Férfi Extraliga: a MAFC nyerte a forduló rangadóját

Teljes fordulót rendeztek vasárnap a férfi Extraligában: a 11. forduló nyitómérkőzésén a MAFC-BME hazai pályán könnyedén győzte le a Vegyész RC Kazincbarcikát, és ezzel megelőzte a tabellán. Megszorongatta a Pénzügyőrt a DKSE, szettet azonban nem tudott rabolni a sérülésektől sújtott dunaújvárosi együttes. Fordulatos mérkőzést és fantasztikus csatát hozott a DEAC kecskeméti vendégjátéka: a debreceniek döntő szettben diadalmaskodtak, így már három mérkőzés óta veretlenek. Az edzőváltás után nyert a Kistext: a fővárosi együttes meglepően simán 3:0-ra győzte le a Fino Kaposvárt.

 

Férfi Extraliga:
MAFC-BME – Vegyész RC Kazincbarcika 3:0 (22, 19, 16)
Budapest, Folyondár utca, 92 néző. V: Jámbor, Sík.
MAFC: Gálvez 9, Godoi 9, Lescay 13, Csoma 10, Krupánszki 8, Eke 8. Csere: Pápai (liberó), Szabó Bence. Vezetőedző: Nagy Péter.
VRCK: Moraes 4, Páez 1, Ciupa 7, Juhász 3, Szabó D. 7, Blázsovics 1. Csere: Dudás, Budai (liberók), Csizmadia, Bibók 4, Péter B., Péter M., Árva 2. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Edzői értékelés
Nagy Péter:
 – Az előző mérkőzéshez képest lényegesen feljavult a nyitásunk és a védekezésünk, amelyek jóval hatékonyabbak voltak. Ehhez az is kellett, hogy a Barcika kicsit enerváltan játszott. A második, harmadik szettben volt kicsivel több direkt hibánk, de örülök, hogy sikerült folyamatosan fenntartani a fókuszt. Innen kell tovább folytatnunk, hogy megtartsuk ezt a jó játékot.
Toronyai Miklós: – Mindenben felénk nőtt a MAFC. Ami eddig az erősségünk volt, az egyáltalán nem működött most. Rendkívül gyenge napot fogtunk ki. Gratulálok a hazaiaknak.

Dunaújvárosi KSE – Pénzügyőr SE 0:3 (-22, -19, -22)
Dunaújváros, 122 néző. V: Árpás, Varjasi.
DKSE: Hatvany 3, Laczi 8, Kisházi 2, Pavljuk 20, Gutierrez 3, Farkas 2. Csere: Szabó (liberó), Gőczi 4, Sümegi. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
PÉNZÜGYŐR: Rása 2, Magyar 3, De Sousa 3, Gacs 5, Kovács Z. 5, Kiss D. 4. Csere: Feliciano (liberó), Szabó V. 5, Solti 4, Majoros 6, Pedro 8, Tordai 2. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Edzői értékelés
Tomanóczy Tibor: – Azzal a kerettel, ami ma rendelkezésünkre állt, jól játszottunk. Az első szettben kifejezetten jól tartottuk magunkat, majd a másodikban rosszul indultunk, a végére azonban összekaptuk magunkat. Amit tudtunk, azt a harmadik szettben is kihoztuk magunkból. Sajnos sokan hiányoztak, akiket pótolnunk nem sikerült. Öröm volt, hogy Szabó Péterre liberóban számíthattunk. Természetesen dolgozunk tovább, de a nyitásainkon javítanunk kell.
Jókay Zoltán: – Nem sikerült 100 százalékosan ráhangolódnunk erre a mérkőzésre. Megint szerepet kaptak a fiatalok is, remélhetőleg ennek majd hasznát is vesszük a későbbiekben.

