Férfi Extraliga: a Pénzügyőr nyerte az alapszakaszt

Teljes fordulót játszottak vasárnap a férfi Extraligában. A fővárosi rangadón az éllovas Pénzügyőr a Kistextet, a második Kaposvár a Kecskemétet, a Vegyész pedig a sereghajtó Dunaújvárost győzte le hazai pályán 3:0-ra, csak a MAFC nyert idegenben, mégpedig Debrecenben 3:1-re. Sikerével a Pénzügyőr bebiztosította első helyét az alapszakaszban.

 

Férfi Extraliga
Pénzügyőr – Kistext 3:0 (20, 18, 18)
Budapest, Kőér utca, 110 néző. V: Horváth M., Selega.
PÉNZÜGYŐR: Pedro 7, Magyar 5, Dávid Cs. 8, Gacs 7, Kovács Z. 12, Kiss D. 10. Csere: Feliciano (liberó), Szabó V. 1, Rása 1, De Sousa, Tordai, Majoros. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
KISTEXT: Gönczi 4, Bokor 3, De Bairros 9, Reffatti 8, Szabó M. 5, Török R. Csere: Bán, Lassu (liberók), Kalmár 2, Óhidi, Kocsondi 1. Vezetőedző: Bunda Olivér.
Edzői értékelés
Jókay Zoltán:
– Amíg koncentráltunk, addig nem volt gondunk, aztán a játékvezető szerepét is próbáltuk átvenni, ami nem feltétlen jó számunkra, de aztán ebből is kinőttünk. A második játszma közepétől már viszonylag gördülékenyebben játszottunk és hoztuk azokat a megoldásokat, amik az erősségeink.
Bunda Olivér: – A Pénzügyőr előrébb tart nálunk, mi megyünk tovább a saját utunkon. Az első két játszmában vállalható volt a játékunk, a végére azonban ellenfelünk felőrölt minket.

Fino Kaposvár – Kecskeméti RC 3:0 (18, 15, 19)
Kaposvár Aréna, 187 néző. V: Szabó P., Tillmann.
FINO: Ouyachi 8, Garchet 2, Hubicska 18, Sandoval 9, Iván B. 9, Bögöly 7. Csere: Bozóki (liberó), Kiss M. Megbízott edző: Demeter György.
KECSKEMÉT: Sidiropoulos 2, Fundora 8, Baserio 3, Argilagos 10, Gebhardt N. 1, Tomanóczy 1. Csere: Török Zs. (liberó), , Palánkai-Omoshebi 1, Balla, Bogdán. Vezetőedző: Nagy József.
Edzői értékelés
Demeter György:
– Az előző fordulóban az elvesztett mérkőzés után a játékosok, fegyelmezetten csapatként játszottak, ennek meg is lett az eredménye! Remélem az előző “pofon” megfelelő tanulság volt és nem kell újabb vereségbe belefutni a fegyelmezett játékhoz. Kívánom, hogy ez a mentalitás legyen az alap a bajnokság következő mérkőzéseire és a “play off”-ra is!
Nagy József: – Nem voltunk eléggé szervezettek, magabiztosak a pályán, amit a Kaposvár ki is használt. Elsősorban az én feladatom lesz, hogy ezeken a dolgokon tudjon változtatni a csapat. Egy rossz szériában vagyunk amiből mihamarabb ki kell törnünk.

Debreceni EAC – MAFC BME 1:3 (23, –17, –22, –14)
Debrecen, 224 néző. V: Sík, Csizmarik.
DEAC: Bagics 5, Remete 6, Tóth A. 5, Cesar Coelho 21, Kiss I. 4, Fazekas 13. Csere: F. Nagy (liberó), Magyar, Tar. Vezetőedző: Fodor Antal.
MAFC: Eke 7, Gálvez 7, Godoi 7, Lescay 12, Csoma 23, Krupánszki 9. Csere: Pápai (liberó), Szabó Bence, Torbica. Vezetőedző: Nagy Péter.
Edzői értékelés
Fodor Antal: – Hibátlan első szett után, a MAFC nyitásai és átütőereje jelentősen javult, így a második szettet könnyedén nyerték. A játék második felében mindkét csapat jól küzdött. Gratulálok a MAFC-nak a győzelemhez!
Nagy Péter: – Egy nagyon nehéz mérkőzésre készültem. Biztos voltam benne, hogy egy kiélezett találkozó vár ránk. Annyi hiányérzetem van, hogy nem azzal a fókuszálassal kezdtük el a mérkőzést, mint ahogyan kellett volna, de utána sikerült magunkra találni. Viszont élesebb helyzetben, nehezebb mérkőzéseken ez a fajta koncentráció nem lesz elég és ennél precízebb játékot várok a csapattól.

Vegyész RC Kazincbarcika – Dunaújvárosi KSE 3:0 (15, 14, 16)
Kazincbarcika, Don Bosco Sportközpont, 150 néző. V.: Soltész, Adler.
VRCK: Moraes 6, Páez 2, Ciupa 5, Juhász 8, de Prá 9, Péter B. 9. Csere: Dudás (liberó), Árva 9, Bibók 6, Péter M. 3. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
DKSE: Hatvany 5, Gutiérrez 3, Farkas 5, Pavljuk 8, Laczi 4, Kisházi 1. Csere: Sümegi (liberó), Tóth K. 1, Gőczi 2, Juhász B., Winter. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
Edzői értékelés
Toronyai Miklós:
– Ilyen könnyű mérkőzésre nem számítottam, annak tükrében, hogy milyen nehézségeink voltak a héten. Gratulálok a csapatomnak, azoknak, akik csereként álltak be, mert frissítést hoztak, így tudták tehermentesíteni a többieket.
Tomanóczy Tibor: – A mai napon nagyon alul múltuk önmagunkat. A Vegyész megérdemelten győzött.

