Zentán is győzött U16-os válogatottunk

A magyar U16-os leány válogatott kedd reggel útnak indult Szerbiába, ahol csütörtöktől szombatig Európa-bajnoki selejtezőn vesznek részt. A csapat napjáról Szabados István csapatvezető számolt be honlapunknak.
Gyulán kezdődött a nap, hiszen itt készült Halász Márta „legénysége” az elmúlt tíz napban. Korai reggeli után Szegedet vette célba a delegáció, ahol az autókat leparkolták és csatlakozott a csapathoz Hiervarter Ákos statisztikus, valamint Szabados István csapatvezető is.11 óra körül úgy tűnt mindenki és minden a fedélzeten, ám az igazolványok ellenőrzése rávilágított egy hiányosságra. Valaki az MRSZ fénymásolójában felejtette a személyi igazolványát. De ki? Nos, miután hétfőn járt le a szlovéniai Planicában megrendezésre kerülő FIVB level 1-es edzői kurzus, ahová három magyar edző jelentkezett (Nacsa Gábor, Hiervarter Ákos, Szabados István), köztük érdemes keresgélni. A jelentkezési lap mellé kellett csatolni az okmány másolatát, ám a fénymásoló nem figyelmeztette – nem csavarjuk tovább – Ákost, hogy ne hagyja az üvegen a kártyát.

11 óra: észleltük a problémát.
11:02-11:05- stratégia kidolgozása.
11:06- telefonálás Budapestre, a megfelelő embernek, Szombathelyi Zsófiának.
12:10- a busz megérkezik a határra, ahol a magyar oldalon „felejtjük” Ákost, aki gyalog indul vissza az első benzinkútig. 30 perc alatt be is éri.
13:01- érkezés Zentára a Tisza Hotelbe.
13:25 (!) Zsófi alig több, mint két órával a jelzés után megérkezik a „tranzit-zónába” és áthozza Ákost a határon. Ezúton is óriási KÖSZÖNET Zsófi!

Hála zentai vendéglátónknak, Igor Romakovnak, aki a magyar Fittipaldit (alias Zosa) is meghazudtoló módon száguldott el a röszkei átkelő szerb oldalára Ákosért, 14:25-kor (!!!) már túl voltunk az ebéden és jöhetett a kis délutáni szieszta. 17 órakor elsétáltunk a csodálatos zentai sportcsarnokba, ahol a ZOK Spartak Subotica 2002-es csapatával mérkőztünk meg. A mérkőzésen egyértelmű jelei mutatkoztak annak, hogy a lányok tíz napja együtt dolgoznak. Szervezetten, lelkesen játszottak és 4:0 arányú győzelemmel hangolódtak a csütörtöki fehéroroszok elleni találkozóra, úgy hogy mindenki játéklehetőséghez jutott.
Szerdán korai reggeli után indulunk tovább Belgrádba.