Női Extraliga: idegenben egyenlített a Nyíregyháza

Három mérkőzéssel folytatódott a női Extraliga negyeddöntőjének második fordulója. A hazai vereség után idegenben, Kaposváron nyert a hétvégén edzőcserén is áteső Fatum-Nyíregyháza. A Vasas szoros játszmákban, de ezúttal is 3:0-ra nyert az MTK ellen, míg az UTE másodszor is a döntő játszmában maradt alul a Szent Benedekkel szemben.

 

Az MTK és a Vasas összecsapásán ezúttal is a kupagyőztes piros-kékek diadalmaskodtak, de a kék-fehérek is alaposan kitettek magukért, mindhárom játszmában szorongatták ellenfelüket, sőt, a harmadikban játszmalabdájuk is volt, de az óbudaiak végül fordítottak. A harmadik szettben többször is vezetett az MTK, és még 19:20-nál is csak egy pont volt a különbség, ám ezt követően már nem szereztek pontot a hazaiak, így a Vasas csütörtökön, hazai pályán, egy újabb sikerrel le is zárhatja a párharcot.

A hazai pályán elszenvedett vereség után edzőcserén áteső Fatum-Nyíregyháza nem kezdte jól a mérkőzést Kaposváron, mert a hazaiak gyakorlatilag végig vezettek az első szettben, ám a végjátékban egyenlíteni tudtak a vendégek és a ráadásban végül meg is nyerték a játszmát. A második szett is szorosan alakult, de ezt végül egy fokkal simábban nyerték a vendégek, és a harmadikban is közel álltak a győzelemhez, de végül ott 25:25 után a kaposváriak szereztek két pontot. De ez csak elhúzta a vereségüket, mert ugyan a negyedik játszma is szoros volt, de a végén ezt is a Fatum nyerte, így Szasa Nedeljkovics győzelemmel debütált a kispadjukon, éppen előző csapata ellen, s a szabolcsiak visszaszerezték pályaelőnyüket.

Az UTE másfél szettig remekül játszott a Szent Benedek ellen, a második játszmában 11:3-ra is vezettek, de innen is elvesztették, s bár a harmadik játszmában megint ők voltak jobbak, a következő kettőben gyakorlatilag végig vezetve, a játékot irányítva fordítottak a balatonfürediek és másodszor is öt játszmában győzték le a lilákat, akik becsülettel küzdöttek, de ugyanúgy 0–2-es hátrányban vannak, mint az MTK.

 

Női Extraliga, negyeddöntő, 2. mérkőzés:
MTK Budapest – Vasas Óbuda 0:3 (–19, –26, –19)
Budaörs, Aramis-csarnok, 79 néző. V: Halász E., Szarka.
MTK: Tatár 8, Tettamanti 5, Boskó 1, Giommarini 4, Kilyénfalvi 15, Windisch 14. Csere: Szalai A., Weidemann (liberók), Borsos. Vezetőedző: Leiszt Máté.
VASAS: Bojko 13, Papp 5, Bannister 17, Zernovic 10, Kalicanin 6, Fábián 2. Csere: Bamba (liberó), Király-Tálas, Vezsenyi, Kump 1. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz.
Edzői értékelés
Leiszt Máté:
– Amikor megcsináltuk azokat a dolgokat, amiket az előző mérkőzés értékelésén megbeszéltünk, akkor nagyon szép röplabdát játszottunk, viszont a fejünket többször elveszítettük, így jöttek a ki nem kényszerített hibák. Becsülettel küzdöttünk, a hibák ellenére is látszott a játékunkon az előrelépés, készülünk a harmadik találkozóra.
Jannisz Atanaszopulosz: – Egyáltalán nem vagyok elégedett a ma látottakkal, egy, a bajnoki címről álmodó csapat nem engedhet magának olyan hullámvölgyeket, mint amikbe ma kerültünk többször is. A második szett végjátékában Aliz két jó szervával megmentett minket a játszmavesztéstől, de nem lehet ilyen dekoncentráltan röplabdázni. Mentálisan és fizikálisan is fáradtak vagyunk, többen is betegséggel küzdenek vagy küzdöttek, ez látszik is rajtunk, de ezen felül kell tudni emelkedni. Bízom benne, hogy csütörtökön le tudjuk zárni a párharcot.
A párharc állása: 2–0 a Vasas Óbuda javára.

