Center-szemmel a Békéscsaba-Nyíregyháza rangadóról

A Swietelsky-Békéscsaba légiósai közül Drpa és Klisura is csillogott, a nyíregyházi oldalon – bár nem volt egyszerű dolga, hisz fárasztották a nyitásokkal – Radosova is termelte a pontokat, 17-ig jutott, akárcsak Drpa a két csapat csütörtöki bajnoki rangadóján, amelyet 3:0-ra nyert a házigazda BRSE. Érdemes még kiemelni Molcsányi Rita játékát, a hazai liberó ismét válogatott formában védekezett és bejátszásaival, mentett labdáival kiválóan segítette a támadásépítést. Mi azonban most a rangadón fontos szerepet kapó négy magyar centerrel foglalkozunk: ugyanis úgy láttuk, hogy mindkét oldalon jól oldották meg a feladatukat, s hozzátettek csapatuk játékához, amit a statisztika is bizonyít. A hazaiaknál Pekárik Eszter 10 pontig jutott, 4 blokkja volt és az utolsó három hazai támadás mindegyikét beütötte, amivel nagyban hozzájárult a csabaiak sikeréhez. Csapattársa, Zólyomi Rebeka 5 ponttal és ugyancsak 4 blokkal zárt. A másik oldalon a szlovák ütő Radosova mögött a két középjátékos, Bodovics Hanna és Pintér Andrea bizonyult a legeredményesebbnek 8-8 ponttal. Ráadásul, Bodovics 6 blokkal a legjobb volt a teljes mezőnyben ebben a mutatóban. A négy magyar centert sikerült is megszólaltatunk a meccs másnapján…

 

Pekárik Eszter (Swietelesky-Békéscsaba): „Örülök, hogy a meccs hajrájában rászolgáltam a feladó bizalmára!”

Pontszám a Nyíregyháza ellen: 10 (ebből 4 blokk)

Tudatos volt a végén, hogy Te kapod az utolsó három labdát a csereként beállt Bagyinka Fannitól?

Én csak azt tudom, hogy Fanni milyen gondolatokkal érkezett meg a harmadik játszmában, mivel a meccs folyamán már szóba került ez kettőnk között, hogy mi történhet majd. Az biztos, hogy az elmúlt években a válogatottban együtt eltöltött idő pozitívan hatott a kettőnk közti játékkapcsolat gördülékeny kialakítására. Nagyon örülök neki, hogy egy ilyen éles szituációkban is rászolgáltam a bizalmára, igyekeztem mindezt fontos pontokkal meghálálni.

Hosszú sérülés után tértél vissza pár héttel ezelőtt. Hogy érzed magad, újra százszázalékos állapotban vagy?

Szeptember végén jelentkezett egy fájdalom a bokámban, ami sajnos a kezelések hatására sem javult, a hosszútávú karrierem érdekében injekciós kezelésre és 6 hetes pihenésre volt szükségem. A kényszer pihenőt a lehető legjobban kihasználva, a fizikai állapotom tökéletesítésére használtuk fel. Bízom benne, hogy ez a sérülés már a múlté és nem fog tovább hátráltatni. Örömteli, hogy a csapat a Vasas elleni összecsapás után ilyen gyorsan talpra állt és feledtette a kupadöntőtől való sajnálatos búcsúzást. Ezzel a győzelemmel ismét közelebb kerültünk az álmaink megvalósításához.

 

Bodovics Hanna (Fatum-Nyíregyháza): „A Békéscsaba a kulcsszituációkban jobban teljesített”

Pontszám a Békéscsaba ellen: 8 (ebből 6 blokk)

A harmadik játszmában szinte önkívületben játszottál, és ekkor a Nyíregyházának nem hiányzott sok, hogy meghosszabbítsa a mérkőzést. Mi volt az oka, hogy ez végül nem sikerült?

Igen, sajnos az eredmény 3:0 lett, ami nem adja vissza, hogy egy elég szoros mérkőzés volt. A gond az volt, hogy egy-egy hibán nem tudtunk túllendülni, amit a Békéscsaba ki is használt és sorozatban nyerte a pontokat. Nagyon jól játszott tegnap az ellenfél és jobban teljesített a kulcsszituációkban.

Hogy érzed magad Nyíregyházán? Bár tegnap vereség lett vége, rajtad azt látni, hogy nagyon motivált vagy és egyre jobb formába lendülsz…

Nagyon szeretek itt lenni Nyíregyházán. A csapat, a város is szimpatikus, a rehabilitációs és prevenciós lehetőségek példanélküliek itthon. Az edzőmtől, Németh Szabolcstól rengeteget lehet tanulni, nagyon sokat segít a fejlődésemben.