A tabellát IDE kattintva tekinthetik meg!

Férfi NB I:
MEAFC-Miskolc – Rákosmente PARTY.CO 3:0 (22, 22, 9)
Miskolc, 120 néző. V: Halászt T., Mezei.
MEAFC: Kozsla 4, Lipatov 5, Kovács Z. 7, Csizmadia 11, Mencsuk 19, Berkes 3. Csere: Karóczi (liberó), Simkó 2, Szabó P. 1, Pallós. Vezetőedző: Bagó László.
RÁKOSMENTE: Török Sz. 3, Nagy P. 7, Katona 3, Fenyő 10, Sándor 4, Kókai 5. Csere: Farkas R. (liberó), Szalai, Tóth M. 1, Eperjessy, Molnár D. 2. Vezetőedző: Kovács Sándor.
Edzői értékelés
Bagó László:
– Tompán és enerváltan kezdtük a mérkőzést, aztán hátrányból felállva kiszenvedtük az első két szettet. A harmadikban elmaradtak szerencsére az addigi izgalmak, így lehetőséget tudtam adni mindenkinek. A padról beszállók ismét megmutatták, hogy lehet rájuk számítani.
Kovács Sándor: – Nagyszerűen kezdtük a mérkőzést. Szépen betartották játékosaim, amit kértem tőlük. Agresszívek, határozottak voltak minden labda érintésnél. A második szettben, 22-15-ről nem sikerült nyernünk, amire egyszerűen nem találok szavakat. Senki sem volt bátor, mindenki megijedt attól a lehetőségtől, hogy nyitottá tegyük ezt a meccset. Ez valójában el is döntötte a folytatást, hiszen a harmadik szettben már teljesen összezuhantunk fejben. Megpróbáltam itt játék lehetőséget adni a cseréknek, de úgy gondolom nekik is csak fellángolásokra tellett. Sajnálom, mert akár több is lehetett volna ebben a mérkőzésben.

Vidux-Szegedi RSE – Szolnoki RK 3:0 (17, 18, 18)
Szeged, 50 néző. V: Varjasi, Bibók.
SZEGED: Dileo, Csányi, Honti, Nacsa, Pozzobon, Csendes. Csere: Borsi (liberó), Bodnár, Sarnyai. Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.
SZOLNOK: Timár, Kunert, Quintz, Fenyvesi, Reiner, Bíró. Csere: Kohajda (liberó). Vezetőedző: Gulyás Ferenc.
Edzői értékelés
Fésüs Erzsébet:
– Most sem cseréltem sokat, mert láttam, hogy a kemény és remek munka meghozza a gyümölcsét, nagyon magabiztosak voltak a srácok és élvezték a játékot, csak egy-két pillanatnyi megingásuk volt. Most jönnek a nagyon fontos rangadók, jó lenne tartani ezt a formát, keményen dolgozunk ezért.
Gulyás Ferenc: – Sérülés szempontjából ránk jár a rút rendesen. Ettől függetlenül, aki ma pályára lépett megtett mindent, hogy jól szerepeljünk a jóval erősebb Szeged ellen. Bízom benne, hogy jövő héten már összeállunk.

Dág KSE – GLP Nyíregyháza 3:0 (19, 10, 20)
Dorog, 35 néző. V: Ladányi, Nagy B.
DÁG: Flachner 7, Majer 2, Kun 8, Sow 12, Oláh 8, Kara 7. Csere: Czibula (liberó), Frech, Czobor 4. Vezetőedző: Zirigh Balázs.
GLP: Demeter, Kőnig 8, Balogh Á. 3, Tóth D. 6, Molnár M. 6, Nagy V. 5. Csere: Barcza (liberó), Kiss D. Vezetőedző: Balázs István.
Edzői értékelés
Zirigh Balázs:
– Mindkét csapat kénytelen volt nélkülözni néhány játékosát, de ezzel sajnos már együtt kell élnünk. Örülök, hogy simán hoztuk a kötelezőt, és játszathattam az eddig kevés szerephez jutó játékosaimat. Komoly kihívások előtt állunk a hátralévő két fordulóban, remélem pozitív energiákat szabadít fel a játékosaimban, hogy velünk kezdődik a tabella!

 

MVM Magyar Kupa Döntő – NŐK március 12. (szombat)
16.00 Swietelsky-Békéscsaba – Fatum-Nyíregyháza BRONZMECCS
19.00 Vasas Óbuda – Szent Benedek RA DÖNTŐ
MVM Magyar Kupa Döntő – FÉRFIAK március 13. (vasárnap)
15.30 Fino Kaposvár – Kecskeméti RC BRONZMECCS
18.30 Pénzügyőr SE – Vegyész RC Kazincbarcika DÖNTŐ
A jegyeket kaphatók március 1-től online az Érd Aréna oldalán, vagy a meccsek napján a helyszínen