A rangadó után is veretlen maradt az éllovas Békéscsaba

Csütörtökön rendezték a női Extraliga 11. fordulójának rangadóját, amelyen az éllovas Swietelsky-Békéscsaba a bajnoki címvédő Fatum-Nyíregyházát fogadta. Bár három szoros szettben, de végül a hazaiaknak sikerült megőrizniük bajnoki veretlenségüket és újabb fontos lépést tettek az alapszakasz megnyerése felé.

 

A csabaiak kezdték jobban a mérkőzést, az első játszmában gyorsan elhúztak öt ponttal, s csak ekkor kezdtek játékba lendülni a vendégek. A szett közepére azonban sikerült visszazárkózniuk, s 14:14-nél újra egyenlő volt az állás. 18:18 után viszont megint a hazaiak percei következtek, s végül 24:20-nál jutottak szettlabdákhoz, amelyek közül a másodikat Kliszura értékesítette (25:21).

A második felvonás négy vendégponttal kezdődött. de aztán villámgyorsan rendezték a sorokat a békéscsabaiak és 1:5-ről sorozatban hét pontot szerezve fordítottak is. Lendületben maradt a Békéscsaba és 13:11 után sorozatban hat pontot szerezve léptek meg, a végén pedig 21:14-nél jutottak ismét játszmalabdához. Az más kérdés, hogy öt szettlabdát is hárítottak a vendégek, de végül rontott nyitásnak köszönhetően ezt a játszmát is sikerült lezárni (25:20).

A harmadik szettet a csabaiak kezdték jobban, 4:1-re is vezettek, de ekkor meg a nyíregyháziak fordítottak nagyon gyorsan. Sokáig fej fej mellett haladt a két csapat, de többnyire a hazaiaknál volt az előny. 18:17-nél vezettek utoljára a vendégek, utána viszont villámgyorsan megint elléptek a hazaiak és 24:21-nél három mérkőzéslabdájuk is volt. Azonban előbb Radosová támadásával, majd Glavinic ászával kettőt is sikerült hárítani. Tóth Gábor időt is kért, és jól tette, mert a következő labdamenetet Pekárik Eszter fejezte be eredményesen, lezárva ezzel a találkozót (25:23).

 

Női Extraliga:
Swietelsky-Békéscsaba – Fatum-Nyíregyháza 3:0 (21, 20, 23)
Békéscsaba, 600 néző. V: Adler, Árpás.
BÉKÉSCSABA: Kornyijenko 4, Karhu 6, Pekárik 10, Drpa 17, Kliszura 12, Zólyomi 5. Csere: Molcsányi (liberó), Bodnár, Szatmári, Bagyinka, Strunjak. Vezetőedző: Tóth Gábor.
FATUM: Radonjics 2, Vaszileva 4, Pintér 8, Cicic 2, Radosová 17, Bodovics 8. Csere: Tóth F. (liberó), Lászlop, Milanova, Glavinic 5. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Tóth Gábor: – Fontos győzelmet arattunk. A Magyar Kupa kiesés megviselte a csapatot, de a mai mérkőzésen bizonyítottuk, hogy van bennünk tartás!
Németh Szabolcs: – Enerváltan kezdtük a mérkőzést. Nem találtuk a meccs ritmusát. Sok hibával és hullámzóan játszottunk. A pontatlan játékunk ellenére minden szettben sikerült “magunkhoz térni” egy kis időre, de a szettek végén a hazai csapat mindig felül múlt bennünket. Csalódott vagyok. Gratulálok a Békéscsabának.

 

HETI PROGRAM:
Február 11., péntek
19:00 UTE – Szent Benedek RA (női Extraliga); Tv: Hunvolley.tv
20:00 Pénzügyőr – Kecskeméti RC (MVM férfi Magyar Kupa-elődöntő, visszavágó); Tv: Hunvolley.tv

Február 12., szombat
15:00 DSZC-Eötvös DSE – Gödöllői RC (női NB I)
17:00 Vasas Óbuda – MTK Budapest (női Extraliga); Tv: Hunvolley.tv
17:00 Jászberény VT – CoreComm-VESC (női NB I)
18:00 Diósgyőri VTK – 1. MCM-Diamant Kaposvár (női Extraliga)
18:00 Vidux-Szegedi RSE – Rákosmente PARTY.CO (férfi NB I)
18:30 MEAFC-Miskolc – MÁV Előre-Foxconn (férfi NB I)
19:00 TFSE – MÁV Előre-Bericap (női NB I)

Február 13., vasárnap
16:30 MAFC BME – Vegyész RC Kazincbarcika (férfi Extraliga); Tv: M4 Sport+
17:00 Dág KSE – Szolnoki RK (NB I)
17:30 Dunaújvárosi KSE – Pénzügyőr (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley.tv
18:00 Kecskeméti RC – Debreceni EAC (férfi Extraliga)
20:00 Kistext – Fino Kaposvár (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley.tv – zárt kapuk mögött