul az U19-es és az U21-es döntők mezőnye

A múlt hétvégén rendezték a leány és fiú juniorbajnokság elődöntő háromcsapatos tornáit, ahonnan a csoportgyőztesek bejutottak a hatos döntőbe, míg a négy második a maradék két finalista helyért játszik majd egy körmérkőzéses tornát április 23-án. Ez utóbbira az U19-es leánybajnokságban éppen vasárnap kerül majd sor az MTK Szamos utcai csarnokában.

 

A junior lányok A-csoportjának küzdelmeit a Vasas Folyondár utcai csarnokában rendezték, ahol a házigazdák győztek a Gödöllő és a Jászberény előtt. A kaposvári B-csoportban a Békéscsaba nyert a MÁV Előre és a hazaiak előtt, míg a C-csoportban az MTK lett az első a Szamos utcában, a Nyíregyházát és a Kispest SE-t megelőzve. A D-csoportban is hazai siker született, itt a Szilágyi utcában az UTE végzett az élen, a Budaörsöt és a Szent Benedeket megelőzve.

A négy csoportgyőztes várja még a június 4-6. között megrendezendő döntőbe az április 23-i négyes torna első két helyezettjét, amely a Budaörs, a Gödöllő, a MÁV Előre és a Nyíregyháza közül kerül majd ki (a tornát várhatóan Budaörsön rendezik majd), míg a csoport harmadik helyezettjei ugyanekkor a 9-12. helyért küzdenek majd meg.

Az ifiknél is ugyanez a lebonyolítási rendszer, itt az A-csoportban, hazai pályán a Békéscsaba végzett az első helyen a Gödöllőt és a Nyíregyházát megelőzve, míg a B-ben Vasas C, MTK, Kaposvár volt a sorrend a Folyondár utcában. A C-ben az UTE is hazai pályán vívta ki a döntőbejutást a Jászberény és a Szolnok előtt, a D-ben pedig a Vasas A lett az első, megelőzve a Szegedet és a Szent Benedeket, azaz a piros-kékeknek két csapata is lesz a fináléban.

Ennek a korosztálynak május 27-29-én lesz a hatos döntője, most vasárnap pedig az is kiderül, hogy melyik két csapat jut még be oda: a Szamos utcában csap majd össze a házigazda MTK a Gödöllővel, a Jászberénnyel és a Szegeddel a fentmaradó helyekért. A csoport harmadikak ugyancsak vasárnap játszanak a 9-12. pozíciókért, mégpedig Besenyszögön.

A fiúknál csak az U21-es korosztályban rendezik ebben a lebonyolításban a küzdelmeket, itt azonban az A-csoportban meglepetés született, mert a MÁV Előre megelőzte a házigazda Pénzügyőrt, illetve a MEAFC-Miskolcot, a B-csoportban viszont a hazai Kecskemét magabiztosan előzte meg a Dágot és a DEAC-ot. A C-csoportban a Szolnok is érvényesítette a hazai pálya előnyét, és előzte meg a Kaposvárt és a Rákosmentét, míg a D-ben a Dunaújváros lett az első a Kazincbarcika és a rendező MAFC előtt.

Itt majd április 24-én lesz a négyes torna a Dág, a Kaposvár, a Kazincbarcika és a Pénzügyőr között, a döntő pedig ugyanúgy június 4-6-án, mint a lányoknál.

Az ifiben viszont a körmérkőzéses alapszakasz végén dől el, hogy a résztvevő 15 csapat közül melyik hat jut a fináléba. Két-két mérkőzés ugyan még mindenkinek hátravan, de már eldőlt a hatos finálé mezőnye, mert a Kecskemét, a MÁV Előre, a Pénzügyőr, a Szolnok, a Kaposvár és a Dunaújváros már behozhatatlan előnnyel vezet a tabella 7. helyén álló miskolciak előtt.

A másik két korosztályban mindkét nemnél még javában zajlanak a körmérkőzések, ami alapján majd a tabella első hat helyezettje jut a döntőkbe. A helyszínek egyelőre még nem ismertek, de várhatóan a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is külön rendezik majd a fiúk és a lányok döntőit, amely alól esetleg az U15-ös korosztály lehet kivétel.

 

U21 lány döntősök: Békéscsaba, MTK, UTE, Vasas; középdöntő: Budaörs, Gödöllő, MÁV Előre, Nyíregyháza
U19 lány döntősök: Békéscsaba, UTE, Vasas A, Vasas C; középdöntő: Gödöllő, Jászberény, MTK, Szeged
U21 fiú döntősök: Dunaújváros, Kecskemét, MÁV Előre, Szolnok; középdöntő: Dág, Kaposvár, Kazincbarcika, Pénzügyőr
U19 fiú döntősök: Dunaújváros, Kaposvár, Kecskemét, MÁV Előre, Pénzügyőr, Szolnok