NB I: biztos gödöllői és TFSE-siker, jászberényi pontrablás

Három női és egy férfi NB I-es mérkőzést játszottak le szombaton. A hölgyeknél az éllovas Gödöllő magabiztosan nyert a Kispest ellen, a TFSE-t is csak egy szettben szorongatta meg az Eötvös, viszont a sereghajtó Jászberénynek sikerült pontot rabolnia Budaörsön. A férfiaknál némi meglepetésre a miskolciak Szegeden tudtak nyerni.

 

Női NB I:
Gödöllői RC – Kispest SE 3:0 (18, 13, 10)
Monor, 50 néző. V: Suba, Jámbor.
GÖDÖLLŐ: Haase 5, Boros 6, Ratkai 18, Kovács E. 5, Sánchez Pérez 11, Császár 12. Csere: Maurer, Szerencsés (liberók), Monteiro 2, Sorompó, Barta. Vezetőedző: Szalay Attila.
KISPEST: Törköly 2, Riczkó 6, Szabó K., Dani 2, Horváth D. 1, Benedek R. Csere: Horváth F., Vígh (liberók), Lisztes 1, Nagy O., Kőszegi 2, Molnár A. 5. Vezetőedző: Takács Gergely.
Edzői értékelés
Szalay Attila:
– Gratulálok a lányoknak a tizedik győzelemhez! Az edzéseken látott formánkat még nem tudtuk a játékunkban megmutatni és pontatlanok voltunk, valamint többször is rossz döntést hoztunk. Viszont jó dolgokat is láttam és ez bizakodásra ad okot!
Takács Gergely: – Sajnos csak másfél szettig tudtuk megnehezíteni a listavezető dolgát. Egy feladóval és egy liberóval érkeztünk, sajnos a liberónkat az első szett közepén cserélni kellett, itt még tudtuk tartani magunkat. Utána viszont teljesen szétesett a játékunk. Tanultunk ebből is, készülünk tovább az előttünk álló feladatokra.
(Fotó: Árpás Géza)

Budaörsi DSE-Emericus – Jászberény VT 3:2 (20, 16, –28, –24, 14)
Budaörs, 123 néző. V: Szél, Halász T.
BDSE: Pisák L. 3, Jakab 13, Merza 5, Pisák F. 21, Hernády 5, Horváth P. 19. Csere: Ujvárosi (liberó), Futsek 4, Vincze 10, Kiss Zs. 5, Horváth I. 3. Vezetőedző: Ujvárosi Levente.
JÁSZBERÉNY: Horváth R. 5, Kovács D. 3, Faragó 12, Juhász 6, Rácz 5, Bleicher N. 19. Cserék: Hajdu, Deme (liberók), Farkas, Sléder 15, Somlai. Vezetőedző: Deme Gábor.

TFSE – DSZC-Eötvös DSE 3:0 (14, 26, 10)
Budapest, Győri út, 52 néző. V: Bibók, Csizmarik.
TFSE: Nagy V. 8, Kökény N. 2, Poór 9, Budaházy 9, Halla G. 17, Villányi 8. Csere: Boller (liberó), Benedek G. 5, Török P. Vezetőedző: Csépke Gábor.
EÖTVÖS: Young 8, Takács D. 2, Araújo 8, Fehér 7, Juhász 3, Béni 6. Csere: Fehérvári, Papp Cs. (liberók), Berza 2, Pálfi. Vezetőedző: Szombathy András.
Edzői értékelés
Csépke Gábor:
– Hoztuk a kötelező, bár a második szettet izgalmassá tettük. Felpuhultak a nyitásaink és a támadásunk.
Szombathy András:
– A hazai találkozóhoz hasonlóan most is csak a második szettben tudtuk megszorongatni a TFSE-t. A különbség annyi volt, hogy most játszmalabdáig is eljutottunk, sőt a kezünkben volt a lehetőség az egyenlítésre, de egy átjövő labdát ekkor out-ra ütöttünk. Látok némi javulást, küzdünk tovább.

Férfi NB I:
Vidux-Szegedi RSE – MEAFC-Miskolc 1:3 (22, –18, –21, –21)
Szeged, 40 néző. V: Nagy L., Takács Á.
SZEGED: Csányi 9, Kiss G. 4, Nacsa 14, Durigon 14, Piti 7, Bodnár 2. Csere: Borsi (liberó), Sarnyai 1, Honti 1. Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.
MEAFC: Kozsla 12, Lipatov 7, Kovács Z. 20, Csizmadia 12, Mencsuk 11, Berkes 11. Csere: Karóczi, Orosz (liberók). Vezetőedző: Bagó László.
Edzői értékelés
Fésüs Erzsébet:
– Az első szettben olyan magas szintű nyitásaink és fogadásaink voltak, hogy egyértelműen mi irányítottuk a szettet, a mi akaratunk érvényesült. A kemény szervákkal és kiváló fogadásokkal felépítettünk egy játékot, de a második szettben elvesztettük, és később sem találtunk vissza hozzá. A Miskolc remek mezőnymunkát végzett, így megérdemelten nyert. Amit a második, a harmadik és a negyedik szettben mutattunk, az nem elég az Extraligába jutáshoz! Nagy kérdés, hogy miért csak egy szett erejéig tudtunk úgy játszani, ahogy kell. Nyilván kellemetlenül érintette a társaságot, hogy az utolsó pillanatban lett biztos, hogy Tomas Dileo még most sem játszhat. Nem temetném a csapatot, csak huzamosabb ideig tartani kell azt, amit az első szettben mutattunk, és persze amikor kell, rátenni még egy lapáttal. Ezzel a vereséggel plusz terhet tettünk magunkra a Dág elleni meccsekre, hiszen ezeken a rangadókon lehet jóvá tenni a mai kudarcot. Ezúton szeretném megköszönni, hogy most Jan De Brandt is leült mellénk a kispadra, óriási tapasztalata sokat jelentett, én is bőven tanultam tőle a mai meccsen.
Bagó László: – Nehezen melegedtünk bele a meccsbe, mint egy öreg dízel, aztán amikor megindultunk nem volt megállás. Szép védekezések és okos támadások jellemezték a játékunkat. Öröm volt nézni a játékosaim hozzáállását és lelkesedését.

A VASÁRNAPI PROGRAM:
15:00 MÁV Előre-Bericap – CoreComm-VESC (női NB I)
16:00 Szolnoki RK – GLP Nyíregyháza (férfi NB I)
17:00 Swietelsky-BRSE – Újpesti TE (női Extraliga); Tv: Hunvolley.tv
17:00 Vegyész RC Kazincbarcika – Pénzügyőr (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley.tv
17:00 Fino Kaposvár – Dunaújvárosi KSE (férfi Extraliga)
17:00 Kistext – Debreceni EAC (férfi Extraliga) – zárt kapuk mögött
18:00 MAFC BME – Kecskeméti RC (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley.tv
19:00 Fatum-Nyíregyháza – Vasas Óbuda (női Extraliga); Tv: Hunvolley.tv
19:00 MÁV Előre-Foxconn – Dág KSE (férfi NB I)