Női Extraliga: győzött a Vasas és a Fatum-Nyíregyháza is

Az MTK egy szettet elrabolt a Nyíregyházától, a pontszerzés azonban nem jött össze a kék-fehéreknek. A Vasas Óbuda jó játékkal tartotta otthon a három pontot a DVTK ellenében.

Könnyed sikerrel folytatta bajnoki menetelését a Vasas Óbuda, az angyalföldiek ugyanis három játszmában kerekedtek felül a DVTK együttesén. Az első szettben a hazaiak hamar megléptek a diósgyőriektől Vezsenyi Adrienn vezetésével, majd Takács Doroti pontjainak is köszönhetően tízre növelték a különbséget, végül 25:14-re a Vasas nyerte az első játékrészt. A második felvonásban viszont meg kellett szenvednie a győzelemért a hazaiaknak, ugyanis a DVTK kiválóan védekezett és a szett közepéig tartották is a lépést az angyalföldiekkel, akik ismét Vezsenyi pontos támadásaival tudtak ellépni, Papp Orsolya jó ütése után 25:18-cal a Vasasé lett ez a játszma is. Lendületben maradt a fővárosi együttes a harmadik szettre is és folyamatosan növelte az előnyét, végül tíz pont különbséggel nyerte a szettet (25:15, 3:0), ezzel pedig folytatja jó szériáját a MEVZA-Liga négyes döntőjébe jutó Vasas Óbuda.

Magabiztosan kezdett a Fatum-Nyíregyháza az MTK ellen, az első játékrészt folyamatosan vezetve, Radosová és Vasileva hatékony játékának is köszönhetően nyerte 25:18-ra. Kellemetlen ellenfél volt az MTK már az első játszmában is, a másodikban viszont még előrébb léptek a fővárosi kék-fehérek, és magabiztos védekezéssel, hatékony támadójátékkal, Giommarini és Kilyénfalvi vezetésével kiegyenlítettek (19:25, 1:1). Sokat kivett a fővárosiakból a megnyert játszma, és mellette a nyíregyházi ütőjátékosok is magukra találtak, így 25:13-mal ismét a Fatumnál volt az előny. A negyedik játékrészben a hazaiak Lászlop Alexandra ászaival, majd Pintér Andrea jó támadásaival kerültek 4-5 pontos előnybe, ahonnan egy-két pontos különbségre még visszazárkózott az MTK, ám nem bírtak a jól játszó Radosovával, aki egy ász nyitással zárta le a mérkőzést (25:19, 3:1).

Az NB1 rangadóján a TFSE nyerni tudott a Gödöllő otthonában, a CoreComm-VESC közvetlen riválisa, a Kispest SE ellen győzött hazai pályán, a Budaörsi DSE pedig küzdelmes mérkőzésen tartotta otthon a három pontot a DSZC-Eötvös DSE ellen.

Női Extraliga:
Vasas Óbuda – Diósgyőri VTK 3:0 (14, 18, 15)
Budapest, Folyondár utca, 150 néző. V: Jámbor, Villás.
VASAS: Zernovic 7, Papp 6, Vezsenyi 18, Takács 11, Kump 3, Király-Tálas 1. Csere: Juhár, Stankovics (liberók), Török 5, Fábián 2, Bojko. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz.
DVTK: Sylejmani 5, Godó 5, Kiss E. 4, Kalmár 2, Baidiuk 8, Kuzelová 2. Csere: Kundrák, Balogh E. (liberók), Sitku 1, Goncalves de Oliveira 1. Megbízott vezetőedző: Leidgeb Noémi.
Edzői értékelés
Jannisz Atanaszopulosz:
 –Örülök, hogy a lányok végig koncentráltak maradtak és elvégezték a mára kitűzött feladatot. Gratulálok nekik a győzelemhez.
Leidgeb Noémi: – A nehézségek ellenére a csapat küzdött és helytállt. Látjuk mik a hibáink. Dolgozunk tovabb és keszülünk az MTK Budapest elleni hazai összacsapásra.