1. MCM-Diamant Kaposvár – Fatum-Nyíregyháza 1:3 (–26, –22, 25, –21)
Kaposvár Aréna, 296 néző. V: Mezőffy, Sík.
DIAMANT: Grbac 3, Matics 10, Wirth 7, Basnyakova 24, Szedmák 6, Lemmens 13. Csere: Szpin (liberó), Hegyi. Vezetőedző: Vincent Lacombe.
FATUM: Radosová 20, Bodovics 10, Radonjics 15, Vaszileva 14, Pintér 12, Cicic 7. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Vaida 1. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.
Edzői értékelés
Vincent Lacombe:
– Szoros mérkőzést játszottunk a Fatum-Nyíregyháza ellen. Ellenfelünk hasonló színvonalat képviselt az első mérkőzéshez képest. Ma este 20 pont fölött több alkalommal is pontatlanok voltunk, ami megpecsételte a meccs végkimenetelét. A vendégek két 4-es ütője Radosova és Vasileva ma különbséget jelentettek a két csapat között.
Szasa Nedeljkovics: – Nem sok időnk volt felkészülni a pénteki mérkőzést követően. Nem is elsősorban a fizikai hanem mentális felkészítésen volt a hangsúly. Örülök, hogy a mai meccsen az első perctől küzdöttek a játékosok. Végig nagy csatában voltunk a hazai csapattal szemben. A harmadik szettben lezárhattuk volna a mérkőzést, de nem voltunk pontosak. Egyenlítettünk. Csütörtökön folytatás Nyíregyházán, várjuk szurkolóinkat a Continental Arénába! Jöjjenek és biztassák a csapatot!
A párharc állása: 1–1.

Újpesti TE – Szent Benedek RA 2:3 (21, –19, 22, –21, –9)
Budapest, Szilágyi utca, 150 néző. V: Soltész, Bátkai-Katona.
UTE: Krasteva 21, Ambrosio 8, Petőváry 18, Koleva 17, Gyimes 8, Ovecková 2. Csere: Dömsödi (liberó), Preval, Durst 3, Szabó L. 1. Vezetőedző: Horváth András.
SZBRA: Bleicher, Szavovics 18, Koprivica 15, Lekics 7, Kiss G. 16, Jimerson 4. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Vacsi 12, Sztijepics 3, Iosia 4. Vezetőedző: Dejan Desnica.
Edzői értékelés
Horváth András:
– Ismét szoros meccset tudtunk játszani. Volt a második játszmában egy nagy előnyünk, amit leadtunk. Ez kicsit rányomta a bélyegét az összecsapásra, és onnantól egy picit kapkodóssá vált a játékunk. Ettől függetlenül én azt gondolom, hogy van keresnivalónk még mindig ebben a párharcban. Nem adjuk fel, gőzerővel készülünk a következő meccsre. Valamint köszönjük a szurkolóink által teremtett fantasztikus hangulatot, öröm volt ilyen közönség előtt röplabdázni lányainknak.
Dejan Desnica: – Ismét nagyon kemény meccset játszottunk, egy nagyon harcosan játszó Újpest ellen. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a kupadöntő után több játékosunk is beteg volt, és ez az edzéseket is nehézzé tette. Nagyon örülök, hogy sikerült megnyernünk a találkozót és csütörtökön hazai pályán szeretnénk lezárni a párharcot.
A párharc állása: 2–0 a Szent Benedek RA javára.

