Értékel a legenda – dr. Kotsis Attiláné gondolatai az MVM Magyar Kupa női éremmérkőzéseiről

Ezúttal is a helyszínen tekintette meg az MVM Magyar Kupa női bronzmérkőzését és döntőjét dr. Kotsis Attiláné Kincsesy Gabriella, aki röviden értékelte honlapunknak a két találkozót.

Nagyon tetszett mindkét mérkőzés, a hangulat pedig egészen fantasztikus” – kezdte az értékelést Gabi néni, aki nem csak nézőként volt jelen, hanem díjátadóként is: a bronzmérkőzés előtt ő adta át Németh Szabolcsnak, a Fatum-Nyíregyháza edzőjének az  év edzőjének járó elismerést.

A bronzmérkőzésen biztosabb volt a Békéscsaba, jobban tudta hozni az alapjátékát, mint a Nyíregyháza. Tetszett, hogy mindkét csapat jól megszervezte a védekezését, a sáncmunkájuk egészen kiváló volt” – mondta a bronzmérkőzésről.  “Sajnos azonban nem jöttek azok a váratlan húzások, amit vártam, így az bizonyult döntőnek, hogy melyik csapat tudja biztosabban játszani az alapjátékát. Ez pedig – ahogy számítottam is rá, a Békéscsaba volt. Kicsit hiányoltam a centertámadásokat, de összességében egy izgalmas, jó mérkőzést láttam” – tette még hozzá.

Az MVM Magyar Kupa női döntőjét látva még elégedettebb volt: “Nagyon tetszett a mérkőzés, ez végre igazi röplabda volt! Nem volt sablonos egyik csapat játéka sem. Tetszett, hogy sokmozgásos, szép röplabdát játszik mindkét együttes, a Szent Benedek nagyszerűen játszott mezőnyben. A Vasas pedig ütőerőben nőtt ellenfele fölé, és végül ez döntött a javukra.

Négy nagyon jó képességű csapatot láttam szombaton, akik hasonló játékerőt képviselnek, bármelyikük megnyerheti a bajnokságot. Már ez is jól mutatja a magyar női röplabdázás színvonalának emelkedését, de jó volna, ha még több csapat lenne ezen a szinten”  – helyezte tágabb kontextusba a két mérkőzést Gabi néni.