A Pénzügyőr nyerte a forduló rangadóját

A fővárosi együttes a Vegyész RC otthonában diadalmaskodott nagy küzdelem után. A Kecskemét és a Kaposvár is könnyedén győzött. A forduló meglepetését a DEAC szolgáltatta, akik a Kistext otthonából hozták el a 3 pontot.

A férfi Extraligában ezen a vasárnapon is teljes fordulót rendeztek, közte egy Vegyész-Pénzügyőr rangadóval. Megnehezítette a listavezető dolgát a hazai együttes, ugyanis hiába nyerte meg az első játszmát a Pénzügyőr a következő két játékrészt a borsodiak nyerték úgy, hogy a szettek közepéig a fővárosiaknál volt az előny. A negyedik játszmában végig vezetve a Pénzügyőr kiharcolta a döntő szettet. A végjáték rangadóhoz méltó szoros küzdelmet hozott, melyet végül 15:13-ra a Pénzügyőr nyert, így a megszerzett két pontjával továbbra is vezeti az Extraliga tabelláját.

A második helyen álló Fino-Kaposvár sem akart lemaradni: jó játékkal győzték le a DKSE együttesét hazai pályán, Demeter György minden játékosának tudott játéklehetőséget adni.

A negyedik helyért vívott küzdelemben nagy jelentősége volt a MAFC-BME és a Kecskeméti RC mérkőzésének, amelyet idegenben tudott 3:0-ra nyerni a kecskeméti együttes, így ők várhatják a negyedik helyről a következő fordulót.

A DEAC a forduló meglepetését szolgáltatta azzal, hogy idegenben tudott győzni közvetlen riválisa a Kistext SE ellen: az első szettet a fővárosi együttes nyerte, ám egy 25:12-es második játszmával egyenlített, majd két szorosabb játékrész után a debreceniek már a győzelmet ünnepelhették.

Férfi Extraliga:
Vegyész RC Kazincbarcika – Pénzügyőr SE 2:3 (-23, 20, 22, -19, -13)
Kazincbarcika, Don Bosco Sportközpont, 450 néző. V: Ujházi, Tillmann.
VRCK: Moraes 10, Paez 8, Ciupa 17, Juhász 10, Szabó D. 10, Blázsovics 18. Csere:  Dudás, Budai (liberók), Bibók, Provenzano 7, Csizmadia 1, Péter M., Árva. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
PSE: Pedro 9, Magyar 7, Dávid Cs. 14, Gacs 11, Kovács 21, Kiss D. 7. Csere: Feliciano (liberó), Szabó V. 1, Rása, De Sousa 1. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Edzői értékelés
Toronyai Miklós:
 – Nem szoktam a bírókkal foglalkozni, de nagyon sokat hibáztak mindkét csapat kárára. A negyedik szettben egy kicsit mentálisan elfáradtunk, de az akarással, hajtással semmi probléma nem volt. Gratulálok a Pénzügyőrnek.
Jókay Zoltán: – Egyáltalán nem vagyok elégedett, mert a második játszmában, amikor mentünk 4-5 ponttal belementünk a vitákba, reklamálásokba. Emiatt elment a koncentrációnk és nem azt játszottuk, amiről beszéltünk és készültünk. Ennek köszönhetően azt a játszmát el is veszítettünk még ilyen előnyről is… Kellett másfél óra mire rátaláltunk arra játékra, amit játszanunk kellett volna, de még az sem volt a tökéletes. Tanulságnak kell lennie ennek a mérkőzésnek a következő fordulókra.

Fino Kaposvár – Dunaújvárosi KSE 3:0 (19, 16, 13)
Kaposvár Aréna, 87 néző. V: Halász, Árpás.
FINO: Hubicska 8, Sandoval 12, Iván B. 9, Bögöly 8, Vasquez 7 , Garchet 1. Csere: Bozóki (liberó), Fenyvesi 1, Radovics, Kiss M. 4, El Azhari. Megbízott edző: Demeter György.
DKSE: Hatvany, Gutierrez 6, Kisházi 1, Pavljuk 13, Laczi 6 , Farkas 2. Csere: Sümegi (liberó), Tamási, Dulcz, Winter. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
Edzői értékelés
Demeter György:
 – A mérkőzés pozitív oldala, a győzelmen kívül, hogy minden játékos tudott játszani.