 

Női NB I, felsőház:
TFSE – Budaörsi DSE-Emericus 3:0 (14, 16, 14)
Budapest, Győri út, 32 néző. V: Villás, Csizmarik.
TFSE: Kökény N. 1, Radomszki 13, Török 4, Poór 6, Villányi 5, Nagy V. 13. Csere: Boller (liberó), Halla G. 12, Smits Van Oyen 1, Benedek G. 1, Halla P. Vezetőedző: Csépke Gábor.
BDSE: Pisák L., Jakab 4, Hernády 6, Tátrai 4, Horváth P. 12, Kiss Zs. 3. Csere: Futsek, Ujvárosi (liberók), Horváth I., Darvas, Merza. Vezetőedző: Ujvárosi Levente.
Edzői értékelés
Csépke Gábor:
– Végig koncentrált játékkal hoztuk a kötelezőt. Készülünk a szombati meccsre. Örülök, hogy több variációt is ki tudtam próbálni.

Az állás: 1. TFSE 6 pont, 2. MÁV Előre-Bericap 5, 3. Gödöllői RC 1, 4. Budaörsi DSE-Emericus 0

 

HETI PROGRAM:
Március 23., szerda
18:00 Fino Kaposvár – Debreceni EAC (férfi Extraliga, negyeddöntő, 3. mérkőzés)
18:30 Swietelsky-Békéscsaba – Diósgyőri VTK (női Extraliga, negyeddöntő, 3. mérkőzés)
19:00 GreenPlan-VRCK – Kistext (férfi Extraliga, negyeddöntő, 3. mérkőzés) – zárt kapuk mögött; Tv: Hunvolley Tv
20:00 MAFC-BME – Kecskemét (férfi Extraliga, negyeddöntő, 3. mérkőzés); Tv: Hunvolley Tv
20:00 Pénzügyőr – Dunaújvárosi KSE (férfi Extraliga, negyeddöntő, 3. mérkőzés); Tv: Hunvolley Tv

Március 24., csütörtök
17:00 Szent Benedek RA – Újpesti TE (női Extraliga, negyeddöntő, 3. mérkőzés); Tv: Hunvolley Tv
18:00 Fatum-Nyíregyháza – 1. MCM-Diamant Kaposvár (női Extraliga, negyeddöntő, 3. mérkőzés); Tv: Hunvolley Tv
19:00 Vasas Óbuda – MTK Budapest (női Extraliga, negyeddöntő, 3. mérkőzés)

Március 25., péntek
19:00 Szolnoki RK – Rákosmente PARTY-CO (férfi NB I, alsóház)
19:30 Jászberény VT – DSZC-Eötvös DSE (női NB I alsóház)

Március 26., szombat
18:00 Debreceni EAC – Fino Kaposvár (férfi Extraliga, negyeddöntő, 4. mérkőzés) – ha szükséges
18:00 Kecskeméti RC – MAFC-BME (férfi Extraliga, negyeddöntő, 4. mérkőzés); Tv: Hunvolley Tv
19:00 TFSE – MÁV Előre (női NB I, felsőház)
20:00 Kistext – GreenPlan-VRCK (férfi Extraliga, negyeddöntő, 4. mérkőzés) – ha szükséges
20:00 Dunaújvárosi KSE – Pénzügyőr (férfi Extraliga, negyeddöntő, 4. mérkőzés) – ha szükséges

Március 27., vasárnap
15:00 MÁV Előre-Foxconn – Dág KSE (férfi NB I, felsőház)
17:00 1. MCM-Diamant Kaposvár – Fatum-Nyíregyháza (női Extraliga, negyeddöntő, 4. mérkőzés); Tv: Hunvolley Tv
17:00 CoreComm-VESC – Kispest SE (női NB I, alsóház)
18:00 Diósgyőri VTK – Swietelsky-Békéscsaba (női Extraliga, negyeddöntő, 4. mérkőzés) – ha szükséges
18:00 Újpesti TE – Szent Benedek RA (női Extraliga, negyeddöntő, 4. mérkőzés) – ha szükséges
19:30 MTK Budapest – Vasas Óbuda (női Extraliga, negyeddöntő, 4. mérkőzés) – ha szükséges
19:30 Budaörsi DSE-Emericus – Gödöllői RC (női NB I. felsőház)