Idegenben nyert a Vegyész, a Kistext és a Pénzügyőr

Három férfi Extraliga mérkőzést játszottak le vasárnap. A Vegyész Debrecenben, a Kistext Dunaújvárosban, az éllovas Pénzügyőr pedig Kecskeméten nyert. Az NB I éllovasa, a MÁV Előre könnyedén győzött a Nyíregyháza ellen, a Szeged viszont óriási csatában, kétszettes hátrányból fordítva múlta felül a Dágot.

 

Az első hely már a múlt héten elkelt az Extraligában, amelyet a címvédő PSE szerzett meg, ám a második helyért hatalmas tülekedés folyik. A 25 ponttal második Fino a DEAC-ot fogadja, a rosszabb szettaránnyal mögéjük szoruló MAFC viszont a Pénzügyőrhöz látogat, míg a 24 pontos Vegyész a Kistextet látja vendégül jövő vasárnap.

 

Férfi Extraliga:
DEAC – Vegyész RC Kazincbarcika 0:3 (–23, –19, –17)
Debrecen, 115 néző. V: Varjasi, Halász E.
DEAC: Remete 1, Tar, Coelho 17, Almora 10, Fazekas 10, Imre 1. Csere: Mészáros (liberó), Magyar 2. Vezetőedző: Fodor Antal.
Vegyész: Páez 3, Ciupa 12, Juhász 3, de Prá 13, Árva 1, Moraes 3. Csere: Dudás, Budai (liberók), Blázsovics 8, Péter M. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Edzői értékelés
Fodor Antal:
– A sok rutinos játékossal felálló, összeszokott csapat ellen, sérülések miatt eddig nem begyakorolt felállásokat kellett kipróbálnunk. Az esélyesebb csapat megérdemelt győzelmet aratott.
Toronyai Miklós: – Sokat jelentett, hogy egy maroknyi szurkoló elutazott Debrecenbe buzdítani minket, ez sokat jelentett. A három pont megvan, most ez volt a legfontosabb, de kértem a srácokat, hogy két kulcsember hiányában is maximális koncentrációval kezdjünk. Ez elmaradt. Ezt követően felőröltük a debrecenieket, míg a második és harmadik játszmát irányítottuk. Jól szállt be Blázsovics Péter, aki betegségből jött vissza.

Dunaújvárosi KSE – Kistext 1:3 (21, –17, –17, –13)
Dunaújváros, 80 néző. V: Mezőffy, Barabás.
DKSE: Farkas 1, Hatvany 1, Gutiérrez 8, Kisházi 2, Pavljuk 28, Laczi 6. Csere: Sümegi (liberó), Kecskeméti, Winter. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
KISTEXT: Gönczi 13, Bokor 6, De Bairros 19, Reffatti 16, Szabó M. 1, Török R. 1. Csere: Bán, Lassu (liberók), Kalmár, Makarov 8. Vezetőedző: Bunda Olivér.
Edzői értékelés
Tomanóczy Tibor:
– Az első szettben jól játszottunk, majd a második játék közepéig partiban voltunk, ezt követően azonban nagyon feljavult a Kistext csapatában a két brazil légiós. Nyitásaikkal nem tudtunk mit kezdeni, nagyon keményen nyitottak, míg mi sajnos ezekben az állásokban beragadtunk. Ők ezzel pluszt tudtak adni csapatuknak. A mezőnyben partiban voltunk, de a két rutinos játékosukkal nem bírtunk.
Bunda Olivér: – Az első szettben rengeteg ki nem kényszerített hibát vétettünk, későbbiekben sikerült rendezni a sorokat. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez.

