Női Extraliga: három szettes hazai sikerek pénteken

Két mérkőzést játszottak le pénteken a női Extraligában. A Szent Benedek a DVTK-t, az 1. MCM-Diamant Kaposvár pedig az MTK Budapestet győzte le 3:0-ra.

 

Összességében magabiztos, háromszettes győzelmet aratott a kupadöntős Szent Benedek, a diósgyőriek az első játszmában tudták a legjobban megszorongatni őket, amikor 21:13-ról zárkóztak fel 23:22-re, azonban ezt követően két füredi pont következett, a következő két játszmát már magabiztos előnnyel nyerték a hazaiak.

Az MTK is az első játszmában tudta a legjobban megközelíteni a kaposváriakat, amikor 14:11-re még vezettek is, majd 24:18-as kaposvári előnynél öt szettlabdát is hárítottak, de végül nem sikerült feltenniük az i-re a pontot. Ezután már csak a második szett elején tudták még megnehezíteni a Diamant dolgát, azonban végül itt is háromszettes hazai siker született.

 

Női Extraliga:
Szent Benedek RA – Diósgyőri VTK 3:0 (22, 12, 16)
Balatonfüred, 110 néző. V: Halász E., Horváth M.
SZBRA: Bleicher 1, Szavovics 4, Koprivica 15, Sztijepics 15, Kiss G. 12, Jimerson 7. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Lekics 5, Iosia, Vacsi. Vezetőedző: Dejan Desnica.
DVTK: Kuzelová 4, Sylejmani 12, Egri 4, Kiss E. 7, Kalmár, Baidiuk 6. Csere: Kundrák, Balogh E. (liberók), Godó 1, Sitku. Vezetőedző: Szabó Éva.
Edzői értékelés
Dejan Desnica:
– Megnyertük a mérkőzést 3:0-ra és ez már a második bajnoki sikerünk volt idén, ami nagyon fontos. Kemény munkában vagyunk, az MTK-meccs után is keményen edzettünk, az igazi top formánktól éppen ezért még messze vagyunk. Nem volt szép játék, amit ma mutattunk, de a győzelemnek örülök.
Szabó Éva: – Az első szettben nagyon jól kezdtünk, összeszedett volt a csapat játéka. Ekkor sikerült nagy hátrányt ledolgoznunk, ám az utolsó két-három pontnál nem volt megfelelő a koncentráció. A második szettben teljesen leült a csapat játéka, ám a harmadik szettre sikerült összeszedni magunkat és újra elkezdtük a saját játékunkat játszani. Összességében egy nagyon kemény hét áll mögöttünk, így elégedett vagyok a lányokkal.

MCM-Diamant Kaposvár – MTK Budapest 3:0 (23, 18, 13)
Kaposvár Aréna, 153 néző. V: Árpás, Bátkai-Katona.
KAPOSVÁR: Grbac 7, Matics 8, Wirth 5, Basnyakova 8, Szedmák 16, Lemmens 7. Csere: Szpin (liberó), Hegyi, Budai. Vezetőedző: Vincent Lacombe.
MTK: Tettamanti, Boskó, Giommarini 12, Kilyénfalvi 10, Sziládi 8, Tatár 6. Csere: Szalai, Weidemann (liberók), Borsos 3. Vezetőedző: Leiszt Máté.
Edzői értékelés
Vincent Lacombe: – Mai mérkőzésen sikerült 3:0-ra győzedelmeskedni, ami fontos volt a csapat számára. Következő időszakban célunk, hogy a soron következő meccseket hasonlóan sikerrel vegyük.
Leiszt Máté: – Annak ellenére, hogy több hiányzó játékossal érkeztünk a helyszínre, egyértelműen meg akartuk nyerni ezt a találkozót. Az első szettben kiválóan játszottunk és amikor megéreztük, hogy van esélyünk a meccsen teljesen szétestünk. A játék több elemében is teljesen leblokkoltunk, ebből pedig nem tudtunk kijönni a folytatásban. A kaposváriak azt játszották, amire készültünk, de mi nem tudtunk a saját hibáinkon felülkerekedni.

 

HETI PROGRAM:
Február 5., szombat
17:00 Gödöllői RC – Kispest SE (női NB I)
17:00 Vidux-Szegedi RSE – MEAFC-Miskolc (férfi NB I)
18:30 Budaörsi DSE-Emericus – Jászberény VT (női NB I)
19:00 TFSE – DSZC-Eötvös DSE (női NB I)

Február 6., vasárnap
15:00 MÁV Előre-Bericap – CoreComm-VESC (női NB I)
16:00 Szolnoki RK – GLP Nyíregyháza (férfi NB I)
17:00 Swietelsky-BRSE – Újpesti TE (női Extraliga); Tv: Hunvolley.tv
17:00 Vegyész RC Kazincbarcika – Pénzügyőr (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley.tv
17:00 Fino Kaposvár – Dunaújvárosi KSE (férfi Extraliga)
17:00 Kistext – Debreceni EAC (férfi Extraliga) – zárt kapuk mögött
18:00 MAFC BME – Kecskeméti RC (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley.tv
19:00 Fatum-Nyíregyháza – Vasas Óbuda (női Extraliga); Tv: Hunvolley.tv
19:00 MÁV Előre-Foxconn – Dág KSE (férfi NB I)