 

Zólyomi Rebeka (Swietelsky-Békéscsaba): „Ezen a meccsen egy igazi csapatként győztünk”

Pontszám a Nyíregyháza ellen: 5 (ebből 4 blokk)

Egyre meghatározóbb tagja vagy az együttesnek. Mennyi és milyen jellegű munka kellett ahhoz, hogy egy bajnokaspiráns csapat kezdőjátékosa lehessél?

Minden sportban elmondható, hogy rengeteg munka áll egy-egy jó teljesítmény mögött, nincs ez másképp nálam sem. Minden nap rengeteget dolgozok és dolgozunk azon, egyénileg és csapat szinten is, hogy fejlődjünk, mind technikailag mind fizikailag. A tavalyi évbe sajnos beleszólt a COVID járvány, én is elkaptam és komoly hatásai lettek a szervezetemre, amelyek miatt sokáig nem térhettem vissza, ezt az időszakot nehezen viseltem és türelmetlenül vártam, hogy a szakemberek végre zöld utat adjanak. Amikor ez megtörtént, fokozatosan térhettem vissza a terhelésbe, és hála a nagyon jó szakembereknek, zökkenőmentesen zajlott le ez a folyamat. Ebben a szezonban egy kemény felkészülés után remek rajtot vettünk és ez a lendület továbbra is tart, s örülök, hogy részese lehetek ezeknek a sikereknek. Már az idény elején lehetőséget kaptam a bizonyításra és hála az égnek élni is tudtam vele.

A lendület, az erő láthatóan megvan a csapatban, de ettől függetlenül nagyon komoly mentális felkészültség kellett a Nyíregyháza ellen ahhoz, hogy a vesztes kupaelődöntő után ilyen remek teljesítménnyel rukkoljatok elő…

Profi sportolóként tudjuk, hogy nem lehet mindig nyerni, nyilván fájdalmas elveszíteni egy-egy meccset, de minél hamarabb tovább kell ezen lendülni és levonni a következtetéseket. A vesztes meccs után leültünk és megbeszéltük a problémákat, hogy mi vezethetett a vereséghez. Mindenki nagyon jól kezelte a helyzetet, kiváló a hangulat az edzéseken és az öltözőben is. Úgy mentünk neki ennek a mérkőzésnek a Nyíregyháza ellen, hogy igenis mindent beleadunk és nincs más lehetőség, minthogy győztesen hagyjuk el a pályát! Mindenki ezerfokon égett és segítettük egymást. Ezt a meccset egy igazi csapatként nyertük meg, mindenki kellett hozzá, és a nehezebb helyzetekben mindig jött valaki, aki tudott lökni egyet a csapaton és új lendületet tudott adni. A célunk az alapszakasz majd a bajnokság megnyerése, így erre a tűzre a továbbiakban is szükség lesz, de ha ezt tovább visszük meccsről-meccsre, akkor nem lehet probléma.

Milyen röplabdázni Békéscsabán?

Nagyon jól érzem itt magam, tetszik a város légköre, itt minden közel van, nem megy el sok idő az utazással. A csapattársaimmal is jól kijövünk, szeretünk együtt lenni, nemcsak edzésen, hanem szabadidőnkben is több közös programot csinálunk.

 

Pintér Andrea (Fatum-Nyíregyháza): „A célunk továbbra is a bajnokság megnyerése!”

Pontszám a Békéscsaba ellen: 8 (ebből 1 blokk, 1 ász)  

Az embernek az volt az érzése, hogy a centerek mindent megtettek nyíregyházi részről a tegnapi meccsen. Ez a találkozó nem ott ment el… Te hogy látod, mi volt a döntő különbség?

Sajnálom, hogy így sikerült a mérkőzés, sokat hibáztunk amit ilyen meccseken nem lehet, az elején nem sikerült a megfelelő hőfokon kezdeni és gyakorlatilag végig futottunk az eredmény után… Tudom, hogy több van a csapatban, és a további meccseken remélem hogy ezt meg is mutatjuk.

Te viszont nagyon jó fizikális állapotban vagy, ami a teljesítményeden is látszik. Mik a céljaid a szezon további részét illetően?

Nem számít, hogy milyen erőben vagyok, mert ez csapatsport, mindenki egytől-egyig szükséges és fontos a győzelemhez! Természetesen továbbra is az a célom, hogy bajnokságot nyerjünk, és a lehető legjobb teljesítményt nyújtsam nap mint nap!

Ha lemaradt volna róla vagy ismét megtekintené a Swietelsky-Békéscsaba – Fatum-Nyíregyháza bajnoki mérkőzést, ITT megnézheti ismét! 

vp