Fatum-Nyíregyháza – MTK Budapest 3:1 (18, -19, 13, 19)
Nyíregyháza, 250 néző. V.: Árpás, Sík.
Nyíregyháza: Radosová 26, Bodovics 4, Glavinic 12, Vasileva 22, Lászlop 8, Cicic 3. Cserék: Tóth F., Tóth D. (liberók), Milanova 1, Radonjic 3, Pintér 3. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
MTK: Giommarini 17, Kilyénfalvi 19, Petri 7, Tatár 10, Tettamanti 3, Boskó 3. Csere: Weidemann, Szalai (liberó), Borsos, Varga 2. Vezetőedző: Leiszt Máté.
Edzői értékelés:
Németh Szabolcs: – A győzelemnek örülök, láttam már olyan dolgokat a csapattól, mely előre mutat, és bár a győzelmünk nem forgott veszélyben, a második szettben mutatott teljesítmény egy erősebb csapat ellen kevés lesz. Sokat dolgozunk, és ebből láttam már viszont elemeket. Előre tekintünk, remélem ezzel a sikerrel kilábaltunk a hullámvölgyből.
Leiszt Máté: – Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert tíz bevethető játékossal érkeztünk Nyíregyházára, mindenki sokat hozzátett, hogy jó teljesítményt tudjunk produkálni. Úgy gondolom ebből a mérkőzésből ma kihoztuk maximumot, nem szokásom kiemelni soha senkit, de ma megteszem, ugyanis Petri Izabella számára idegen poszton nagyszerűen játszott, illetve külön köszönöm az U19-es csapatunknak, hogy a felnőtt edzéseken segítik a munkánkat.

Női NB I:
Gödöllői RC – TFSE 1:3 (-18, -15, 21, -22)
Monor, 65 néző. V: Szabó, Varjasi.
GÖDÖLLŐ: Monteiro, Császár 23, Kovács E. 9, Boros 6, Ratkai 16, Máthé-Barabássy 6. Csere: Maurer, Szerencsés (liberók), Barta, Sorompó, Mikus 3, Timár 1, Bútor, Pásztor. Vezetőedző: Szalay Attila.
TFSE: Poór 3, Budaházy 7, Halla G. 18, Villányi 11, Nagy V. 12, Smits van Oyen 3. Csere: Boller (liberó), Benedek, Radomszki 5, Török, Kökény. Vezetőedző: Csépke Gábor.
Edzői értékelés
Szalay Attila: – Nagyot küzdöttek a lányok, minden elismerésem az Övék! Külön kiemelném a 3. játékrészt, ahol felszabadultan tudtunk játszani. Valamint köszönöm az utánpótlásnak, hogy lelkes hozzáállással kisegítenek minket nehéz helyzetünkben. Gratulálok a TFSE csapatának a győzelemhez!
Csépke Gábor: – Ez is meg van! Nagyot küzdött mindkét csapat. A gödöllői szervák néha megzavartak minket, és néha fellazult a koncentrációnk. Gratulálok a Gödöllőnek, mert 2 kulcsjátékosa nélkül is nagyon jól játszottak. Igaz mi sem a legjobb előjelekkel vártuk a meccset. Köszönöm a lányoknak, úgy néz ki jó felé tartunk.

Budaörsi DSE – DSZC-Eötvös DSE 3:1 (–21, 20, 25, 21)
Budaörs, 50 néző. V: Kiss Z., Szabó Zs.
BDSE: Pisák L., Jakab 17, Hernády 8,  Pisák F. 10, Vincze, Horváth P. 16. Csere: Ujvárosi (liberó), Horváth I. 1, Merza, Kiss Zs. 4, Futsek. Vezetőedző: Ujvárosi Levente.
EÖTVÖS: Béni 5, Young 15, Takács, Ribeiro 22, Fehér 8, Tóth K. 5. Csere: Fehérvári, Papp (liberók), Juhász 2, Pálfi. Vezetőedző: Szombathy András.
Edzői értékelés
Ujvárosi Levente: – Nagyon gyengén kezdtünk. Muszáj volt szerkezetet váltani. Mindenki nagyon akarta ezt a győzelmet, de sajnos ez görcsössé is tette a játékunkat. Alapjáték megvolt ezért nyertünk. A sok támadó hibán javítani kell, ha be akarunk jutni a felső házba.
Szombathy András: – Komoly hiányérzet van bennem a mai találkozó után. Jó kezdés után átadtuk a kezdeményezést ellenfelünknek, gyakorlatilag magunkat vertük meg.

