Aki váratlant húz, az nyeri a döntőt – mondja a sportág legendája

Idén is a helyszínen tekinti meg az MVM Magyar Kupa bronzmérkőzését és döntőjét a sportág legendája, dr. Kotsis Attiláné Kincsesy Gabriella. A hétvégi finálék előtt az esélyekről, a döntős csapatokról kérdeztük.
Izgalmas csatát hozhat a Vasas Óbuda és a Szent Benedek Balatonfüred Röplabda Akadémia mérkőzése az MVM Magyar Kupa női döntőjében. Meglepetés, hogy ez a két csapat játssza idén a finálét?
Úgy gondolom az általam látott idei mérkőzések alapján, hogy nem meglepetés, mindkét csapat nagyon jó formában van. Kicsit számítottam is rá, hogy ők játsszák majd a döntőt. Mindkét csapat technikai tudásszintje folyamatos fejlődött, a két vezetőedző folyamatosan tudott taktikázni az eddigi mérkőzéseken, jól váltogatták a különféle támadási és védekezési formákat

Első fináléjára készül az SZBBRA, ami a magyar női röplabdázást kevéssé követők számára meglepő lehet…
Pedig egyáltalán nem az, a szakmai fejlődésüket látva várható volt, hogy bejutnak a Magyar Kupa döntőjébe. Technikailag és taktikailag is előreléptek, Dejan Desnica jó munkát végez a klubnál.

Milyen esélyeik vannak a döntőben?
Jós nem vagyok, de úgy hiszem, hogy van esélyük, minden attól függ, hogy milyen a két csapat koncentrációja, amelyik jobban fókuszál majd és összeszedettebb lesz, az nyeri a finálét.

Térjünk át a Vasasra, amely friss MEVZA Kupa bajnokként, jó formában érkezik az érdi fináléra. Hogy látja a fővárosiak szereplését?
Láttam néhány mérkőzésüket a szezonban, és azt láttam, hogy a játékosok technikailag rengeteget fejlődtek, ráadásul taktikailag is nagyon érett játékot mutattak be ezeken a mérkőzéseken. A görög vezetőedző pedig nagyon jól meccsel, sokszor képes váratlan húzásokra. Jól rotálja a csapatát, minden játékosa tudja, hogy számít rá.

Lát a két csapat keretében olyan játékosokat, akik eldönthetik a finálét?
Én úgy gondolom, hogy röplabda elsősorban csapatjáték, mindenkire szükség van. Véleményem szerint azok a játékosok tudják sikerre vinni egyik vagy másik felet, akik az utolsó sípszóig mind fizikailag, mind szellemileg frissek tudnak maradni, akik végig meg tudják őrizni a harci kedvüket. Döntő lesz az is, hogy mennyire tudják betartani a taktikai utasításokat, ahogy az is, hogy ki tud valami váratlant előhúzni.

A bronzmérkőzésen a két tavalyi döntős néz egymással farkasszemet: vissza tud vágni a Swietelsky Békéscsaba a Fatum-Nyíregyházának?
Látnok nem vagyok, de úgy érzem, hogy van erre esélye a Békéscsabának, hogyha a bajnokságban mutatott játékot át tudják menteni a bronzmérkőzésre. Ne felejtsük el, hogy a Nyíregyháza címvédő, és egy mérkőzésen bármi lehetséges.