MVM Férfi Magyar Kupa Döntő: Kaposvárra került a bronzérem

A Fino Kaposvár szerezte meg a bronzérmet az MVM Férfi Magyar Kupában, miután 3:1-re legyőzték az örök rivális Kecskemétet. A döntőt 18:35-től a címvédő Épkar PSE és a GreenPlan-VRCK játssza majd az Érd Arénában.

 

A kaposváriak kezdték jobban a meccset és el is húztak 5:2-re, de villámgyorsan egyenlítettek a kecskemétiek, sőt, 9:6-ra már ők vezettek. Meglépniük azonban nekik sem sikerült, de állandósult a vezetésük. Motiváltabbnak tűnt a Kecskemét és kubai ütőiknek köszönhetően nagyobb átütőerő volt a játékukban is. Beállt Bögöly Gábor és a végjátékban 21-nél így is egyenlítettek a kaposváriak, majd egy Challenge után 23:22-re át is vették a vezetést. Rontottak ugyan egy nyitást, de Sandoval ütésével így is ők jutottak szettlabdához. Hogy az izgalmak fokozódjanak, Nagy József időt kért, azonban Bögöly egy hatalmas bombával lezárta a szettet (25:23).

Kicsit felpaprikázódtak a kecskemétiek, akik 3 ponttal kezdték a második játszmát, 6:2-nél Ruben Wolochin időt is kért, de ez sem segített, mert kisvártatva már 6 pont volt a különbség. Argilagos egymaga hat ponttal vette ki a részét a vezetésből. A kaposváriaknak sehogy sem sikerült csökkenteni a különbséget, volt ugyan egy hármas sorozatuk, de négy pontnál közelebb nem tudtak kerülni, s a végén hat szettlabdája is volt a Kecskemétnek az egyenlítéshez, amelyek közül Fundora már az elsőt ki is használta (18:25).

A harmadik felvonást viszont a kaposváriak kezdték egy ötpontos sorozattal, amin még Nagy József időkérése sem segített. 10:5 után kezdtek kicsit magukra találni a kecskemétiek, de aztán nagyon szépen összeállt a kaposváriak blokkja és hirtelen 8-ra nőtt a különbség. A szett végén Nagy József le is hozta egy kicsit pihenni a kulcsembereket, így aztán nagyon simán kerültek megint előnybe a somogyiak. Hét szettlabdájuk is volt, amiből viszont kettőt is hárítottak a fiatalok, de a harmadikat aztán Milovanovics kiütötte a blokkról (25:19).

Fej fej mellett haladtak a csapatok a negyedik játszma elején, 7:7 után szereztek sorozatban három pontot a kecskemétiek, és ezzel a szett közepéig jól is sáfárkodtak, de 14-nél egyenlített a Fino. Három Challenge után a kecskemétiek egy piros lapot is kaptak, és kezdett a feszültség a tetőfokára hágni, különösen, hogy a játékvezető 16:16-nál előbb a kecskemétiek javára ítélt meg egy pontot, majd utána ezt megváltoztatta. Ezután némileg szétesett a kecskemétiek játéka és azonnal 19:16-ra megléptek a kaposváriak. Nem hagyták azonban ennyiben a kecskemétiek, és sikerült visszajönniük 20:19-re, ami után Ruben Wolochin kért időt, de 22:22-nél így egyenlő volt az állás. Ezt követően azonban két kaposvári pont született, így éppen ennyi meccslabdájuk volt. Az elsőt még hárították, Bögöly azonban a másodikat kiütötte a blokkról, így a Fino szerezte meg a bronzérmet (25:23).

 

MVM Férfi Magyar Kupa Döntő, bronzmérkőzés:
Fino Kaposvár – Kecskeméti RC 3:1 (23, –18, 19, 23)
Érd Aréna, 1000 néző. V: Halász T., Bátkai-Katona.
FINO: Kiss M. 1, Ouyachi 10, Garchet 2, Hubicska 10, Sandoval 11, Milovanovics 15. Csere: Bozóki (liberó), Bögöly 14, Iván B. 1, Radovics. Megbízott edző: Demeter György.
KECSKEMÉT: Szabó A. 10, Balla 1, Gebhardt N. 11, Tomanóczy 5, Argilagos 21, Fundora 11. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Palánkai-Omoshebi, Török S., Baserio, Bogdán, Kasnyik. Vezetőedző: Nagy József.
Edzői értékelés
Ruben Wolochin:
– Először is szeretnék köszönetet mondani a stábnak és a klubnak, mert hat hétig távol voltam a csapattól, de a játékosok ezalatt is remek munkát végeztek, ennek köszönhető, hogy sikerült érmet szereznünk, ami rendkívül fontos fegyvertény a klub számára. Elsősorban támadásban nyújtottunk jó teljesítményt, José Sandoval remekül játszott, de a többiek is hozzátették a magukét a sikerhez.
Nagy József:
– Az első két szettel elégedett voltam, kár, hogy az elsőt 20:17-ről nem tudtuk befejezni. A második játszmában azt láttam, amit akartam, a harmadiktól kezdve viszont nagyon sok buta hibát követtünk el és ez okozta a feszültséget és ez meg is pecsételte a sorsunkat.