CoreComm-VESC – Kispest SE 3:1 (-20, 19, 22, 24)
Veszprém, 100 néző. V: Szél M., Vigh A.
VESC: Hajós 12, Bozsó 2, Pós 2, Miller 23, Miklós 8, Sherwin 28. Csere: Molnár-Pintér, Tóth L. (liberó). Vezetőedző: Szokolikné Kalmár Judit.
KISPEST: Németh J. 2, Lisztes 13, Szabó K. 4, Dani 23, Horváth D. 7, Benedek R. 16. Csere: Karkusz (liberó), Törköly 1, Vígh, Nagy O. 1,  Kőszegi 4. Vezetőedző: Takács Gergely.
Edzői értékelés
Szokolikné Kalmár Judit: – Nagyon büszke vagyok a csapatunkra! Óriásit küzdöttek, egy csapatként szerezték meg a 3 pontot.

MÁV Előre-Bericap – Jászberény VT 3:0 (9, 14, 20)
Székesfehérvár, 60 néző. V: Farkas L., Nagy L.
MÁV ELŐRE: Sólyom 4, Tóth J. 15, Csabai 4, Szerencsés-Miklai 5, Karnyickaja 13, Szilágyi 5. Csere: Kovács E., Borostyán (liberók), Kiss A. 2, Kiss L. 7, Sebestyén 2, Sántosi-Tóth. Vezetőedző: Nagy Fanni.
JÁSZBERÉNY: Sléder 10, Horváth R. 1, Faragó 9, Hajdu 4, Imre 5, Kovács D. 1. Cserék: Deme, Lagzi-Kovács (liberók). Vezetőedző: Deme Gábor.
Edzői értékelés
Nagy Fanni: – Nagyon örülök a 3:0-s győzelemnek és annak is, hogy minden fiatalnak játéklehetőséget tudtam adni. A harmadik szettben kicsit visszaesett a koncentráció, ezen még kell dolgoznunk.
Deme Gábor: – A mai teljesítményünkkel kapcsolatos véleményemet a csapaton belül osztottam meg…

 

HETI PROGRAM:
Február 20., vasárnap
15:00 MÁV Előre-Bericap – Jászberény VT (női NB I)
17:00 Debreceni EAC – MAFC BME (férfi Extraliga)
17:00 Vegyész RC Kazincbarcika – Dunaújvárosi KSE (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley.tv
17:00 Vidux-Szegedi RSE – Szolnoki RK (férfi NB I)
17:00 Dág KSE – GLP Nyíregyháza (férfi NB I)
18:00 Pénzügyőr – Kistext (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley.tv
18:00 Fino Kaposvár – Kecskeméti RC (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley.tv

 

MVM Magyar Kupa Döntő – NŐK március 12. (szombat)
16.00 Swietelsky-Békéscsaba – Fatum-Nyíregyháza BRONZMECCS
19.00 Vasas Óbuda – Szent Benedek RA DÖNTŐ
MVM Magyar Kupa Döntő – FÉRFIAK március 13. (vasárnap)
15.30 Fino Kaposvár – Kecskeméti RC BRONZMECCS
18.30 Pénzügyőr SE – Vegyész RC Kazincbarcika DÖNTŐ

A jegyeket kaphatók március 1-től online az Érd Aréna oldalán, vagy a meccsek napján a helyszínen