MVM Magyar Kupa: Jótékonysági kezdeményezés Békéscsabán, az MRSZ gyűjtést szervez Érden!

Mint ismert az orosz-ukrán háború következtében nagyon sok ártatlan ember kénytelen elhagyni otthonát. A szomszédos ország nehéz helyzetbe került polgárai számára az MVM Magyar Kupa során gyűjtési akciót szervez a Magyar Röplabda Szövetség. Az Érd Arénában kihelyezett pontokon várjuk majd a szurkolói adományokat. A Swietelsky-Békéscsaba pedig már ma, sajtótájékoztató keretében jelezte, hogy a Magyar Kupa-szereplésükért kiérdemelt MRSZ-díjazásból (mint ismert: a győztes klubok 4, az ezüstérmesek 2, a bronzérmesek 1, a negyedik helyezettek pedig félmillió forintot kapnak) 500.000 forintot a kárpátaljai gyerekek részére juttat el!

 

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület mindig is elkötelezett volt a jótékonysági és szemléletformáló ügyek iránt, és a szomszédos országban kialakult háborús helyzet okozta rendkívüli állapot is határozott cselekvésre sarkallta a klubot. Jótékonysági akcióról tartottak sajtótájékoztatót a Békéscsabai Röplabda Akadémián péntek délelőtt. A Swietelsky-Békéscsaba együttesére rendkívül fontos összecsapás vár a hétvégén, Molcsányi Ritáék szombaton 16 órakor a Magyar Kupa bronzéremért mérkőznek meg a címvédő Fatum-Nyíregyházával.
„Egy professzionális klubnál az eredménykényszer és az ebből fakadó nyomás a mindennapok része, ezzel együtt kell élniük a játékosoknak, a stábnak és a klubvezetésnek is. Azonban hol van ez ahhoz képest, amit az otthonukat elhagyó embereknek kell megélnie? – gondoltam erre, amikor az esemény sajtótájékoztatójára tartva menekülteket – köztük számos gyereket – láttam Budapesten, ami szívbemarkoló volt. Ekkor tudtam és éreztem, hogy cselekednünk kell!” – fejtette ki Baran Ádám, a BRSE elnöke a kezdeményezés létrejöttének okait. A klub döntésének értelmében az MVM Magyar Kupa döntőjének pénzdíjból 500.000 forintot a kárpátaljai gyerekek részére juttat el a BRSE!

Az egyesület évek óta együttműködik Bonnyai Sándor szociális munkással, aki a Kárpátalján található Nagydobronyi Gyermekotthon munkáját segíti immár évek óta. A klub őt kérte fel a kezdeményezés koordinálására.
„A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület már számtalan alkalommal bizonyította, hogy nemcsak a sport területén, hanem azon túl is egyedülálló szervezet, amely évek óta végez karitatív és szemléletformáló tevékenységet. Nagyon örültem Elnök úr megkeresésének, hiszen néhány napja tértem haza Kárpátaljáról, ahol saját szememmel láttam a nélkülözést. Reményt, szeretetet viszünk, nekünk ez a válaszunk a háborúra. Hatalmas szükség van most az összefogásra, büszke vagyok, hogy a klub élére állt ennek. A pénzadományon túl tartós élelmiszert, tisztálkodási eszközöket is várunk” – mondta a szociális szakember.

A Nagydobronyi Gyermekotthonban közel száz, zömmel magyar ajkú kisgyermeket nevelnek, és sajnos a jelenlegi helyzetben még nehezebbé váltak a mindennapok. A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület a március 17-i Swietelsky-Békéscsaba–DVTK bajnoki negyeddöntő mérkőzésen gyűjtőpontot állít fel a Városi Sportcsarnokban, ahová várják a szimpatizánsok felajánlásait.

A klub teljes kollektívája, a felnőtt csapat és stáb, valamint a közel 300 fős utánpótlás is összefog, hogy segítse a kezdeményezést. Az összegyűjtött adományokat a BRSE képviselői személyesen, kisbuszokkal juttatják el a kárpátaljai településekre.

 

MVM Magyar Kupa Döntő – NŐK március 12. (szombat)
16.00 Swietelsky-Békéscsaba – Fatum-Nyíregyháza (BRONZMECCS)
19.00 Vasas Óbuda – Szent Benedek RA (DÖNTŐ)
MVM Magyar Kupa Döntő – FÉRFIAK március 13. (vasárnap)
15.30 Fino Kaposvár – Kecskeméti RC (BRONZMECCS)
18.30 Épkar Pénzügyőr SE – GreenPlan-VRCK (DÖNTŐ)