Női Extraliga: balatonfüredi siker a rangadón

Szoros csatának indult, de végül a fantasztikusan játszó Szent Benedek Balatonfüred Röplabda Akadémia nyerte a forduló nyitómérkőzését és ezzel megőrizték harmadik helyüket a tabellán.

Rangadóhoz méltón kezdődött a mérkőzés, fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyik fél sem tudott több ponttal meglépni. 8:8-nál Pintér Andrea került a nyitóhelyre és jó szerváinak köszönhetően, 13:8-ra elhúzott a Nyíregyháza, és ezt az előnyét tudta is tartani Radosová és Vasileva pontjaival 21:15-re is vezetett már a vendégcsapat, amikor a Savovic vezette Balatonfüred elkezdett zárkózni, sőt 22:21-es állásnál már a döntetlenért nyithattak, majd 24:23-nál erre újfent lehetőségük adódott. Ám jött Radosová, aki pontot tett a szett végére (23:25, 0:1).

A második játékrészt a vendégek kezdték jobban, Glavinic gyors három pontja, majd Cicic ász nyitása után már 5:2-re vezettek a nyíregyháziak. Stijepic pontjával azonban megindult az SZBBRA, jó nyitása után, 8:6-os hazai vezetésnél időt kellett kérnie Németh Szabolcsnak. Egyre többet hibáztak azonban a vendégek, a balatonfürediek pedig a pontos támadások mellett jól is védekeztek. Savovic ász nyitása után már 10 pont volt a két csapat közti különbség, amelyet nem tudott csökkenteni a Nyíregyháza. Kiss Gréta blokkja pedig az egyenlítést jelentette a hazai együttesnek (25:14, 1:1).

Lendületben maradt a harmadik játszmára az SZBBRA, és esélyt sem hagyott a görcsösen játszó Nyíregyházának. A Kiss-Jimerson-Stijepic hármas vezetésével már 22:11-re is ment a hazai együttes, és végül Radonjic széles ütése után a Balatonfüred nyerte ezt a játékrészt (25:13, 2:1).

A negyedik szettre feljavult a Fatum játéka, aminek köszönhetően folyamatosan ott tudtak lenni a hazaiak nyomában, 3-4 pontnál többel nem is tudott ellépni a Balatonfüred, sőt Radosová ütése után már csak egy pont volt a különbség (17:16). Savovic két jó támadása után Jimerson ász nyitásával és Koprivnica jó védekezésével 21:16-ra húztak el a hazaiak. Innen még két pontra visszajött a Nyíregyháza (22:20). A végjátékot azonban a hazaiak bírták jobban, és az egész meccsen kiválóan teljesítő Stijepic ütésével le is zárták a meccset (25:21, 3:1).

Női Extraliga:
Szent Benedek RA – Fatum-Nyíregyháza 3:1 (–23, 14, 13, 21)
Balatonfüred, 120 néző. V: Mezőffy, Adler.
SZBRA: Bleicher 2, Szavovics 14, Koprivica 13, Sztijepics 11, Kiss G. 12, Jimerson 10. Csere: Fáth (liberó),  Iosia, Szerényi 1. Vezetőedző: Dejan Desnica.
Nyíregyháza: Vasileva 14, Pintér 3, Cicic 7, Radosová 20, Bodovics 3, Glavinic 4. Cserék: Tóth F., Tóth D. (liberók), Radonjic 2, Milanova, Lászlop 1, Vaida 4, Bogár. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
Edzői értékelés
Dejan Desnica: – Nagyon fontos meccset nyertünk meg a Nyíregyháza ellen. Egyfelől ez a meccs az alapszakasz harmadik helyről is döntött, másfelöl pedig nagyon fontos volt, hogy visszaszerezzük az önbizalmunkat. A második játszmától nagyon jól játszottunk, végig koncentráltak tudtunk maradni, ez volt a sikerünk kulcsa. Megyünk tovább, mert nagyon sok feladtunk van még. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy végig biztattak bennünket!
Németh Szabolcs: – Aki nézte a mérkőzést az láthatta, hogy ebben sokkal több volt. Jó volt látni ahogy az első szettben szép pontokat szereztünk és végig a mi akaratuk érvényesült. Érthetetlen, hogy a második és harmadik játszmában mi történt a játékosaimmal. Sok hibáztunk és magunkra húztuk a hazai csapatot, akiket ezt követően már nagyon nehéz volt megállítani. A negyedik szettben újra elkezdtünk visszajönni a meccsbe, de már későn. Gratulálok a Balatonfürednek.