Női Extraliga: ötszettes csata után továbbra is veretlen az éllovas

Két női Extraliga mérkőzést játszottak le pénteken. A forduló rangadóját a továbbra is veretlenül éllovas Swietelsky-Békéscsaba nyerte, de nagy csatában, csak öt szett után a Szent Benedek otthonában. A másik találkozón az 1. MCM-Diamant Kaposvár három szoros játszmában győzte le az UTE-t.

 

A csabaiak kezdték jobban az első játszmát, de a szett közepén Kiss Gréta és Sztijepics pontjaival 10:7-re sikerült fordítania a hazaiaknak. Ezután viszont Drpa percei következtek, így rövidesen újra a vendégek vezettek, s egészen a végjátékig ők is voltak előnyben, de aztán 23:23-nál egyenlő volt az állás. Az utolsó két pont viszont a BRSE-é lett egy rontott nyitásnak és Drpának köszönhetően (23:25).

A második szettet viszont 8:1-gyel kezdte a Szent Benedek, sőt, a szett közepén 9 ponttal is vezettek a hazaiak. Ugyan később valamelyest csökkent a különbség, de 24:18-nál így is hat szettlabdája volt a füredieknek, a másodikat pedig Sztijepics használta ki egy remek ejtéssel (25:19).

A harmadik szettre viszont összeszedte magát a vendégcsapat és gyakorlatilag végig vezetett. Ugyan a hazaiaknak sikerült egy pontra is visszazárkózniuk, a végén így is négy játszmalabdája volt a csabaiaknak, s már az elsőt sikerült is kihasználniuk (20:25).

A negyedik szettben viszont megint a Szent Benedeken volt a sor, és ők jöttek is. A játszma közepén hét pont is volt már az előnyük, a végjátékhoz érve viszont 20:15-ről sorozatban hét pontot szerezve fordítottak a vendégek. Azután azonban megint három hazai pont következett, majd 24:23-nál a 2:2-ért nyitottak. Kornyijenko azonban egyenlített, de aztán Kiss blokkolt, majd Jimerson a szettet is lezárta és jöhetett az ötödik szett (26:24).

Ekkor azonban megint csabai percek következtek és 4:0-val kezdték ezt a felvonást és 8:2-nél cseréltek térfelet a csapatok. 11:3 után indult be a hazaiak szekere, fel is jöttek 13:11-re, de ez már késő volt, mert így is három meccslabdához jutott a vendéggárda és a másodikat természetesen megint Drpa oldotta meg, eldöntve ezzel végleg a meccset (12:15).

 

Női Extraliga:
Szent Benedek RA – Swietelsky-Békéscsaba 2:3 (–23, 19, –20, 24, –12)
Balatonfüred, 213 néző. V: Bátkai-Katona, Szarka.
SZBRA: Bleicher, Szavovics 15, Koprivica 13, Sztijepics 16, Kiss G. 20, Jimerson 5. Csere: Fáth (liberó), Vacsi 8, Iosia 4, Szerényi 1, Lekics 1. Vezetőedző: Dejan Desnica.
BÉKÉSCSABA: Kornyijenko 3, Karhu 8, Pekárik 12, Drpa 21, Kliszura 7, Zólyomi 2. Csere: Molcsányi (liberó), Szatmári 1, Bodnár, Glemboczki 5, Bagyinka 1, Strunjak 9. Vezetőedző: Tóth Gábor.
Edzői értékelés
Dejan Desnica: – Vérbeli rangadót játszottunk, ahol az utolsó pillanatig kérdés volt, ki nyeri a mérkőzést. Izgalmas és színvonalas meccset láthatott a balatonfüredi közönség, és ezt a biztatásukkal hálálták meg. Mindkét csapat minden pontért megküzdött, hatalmas harc folyt a pályán. A röplabda már csak ilyen, nem lehet tudni, hogy az utolsó labdák kinek pattannak jobban. Megyünk tovább, sok feladat vár még ránk.
Tóth Gábor: – Nehéz meccsen vagyunk túl, a Füred hozta azt a stabil játékot, amire számítottunk. Taktikailag fegyelmezetlenek voltunk, így nagy küzdelemben és nehézségek árán sikerült győzni.

1. MCM-Diamant Kaposvár – Újpesti TE 3:0 (20, 22, 21)
Kaposvár Aréna, 210 néző. V: Árpás, Tillmann.
KAPOSVÁR: Grbac 8, Matics 14, Wirth 6, Basnyakova 8, Szedmák 12, Lemmens 9. Csere: Szpin (liberó), Hegyi. Vezetőedző: Vincent Lacombe.
UTE: Kraszteva 13, Del Rio, Manninger 7, Koleva 17, Gyimes 6, Ovecková 3. Cserék: Karabaseva, Dömsödi (liberók), Ambrosio 1, Petőváry. Vezetőedző: Horváth András.
Edzői értékelés
Vincent Lacombe: – Nagy boldog vagyok, hogy szettveszteség nélkül sikerült győznünk. Sikerült jól teljesítenünk fogadásból és jó volt a csapat ütő-feladó kapcsolata. A következő feladatunkra koncentrálunk, hiszen BRSE ellen játszunk idegenben.
Horváth András: – Húsz fölött vétettünk két-három hibát, ami megbosszulta magát a játszmákban a mérkőzés folyamán. Én azt gondolom, hogy közelebb vagyunk ehhez a Kaposvárhoz, mint amit az eredmény tükröz.

 

HETI PROGRAM:
Február 19., szombat
16:00 CoreComm-VESC – Kispest SE (női NB I)
17:00 Vasas Óbuda – Diósgyőri VTK (női Extraliga); Tv: Hunvolley.tv
17:00 Gödöllői RC – TFSE (női NB I)
17:00 MEAFC-Miskolc – Rákosmente PARTY.CO (férfi NB I)
18:00 Fatum-Nyíregyháza – MTK Budapest (női Extraliga); Tv: Hunvolley.tv
18:30 Budaörsi DSE-Emericus – DSZC-Eötvös DSE (női NB I)

Február 20., vasárnap
15:00 MÁV Előre-Bericap – Jászberény VT (női NB I)
17:00 Debreceni EAC – MAFC BME (férfi Extraliga)
17:00 Vegyész RC Kazincbarcika – Dunaújvárosi KSE (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley.tv
17:00 Vidux-Szegedi RSE – Szolnoki RK (férfi NB I)
17:00 Dág KSE – GLP Nyíregyháza (férfi NB I)
18:00 Pénzügyőr – Kistext (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley.tv
18:00 Fino Kaposvár – Kecskeméti RC (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley.tv

 

MVM Magyar Kupa Döntő – NŐK március 12. (szombat)
16.00 Swietelsky-Békéscsaba – Fatum-Nyíregyháza BRONZMECCS
19.00 Vasas Óbuda – Szent Benedek RA DÖNTŐ
MVM Magyar Kupa Döntő – FÉRFIAK március 13. (vasárnap)
15.30 Fino Kaposvár – Kecskeméti RC BRONZMECCS
18.30 Pénzügyőr SE – Vegyész RC Kazincbarcika DÖNTŐ

A jegyeket kaphatók március 1-től online az Érd Aréna oldalán, vagy a meccsek napján a helyszínen