Drámai csatában nyert a Vasas Nyíregyházán

Két mérkőzést rendeztek a női Extraliga 10. fordulójában: a BRSE könnyedén tartotta otthon a három pontot, a forduló rangadóján ötszettes csatában, nagyszerű mérkőzésen a  Vasas diadalmaskodott, ezzel pedig megelőzte a tabellán a Fatum-Nyíregyházát.

Tovább őrzi vezető helyét a bajnokságban a Swietelsky-Békéscsaba, amely a női Extraliga vasárnapi játéknapján három szettben győzte le az Újpestet. Tóth Gábor vezetőedző kicsit tudott pihentetni a Fatum-Nyíregyháza elleni rangadó előtt.

Óriási izgalmak után szerezte meg a győzelmet a Vasas a Nyíregyháza otthonában: magabiztos kezdés után hamar kétjátszmás előnybe kerültek a fővárosiak Bannister és Bojko ponterős játékának köszönhetően. A harmadik játékrészben azonban fordult a kocka, Vasileva és Radosová vezetésével a nyíregyháziak előbb szépítettek, majd a negyedik játszmában a döntő szettet is kiharcolták. A Nyíregyházát vitte a lendület, 8:5-nél cseréltek térfelet. Innentől azonban a fővárosiak akarata érvényesült, bár 10:10-nél még tudtak egyenlíteni a hazaiak, de Bojko három pontja megpecsételte a sorsukat.

Női Extraliga, 10. forduló:
Swietelsky-Békéscsaba – Újpesti TE 3:0 (19, 15, 17)
Békéscsaba, 503 néző. V.: Jámbor, Csizmarik.
BRSE: Bagyinka 2, Karhu 12, Pekárik 6, Drpa 13, Klisura 16, Zólyomi 3. Csere: Molcsányi, Kertész (liberók),  Strunjak 6, Szatmári. Vezetőedző: Tóth Gábor.
UTE: Krasteva 11, Gyimes 2, Ovecková 2, Koleva 8, Del Rio 4, Manninger 2. Cserék: Dömsödi (liberó),  Durst, Petőváry , Szabó L. 1. Vezetőedző: Horváth András.
Edzői értékelés:
Tóth Gábor: – Célunk az alapszakasz megnyerése, melyhez újabb fontos 3 pontot szereztünk. Örülök, hogy az eddig kevesebb lehetőséget kapó játékosok is jól teljesítettek. Készülünk a csütörtöki, Nyíregyháza elleni rangadóra.
Horváth András: – Voltak jó periódusok, azt gondolom, hogy jól kezdtük a mérkőzést. Amíg a nyitásfogadásunk és a védekezésünk nem puhult fel, addig jól tudtunk támadást indítani, miután ezek kicsit pontatlanabbá váltak, és távolabb kerültünk a feladópozícióktól, onnantól kezdve a Békéscsaba könnyebben tudott felvédekezni, és könnyebben tudott visszatámadni labdákat. Kevés időnk van, mivel hamarosan jön a következő mérkőzésünk hazai pályán. Ott megpróbáljuk ezeket a pozitívumokat felhasználni, illetve azokat a szituációkat, amik nem úgy sikerültek, megpróbáljuk a lehető leghamarabb kijavítani.

Fatum-Nyíregyháza – Vasas Óbuda 2:3 (-16, -21, 15, 22, -10)
Nyíregyháza, 170 néző. V.: Halász, Bátkai-Katona.
Nyíregyháza: Radosová 20, Lászlop 1, Radonjic 2, Vasileva 21, Pintér 15, Cicic 3. Cserék: Tóth F. (liberó), Tóth D.,  Glavinic 11, Bodovics 4. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
Vasas: Török 7, Kalicanin 7, Bannister 21, Bojko 15, Abdulazimova 9, Király-Tálas 3. Cserék: Juhár, Bamba (liberók), Vezsenyi, Kump, Fábián 1, Papp, Takács, Zernovic 1. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz.
Edzői értékelés:
Németh Szabolcs: – Büszke vagyok a lányokra mert 0-2-ről felálltak, és az ötödik szettben is vezettünk féltávnál, de sajnos a vége nem sikerült. A döntő szett már kicsit lutri is, ebből most a Vasas jött ki jobban. A harmadik és a negyedik játszmában nyújtott játékunkra lehet építeni, csütörtökön újabb rangadó vár ránk, ahol olyan teljesítmény kell mint ebben a két játékrészben.
Jannisz Atanaszopulosz: – Az első két szettben remekül játszottunk, utána azonban érhetetlenül visszaesett a teljesítményünk. Az utolsó játszmában is vesztésre álltunk, de csapatom ma is bebizonyítottta, mekkora tartás van benne, hiszen 5-8 után fordítani tudtunk. Mentálisan, fizikálisan és érzelmileg sem volt egyszerű felépíteni a lányokat a békéscsabai kupasikert követően, de úrrá tudtunk lenni a problémáinkon. Rengeteg mérkőzés vár ránk a következő napokban, megpróbálunk mindegyikből tanulni.

Női NB I:
MÁV Előre-Bericap – CoreComm-VESC 3:0 (7, 12, 19)
Székesfehérvár, 122 néző. V: Sík, Nagy Zs.
MÁV Előre: Sólyom 1, Szerencsés-Miklai 15, Csabai 6, Yaimaris 19, Karnitskaja 6, Szilágyi 5. Csere: Kovács (liberó), Kiss 3, Tóth 5. Vezetőedző: Nagy Fanni Boglárka.
CoreComm-VESC: Hajós 2, Sherwin Morgan 3, Miklós 8, Miller 10, Pós, Molnár-Pintér 2. Csere: Iglói, Tóth (liberók), Papp. Vezetőedző: Szokolikné Kalmár Judit.
Edzői értékelés
Nagy Fanni Boglárka:
 – Örülök, hogy sikerült 3-0-ra nyernünk és annak is, hogy a fiatalok szintén szerephez jutottak a mérkőzésen. Nagyon jól nyitottunk és ezzel a blokk-védekezésünkben be tudtuk tartani a megbeszélt taktikát. Gratulálok a csapatnak!
Szokolikné Kalmár Judit: – A heti edzésmunka alapján sajnos nem számítottunk meglepetésre. Több hiányzónk is volt a meccsen, és a felforgatott állásrend is megzavart minket, sajnos ebből több pontot is kapott az ellenfél. Egyedül a 3. szettben tudtunk egy darabig együtt menni az ellenféllel. Jövő hétre ismét összerakjuk a csapatot és mindent meg fogunk tenni, hogy pontot szerezhessünk.