A rájátszásban is a csapategységre épít az alapszakaszgyőztes Swietelsky-Békéscsaba

Mind a 13 mérkőzését megnyerte eddig a női Extraligában a békéscsabai együttes, amely már bebiztosította első helyét az alapszakaszban. A csapat vezetőedzője, Tóth Gábor, valamint a gárda válogatott kulcsembere, Molcsányi Rita is úgy véli azonban, hogy az igazán nehéz feladatok csak most következnek majd a csapat számára.

Az alapszakasz első helye azt jelenti, hogy a rájátszásban végig pályaelőnyben lesz a Swietelsky-Békéscsaba, ami, ismerve a csabai közönséget, hatalmas előnyt jelenthet.
Molcsányi Rita: „Ez így van, de a pályaelőny nemcsak a szurkolótáborunk miatt fontos, hanem azért is, mert a sorsdöntő meccsekre nem kell majd utaznunk, több időt tudunk a felkészülésre, illetve a pihenésre fordítani.”

Tóth Gábor: „A Vasas elleni kupaelődöntő is megmutatta, hogy a hazai pálya még nem jelent automatikusan győzelmet, így ez a tény önmagában nem nyugtat meg. Egy esetleges ötödik mérkőzésen viszont valóban nagy előnyt jelent majd, hogy saját közönségünk előtt játszhatunk, valamint az is, hogy nem kell utaznunk a meccs előtt.”

Mennyire érdemes következtetéseket levonni az alapszakaszban nyújtott teljesítményből a rájátszás előtt, ami sokak szerint egészen más műfaj?
Molcsányi Rita: „Az eddigi győzelmeinket a csapategységünknek és az összeszokottságunknak köszönhetjük, erre a rájátszásban is építhetünk majd. Több nehéz meccset is sikerült megnyernünk, voltak 3:2-es sikereink, illetve vesztett állásból megfordított találkozóink is, amelyek a csapat tartását bizonyítják, ezekből erőt meríthetünk. Itt már minden meccs kiszámíthatatlan, senki ellen em mehetünk biztosra.”

Tóth Gábor: „A 13 mérkőzésen aratott 13 győzelem nagyon szép, de a rájátszás valóban egészen más, mint az alapszakasz. Három nyert mérkőzésig zajlanak a párharcok, aki győz, továbbjut, aki veszít, az pedig búcsút mondhat a bajnoki álmainak. Amit eddig letettünk az asztalra, arra építhetünk, de minden egyes mérkőzésen legalább annyira kell majd koncentrálnunk, mint eddig.”

Alapszakasz-győztesként tűzhet-e ki más célt maga elé a Swietelsky-Békéscsaba, mint a bajnokság megnyerését?
Molcsányi Rita: „A szezon előtt is az aranyérem volt a célunk, ez természetesen nem változott. Úgy gondolom, hogy az alapszakaszban elért eredményeink önmagukért beszélnek, ezen az úton kell tovább haladnunk, és akkor elérhetjük ezt a célt.”

Tóth Gábor: „Azt ki merem jelenteni, hogy a döntőbe jutás a célunk, ennél merészebb jóslatra nem vállalkoznék, hiszen bármikor közbejöhet egy sérülés vagy (különösen a pandémia időszakában) betegség, ami jelentősen befolyásolhatja egy-egy párharc kimenetelét. Több kiélezett mérkőzést is annak köszönhetően nyertünk meg, hogy az egész szezonban arra készítjük fel a játékosokat, hogy az esetleges nehéz szituációkat saját maguk oldják meg. Erre a folytatásban is szükség lesz, mert biztos, hogy lesznek nehéz meccseink, amelyeknek a kimenetelét a pillanat tört része alatt meghozott döntések határozhatják meg.”

 

MVM Magyar Kupa Döntő – NŐK március 12. (szombat)
16.00 Swietelsky-Békéscsaba – Fatum-Nyíregyháza BRONZMECCS
19.00 Vasas Óbuda – Szent Benedek RA DÖNTŐ
MVM Magyar Kupa Döntő – FÉRFIAK március 13. (vasárnap)
15.30 Fino Kaposvár – Kecskeméti RC BRONZMECCS
18.30 Pénzügyőr SE – Vegyész RC Kazincbarcika DÖNTŐ
A jegyeket kaphatók március 1-től online az Érd Aréna oldalán, vagy a meccsek napján a helyszínen