Győzelmekkel készült a selejtezőkre a fiú U17-es válogatott

Csütörtökön és pénteken játssza le sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőit a magyar fiú U17-es válogatott. Az ukrajnai Cserkaszijban előbb a házigazdákkal, majd a fehéroroszokkal mérik össze erejüket az Eb-kijutást jelentő első helyért.
Az utolsó hétre Bodonyi Ákos szövetségi kapitány már csak a tizenkét fős utazó keretet hívta be az izsáki edzőtáborba.
„Hétfőn délután kezdtük az első edzést, ahol a ráhangolás mellett a labdabiztonság megteremtése és a csapatrész taktikai elemek fejlesztése volt a fő cél. Kedd reggel már a labda nélküli technikai elemek hibajavításán volt a hangsúly és a mozgáskoordináció fejlesztése is helyet kapott. A délelőtti tréning során a nyitásfogadás javítása, a mezőnyvédekezés stabilizálása és a csapatrész taktikai elemek kapcsolása volt a fő feladat. Délután a csapatrész taktika után a csapatépítés volt a feladat.”

A csapat szerda reggel utazott Dunaújvárosba, ahol két mérkőzést játszottak a Dunaferr ellen. A délelőtti találkozó 3:2-es Újvárosi sikerrel zárult, míg a délutáni mérkőzést a teljes kerettel felálló Dunaferr ellen egy jó mérkőzésen 4:1 arányban veszítették el.
„A mérkőzések tükrében rendkívül bizakodó voltam. Bátran, fegyelmezetten jó megoldásokkal játszottunk egy a magyar élvonalban pallérozódó ellenféllel szemben, ahol a mérkőzések során egyáltalán nem voltunk alárendelt szerepben. Szoros szettekben veszítettünk, ahol ellenfelünk rutinja és fizikai ereje döntött csupán a mérkőzések lefolyásáról. Összességében biztató képet mutatott a szerdai játékunk. Csütörtök délelőtt a felmerült hibák javítására törekedtünk és a csapatépítést folytattuk tovább.”

Aznap délutáni a Kecskemét felnőtt csapatának egy része volt az ellenfél. Azért egy része, mert hiányosan érkeztek, két játékost kölcsönöznie is kellett a válogatottnak.
„Ellenfelünk előtt megilletődtünk és egy nagyon gyenge képet mutatva 4:0-ra vesztettük el ezt a mérkőzést. Véleményem szerint mentálisan nem sikerült teljesen ráhangolódni erre a találkozóra, amely sima Kecskeméti sikert hozott. A szettek mindegyike 18-22 pont között zárult. A péntek délelőttünket azon technikai elemek fejlesztésével és a csapatrész taktikai elemek javításával töltöttük, amelyek leginkább problémásnak bizonyultak.”

A héten az újdonsült kupagyőztes Szolnokkal (6:0), a Pénzügyőrrel (3:1) és az öregfiúk-válogatottal is (2:3) összemérte erejét a csapat, amely szerdán utazik Ukrajnába, repülővel.

A keret tagjai: Boa Szabolcs (Szolnok), Csordás Barnabás (Kaposvár), Flachner Kornél (Dunaferr), Iván Bence (Sümeg), Iván Gergő (Sümeg), Kara Zsobor (Kecskemét), Laczi Dominik (Dunaferr), Matyiák Árpád (Dunaferr), Oláh J. Dominik (Szolnok), Sárközi Kálmán (Sümeg), Soyvural Kevin (Szolnok), Tomanóczy Bálint (Dunaferr).
Vezető edző: Bodonyi Ákos, edző: Bartal Gergely, edző/statisztikus: Varga Zoltán, gyúró: Kipke Karolina.