Kecskeméti RC – Pénzügyőr 1:3 (–20, 23, –12, –23)
Kecskemét, 96 néző. V: Kiss Z., Szarka.
KECSKEMÉT: Szabó A. 7, Balla, Gebhardt N. 7, Tomanóczy 6, Argilagos 18, Fundora 20. Csere: Török Zs. (liberó), Palánkai-Omoshebi, Kiss B., Bogdán, Török S. Vezetőedző: Nagy József.
PÉNZÜGYŐR: Pedro 7, Magyar 3, Dávid Cs. 10, Gacs 18, Kovács Z. 25, Kiss D. 9. Csere: Feliciano (liberó), Szabó V., Rása 1, De Sousa 1. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Edzői értékelés
Nagy József:
– Sokkal jobban játszottunk mint a Kaposvár ellen. A harmadik szettben sajnos beragadtunk egyből az elején, amit nem tudtunk behozni a szett végéig. A negyedik játékrészben egy szoros szettben maradtunk alul. 
Jókay Zoltán:
– Egy kicsit tompábbak voltunk a kelleténél az első játszmát is hátrányból fordítottuk meg, amit a végén meg is nyertünk. A második menetben egyértelműen látszott, hogy nem vagyunk kiélezve, amiből a Kecskemét szépen építkezni tudott. A harmadik szettben jól indultunk és sikerült egy komoly előnyt kialakítanunk, amit a végéig sikerült is megtartanunk. Az utolsó mindent eldöntő szett végül nagyon izgalmasra sikeredett, de azt is behúztuk, amivel a mérkőzést is megnyertük. Koncentrálunk a következő mérkőzésre, dolgozunk tovább, hiszen még az alapszakaszban is van egy mérkőzésünk.

Férfi NB I:
MÁV Előre Foxconn – GLP Nyíregyháza 3:0 (6, 11, 10)
Székesfehérvár, 83 néző. V: Hegedűs, Selega.
MÁV ELŐRE: Kholman 6, Tóth K. 9, Balázs 8, Kulcsár 3, Boa 9, Doda 13. Csere: Szentesi (liberó), Portik 5, Sebestyén 6. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
GLP: Ontkó 1, Molnár M. 4, Imre, Nagy V. 2, Vágner 3, Balogh Á. 3. Csere: Kiss D. (liberó). Vezetőedző: Balázs István.
Edzői értékelés
Dávid Zoltán:
– Fontos három pontot szereztünk, ami biztosítja az első helyünket, szettveszteség nélkül.

Vidux-Szegedi RSE – Dág KSE 3:2 (–22, –21, 24, 20, 13)
Szeged, 100 néző. V: Soltész, Bibók.
SZEGED: Dileo, Csányi, Honti, Nacsa, Pozzobon, Csendes. Csere: Borsi (liberó), Bodnár, Piti. Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.
DÁG: Flachner, Bakóczy, Kun, Sow, Oláh, Kara. Csere: Bene (liberó), Balázs, Czobor. Vezetőedző: Zirigh Balázs.
Edzői értékelés
Fésüs Erzsébet: – A helyezés miatt már nem számított a fordítás, de lelkileg óriásit erőt adhat majd a rájátszásban. Ennél nehezebb helyzetet ki sem lehet alakítani, és mi innen mégis továbbléptünk, ezt a meccset leginkább fejben nyertük meg. Csak azt sajnálom, hogy az első két szettben rengeteget hibáztunk. Olyan hibákat vétettünk, amelyeket máskor nem, de inkább most járjunk így, mint a rájátszásban.
Zirigh Balázs: – Harmadik szett 0:2, 21:24 ig tökéletesen megoldottuk a feladatunkat, mi irányítottuk a mérkőzést és csak fel kellet volna tenni az i-re a pontot, de könnyelműsködtünk, kiengedtünk fejben, és a Szeged sajnos kihasználta ezt! Tanulnunk kell ebből, hogy az utolsó sípszóig kell maximálisan koncentrálni, hiszen 3:0-ás győzelmet szalasztottunk el!

 

MVM Magyar Kupa Döntő – NŐK március 12. (szombat)
16.00 Swietelsky-Békéscsaba – Fatum-Nyíregyháza BRONZMECCS
19.00 Vasas Óbuda – Szent Benedek RA DÖNTŐ
MVM Magyar Kupa Döntő – FÉRFIAK március 13. (vasárnap)
15.30 Fino Kaposvár – Kecskeméti RC BRONZMECCS
18.30 Pénzügyőr SE – Vegyész RC Kazincbarcika DÖNTŐ
A jegyeket kaphatók március 1-től online az Érd Aréna oldalán, vagy a meccsek napján a helyszínen