Kecskeméti RC – Debreceni EAC 2:3 (–23, 18, -22, 19, -14)
Kecskemét, 213 néző. V: Tillmann, Adler.
KECSKEMÉT: Sidiropoulos 1, Fundora 22, Baserio 8, Argilagos 37, Gebhardt N. 9, Tomanóczy 4.  Csere: Gebhardt Á. (liberó), Bogdán. Vezetőedző: Nagy József.
DEAC: Almora 17, Tóth A. 4, Cesar Coelho 32, Remete 4, Fazekas 21, Bagics 3. Csere: Mészáros Z., F. Nagy (liberók), Kiss I. Vezetőedző: Fodor Antal.
Edzői értékelés
Nagy József: –
A mai mérkőzést nagyon dekoncentráltan kezdtük ami az első szett elvesztéséhez vezetett. A második játékrészben magunkra találtunk amit sikerült is megnyerni. De utána megint folytatódott a hullámzó játékunk, amivel eljutottunk az ötödik szettig. Ahol nem sikerült maradandót alkotnunk így elveszítettük a találkozót.
Fodor Antal: –
Nagyszerű győzelmet arattunk Kecskemét ellen. Készültünk a meccsre, tudtuk, hogy fejben higgadtak kell maradjunk. Nem titkolom, nagy örömet okozott a csapat, nemcsak a győzelemmel, hanem az egységes csapatmunkával, a jó hozzáállással, egymás támogatásával. Pozitív hátszéllel készülünk a folytatásra.

Kistext – Fino Kaposvár 3:0 (21, 21, 15)
Budapest, Szilágyi utca. V: Mezőffy, Halász.
KISTEXT: Gönczi 6, Bokor 3, de Bairros 15, Reffatti 15, Makarov 7, Török. Csere: Bán, Lassu (liberók),  Szabó M. 4. Vezetőedző: Bunda Olivér.
FINO: Ouyachi 3, Garchet 2, Hubicska 5, Sandoval 14, Iván B. 5, Bögöly 7. Csere: Bozóki (liberó),  Radovics 1, Kiss M., Vasquez 1, El Azhari 2. Megbízott edző: Demeter György.
Edzői értékelés
Bunda Olivér:
– Nagyon büszke vagyok a csapatra, és köszönöm nekik a hozzáállást! Mindent a megbeszélték szerint teljesítettek! Így tovább EGYÜTT!

 

Férfi NB I:
Rákosmente PARTY.CO  – GLP Nyíregyháza 3:0 (14, 25, 16)
UTE csarnok, 13 néző. V: Szarka, Takács Á.
RÁKOSMENTE: Török Sz. 2, Nagy P. 11, Katona 9, Fenyő 11, Sándor 7, Kókai 8. Csere: Farkas R. (liberó), Tóth M., Molnár, Eperjessy, Papp M. Vezetőedző: Kovács Sándor.
Nyíregyháza: Nagy M., Kőnig 8, Balogh 1, Tóth D. 8, Molnár 6, Tóth A. 4. Csere: Kiss (liberó), Kusnyér 6. Vezetőedző: Balázs István László.
Edzői értékelés
Kovács Sándor:
– Örülök a győzelemnek, mert már ez ránk fért. A fiúk betartották amit kértem tőlük, ehhez pedig gratulálok nekik.

Dág KSE  – Szolnoki Röplabda Club 3:0 (20, 17, 21)
Dorog, Városi Sportcsarnok. V: Horváth M., Ujházi.
Dág: Bakóczy 4, Kun 11, Sow 2, Oláh 16, Kara 8, Flachner 7. Csere: Bene, Czibula (liberók), Mihucz 2, Krekk 4. Vezetőedző: Zirigh Balázs.
Szolnok: Guzmics 1, Kunert 10, Biró 3, Banai 5, Fenyvesi 10, Acsai 5. Csere: Kohajda (liberó), Timár, Quintz. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.
Edzői értékelés
Zirigh Balázs:
– Az első játszmában gyengélkedtünk nyitásfogadásban, és a potya labdák bejátszásában, ez rányomta a bélyegét a játékunkra! A folytatásban sikerült ezen javítanunk, és ezzel párhuzamosan eredményesen, olykor látványosan mezőnyöztünk. Megérdemelt győzelmet arattunk, aminek nagyon örülök, hiszen a Szolnok ellen senki nem mehet biztosra. Guzmics Ricsinek jobbulást kívánunk, reméljük mihamarabb visszatér a pályára!
Gulyás Ferenc:
– Csalódott vagyok. Nem pont az eredmény miatt, hanem a játék képe miatt. Kivédekezett labdáinkat nem tudtuk betámadni, nyitásfogadásaink pontatlanok voltak, blokkban és sáncban is fegyelmezetlenek voltunk. Akartunk, de ez a következő mérkőzésen is kevés lesz, ennél sokkal fegyelmezettebben is tudunk játszani.