Hasznos szlovák túra után az Eb-re készülő U19-esek

Gőzerővel edz a hónap végi, győri Európa-bajnokságra készülő magyar férfi junior válogatott. A mieink a múlt héten háromszor is összemérték erejüket az Eb-társrendező Szlovákia csapatával, s Tomanóczy Tibor szövetségi kapitány meg volt elégedve a látottakkal.
A válogatott ebben a két hétben, zömében Dunaújvárosban készül a kontinensviadalra.
„A múlt hét elején a fizikai munkára és a csapatgyakorlatokra fektettük a hangsúlyt – mondta el ezzel kapcsolatban Tomanóczy Tibor, hogy a különböző klubból érkező és a bajnokságban különböző szintű szerepet kapó játékosokat azonos szintre hozzuk.”

A hét közepén aztán Szlovákia felé vette az irányt a csapat, ahol többször is összemérték erejüket a házigazda válogatottal.
„Az első meccsen nagyon jól játszottunk és nyertünk is 3:1-re, a másodikon viszont a szlovákok sokkal agresszívebbek voltak, s ezt a mérkőzést ők nyerték. A harmadik napon két részre bontottuk a kereteinket, hogy mindenki játéklehetőséghez jusson. Ekkor sikerült megfelelő ellenszert találnunk a szlovákok előző napi agresszív játékára, úgyhogy mindenképpen elégedett voltam a látottakkal és az egész túrával.”

Ezen a héten megint Dunaújvárosban készül a csapat az Eb-re.
„A múlt heti meccseken Leiner Péter és Móró Ákos kisebb bokasérülést szenvedett, de ma már újra edzettek, Farkas Róbert pedig megfázott, de az edzőtábor első napján megsérülő Kiss Marcellen kívül mindenkire számíthatok. Szerdán Győrbe utazunk majd az Európa-bajnokság sajtótájékoztatójára, és hogy egy kicsit helyben is népszerűsítsük az eseményt. Már csak azért is, mert azt kevesen tudják, hogy a keret egyik játékosa, Flachner Dániel győri születésű, azaz van a csapatnak helyi kötődése is.”

A hétre még hárm felkésülési mérkőzést terveztek, aztán a kapitány szombaton megnevezi azt a tizenkét játékost, aki majd részt vehetnek a kontinensviadalon. A jövő heti, közvetlen felkészülésre már csak nekik kell Győrbe utazniuk, a következő szombaton, április 22-én pedig Belgium ellen már az első Eb-meccsét játssza a csapat.