Elkészült válogatottjaink Európa Liga-programja

Azerbajdzsán mellett a lányok Ukrajnával és Romániával, a fiúk pedig Finnországgal szerepelnek egy csoportban az idei Európa Liga-küzdelmekben.

 

Női és férficsapatunk május 25-én egyaránt, Bakiban lép pályára először, majd a lányok az Arany Divízióban három nappal később a románokat fogadják. Ezt követi az ukránok elleni két összecsapás – előbb idegenben, aztán hazai környezetben –, majd a csoportkört romániai úttal és az azeriek vendégül látásával zárják, ahol ismét mindkét nem összeméri az erejét.

A férfiak háromtagú csoportba kerültek az Ezüst Divízióban, s május 29-én Finnországban vendégszerepelnek, majd június 8-án fogadják az északiakat.

Az Arany Európa-ligában 12 csapat indul, ezeket három csoportba sorsolták, hat forduló után a csoportelsők jutnak a négyes döntőbe. Ha a magyarok négyeséből a június 18–19-én esedékes final fourt megrendező ukránok zárnak az élen, úgy a legjobb második is küzdhet a végső győzelemért. A versenysorozat győztese 125 ezer euróval gazdagodik, továbbá részt vehet a jövő nyári Challenger-kupán, amelynek aranyérmese egy évvel később az elitet felvonultató Nemzetek Ligájában szerepelhet.

A férfiaknál hét válogatott indul az Ezüst Divízióban, amelynek négyes döntőjét a magyar szövetség rendezi, azaz a válogatott házigazdaként mindenképpen ott lesz a végelszámolásnál.

 

NŐI EURÓPA-LIGA, ARANY DIVÍZIÓ, C- CSOPORT
május 25., szerda, 15.30: Azerbajdzsán–Magyarország (Baki)
május 28., szombat, 18.00: Magyarország–Románia (Érd Aréna)
június 1., szerda, 16.00: Ukrajna–Magyarország (Zaporizzsja)
június 4., szombat, 18.00: Magyarország–Ukrajna (Érd Aréna)
június 8., szerda, 16.00: Románia–Magyarország (Alexandria)
június 12., vasárnap, 19.00: Magyarország–Azerbajdzsán (DVTK Aréna)

FÉRFI EURÓPA-LIGA, EZÜST DIVÍZIÓ, A- CSOPORT
május 25., szerda, 12.30: Azerbajdzsán–Magyarország (Baki)
május 28-29.: Finnország–Magyarország (helyszín később)
június 8., szerda, 19.00: Magyarország–Finnország (Kecskemét)
június 12., vasárnap, 16.00: Magyarország–Azerbajdzsán (DVTK Aréna)