MAFC-BME – Kecskeméti RC 0:3 (-21, -16, -18)
Budapest, Folyondár utca, 80 néző. V: Adler, Mezőffy.
MAFC: Gálvez 5 , Godoi 8, Lescay 6, Csoma 15, Krupánszki 7, Eke 1. Csere: Pápai (liberó), Szabó Bence, Szabó Barna 1, Jovan, Benkő. Vezetőedző: Nagy Péter.
KECSKEMÉT: Tomanóczy 8, Sidiropoulos 2, Fundora 15, Baserio 7, Argilagos 14, Gebhardt N. 2. Csere: Török (liberó). Vezetőedző: Nagy József.
Edzői értékelés
Nagy Péter: –
A mai mérkőzés elején szinte semmilyen játékelemben nem remekeltünk, könnyű nyitásokat rontottunk. Ezt a Kecskemét megérezte, elkezdték dominálni a játékot, ennek következtében teljesen szétesett a játékunk. Nem tudott se a csapat se én változtatni, így megérdemeltük a vereséget.
Nagy József: –
Nagyon kellett nekünk ez a mai győzelem, ha el akarjuk érni a céljainkat a bajnokságban. Srácok végig tudtak koncentrálni az egész mérkőzésen és szépen betartották amit megbeszéltünk. Gratulálok ezért a profi munkáért!

Kistext – Debreceni EAC 1:3 (20, -12, -22, -22)
Budapest, Szilágyi utca, zárt kapuk mögött. V: Kiss Z., Selega.
KISTEXT: Török, De Bairros, Szabó, Grjuk , Reffatti, Makarov. Csere: Bán, Lassu (liberók). Vezetőedző: Weczera Csaba.
DEAC: Almora, Tóth A., Cesar Coelho, Remete, Fazekas , Bagics. Csere: Mészáros Z., F. Nagy (liberók), Tar. Vezetőedző: Fodor Antal.
Edzői értékelés
Weczera Csaba: –
Először is gratulálok a Debrecen csapatának. Lelkesen és jól játszottak. Az én csapatomnak sikerült felülmúlni a múlt heti gyenge teljesítményt. Lesz mit elemezni a jövő héten és nem csak a játékunkon.
Fodor Antal: –
Egy olyan meccset játszottunk az igen jó erőket felvonultató Kistext ellen, amikor is a csapatunk minden elképzelhető erényét felmutatta, időnként kimagaslóan színvonalas teljesítményt nyújtva, megérdemelt győzelmet aratott. A legnagyobb dícséret a csapategységet illeti, így aztán az egész csapat munkáját tudom dícsérni. Gratulálok a fiúknak!

Férfi NB I:
Szolnoki RK – GLP Nyíregyháza 3:0 (13, 18, 13)
Szolnok, 60 néző. V: Villás, Rácz.
SZOLNOK: Guzmics 1, Kunert 13, Bíró 5, Fenyvesi D. 9, Banai 4, Quintz 10. Csere: Kohajda (liberó), Timár. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.
GLP: Nagy M. 1, Kusnyér 4, Balogh 2, Tóth 10, Molnár 5, Nagy V. 2. Csere: Barcza (liberó) Vezetőedző: Balázs István.
Edzői értékelés
Gulyás Ferenc:
 – Gratulálok a csapatnak! Zsebünkben a három pont ez volt számunkra a fontos.

MÁV Előre-Foxconn – Dág KSE 3:1 (-24, 23, 23, 32)
Székesfehérvár, VOK-csarnok. 195 néző. V: Varjasi, Sík.
MÁV ELŐRE: Kholman 9, Tóth 3, Boa 18, Kulcsár 8, Listanskis 24, Doda 17. Csere: Takács M. (liberó), Balázs 2. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
DÁG: Flachner D. 8, Bakóczy 1, Kun 12, Sow 11, Oláh 26, Kara 2. Csere: Bene (liberó), Majer, Krekk 7. Vezetőedző: Zirigh Balázs.
Edzői értékelés
Dávid Zoltán:
 – Nehéz meccs volt, nagyon örülök a győzelemnek! Nem dőlhetünk hátra, dolgozunk tovább! Leginkább mentálisan kell fejlődnünk, el kell hinnünk, hogy egy ilyen rangadót meg tudunk nyerni hazai pályán! Gratulálok a csapatomnak!
Zirigh Balázs: – Szerintem egy nagyon élvezhető mérkőzést játszott a két csapat. A hangulat méltó volt egy igazi rangadóhoz, s bár a kelleténél több hibával játszottak a csapatok, ez még izgalmasabbá tette az összecsapást! Véleményem szerint alakulhatott volna fordítva is az eredmény, ha egyes fontos szituációban jobb döntést hozunk. Teljesítményünk alapján legalább egy pontot megérdemeltünk volna. Nem történt tragédia, abszolút vállalható volt ez a mérkőzés, megyünk tovább, hiszen még rengeteg fontos meccs vár ránk, amin szeretnénk jól teljesíteni. Gratulálok mindkét csapatnak!