Már csak egy hely kiadó az OGYB-n

A hétvégén játszották le az Országos Gyermek Bajnokság elődöntőit. A fiúknál már ki is alakul a hatos döntő mezőnye, a lányoknál ugyan négy csoportban még hátra van egy kör, ám abból háromban már eldőlt a továbbjutó kiléte, már csak egy csoportban nyílt még a verseny a továbbjutásért.

A fiúknál az elődöntők második tornáján nem történt eget rengető változás: azok a csapatok végeztek a csoportok élén, akik már az első torna után is vezettek, s a második helyezettek sem változtak. Csoportgyőztesként így a Kecskemét, a Szolnok és a Sümeg, második helyezettként a Malév, a Pénzügyőr és a MAFC-Felsőváros vívta ki a júniusi hatos döntőben való szereplés jogát. Ami némi meglepetés, hogy nem sikerült ugyanez a Kaposvárnak és a Kazincbarcikának, a Dunaferr pedig már az elődöntőbe sem jutott be.

A fiú OGYB eredményei és tabellái

A lányoknál három fordulós az elődöntő, mivel a hármas csoportokból csak az első helyezettek jutnak a fináléba. Két csoportban már korábban megrendezték a második fordulót, így ezekben már be is fejeződtek a küzdelmek. A Békéscsaba „A” csapata szettveszteség nélkül lett első a TRSE és a Szolnok előtt, a Hercules viszont csak egy győzelemmel előzte meg a Szombathelyi Sportiskolát és kettővel a Kaposvárt.

A maradék négy csoportból háromban úgy alakultak az eredmények, hogy már most eldőlt az első helyezett kiléte: a Felsővárost és a Nyíregyházát ugyan a győzelmeket tekintve még beérhetné a Jászberény és az MTK, a szettarányuk azonban még akkor is jobb lenne, ha kétszer 3:0-ra kapnának ki. A Gödöllő viszont úgy lett csoportgyőztes, hogy riválisaik a Miskolc és a Kecskemét egyszer-egyszer legyőzte egymást, így ők már a győzelmek tekintetében sem tudják behozni az éllovast.

Így már csak egy csoport nyitott, ahol a Vasas és az UTE verseng egymással a csoportgyőzelemért, köszönhetően a körbeveréseknek. A két csapat között mindössze egy győzelem a különbség, sőt a Dunakanyar is csak eggyel van lemaradva tőlük, s szélsőséges esetben alakulhatnak úgy az eredmények, hogy ők lesznek a továbbjutók, ám ehhez az április 23-i záró fordulóban, a Folyondár utcában kétszer is 3:0-ra kellene nyerniük, az első meccsen pedig UTE-nak 3:2-re kell legyőznie a Vasast.

A leány OGYB eredményei és tabellái

A Tatár Mihály Fiú Országos Gyermek Bajnokság döntősei (címvédő: Szolnok)
Kecskemét, MAFC-Felsőváros, Malév, Pénzügyőr, Sümeg, Szolnok

A Dr. Kotsis Attilné Leány Országos Gyermek Bajnokság döntősei (címvédő: Nyíregyháza)
Békéscsaba A, Felsőváros, Gödöllő, Hercules, Nyíregyháza, Vasas/UTE/Dunakanyar

Egy résztvevő híján tehát teljes már mind a négy korosztályos bajnokság döntőjének mezőnye. Érdekes, hogy az erősebbik nemben idén a Kecskemét, a Pénzügyőr és a Szolnok képviselteti magát mind a négy döntőben, míg a gyengébbikben a Békéscsaba, a Gödöllő és a Nyíregyháza mellett erre az UTE-nak van esélye, ha a gyermek korosztályban is sikerül megszerezni a csoportgyőzelmet.

Az Országos Serdülő Bajnokság döntőjének mezőnye
Fiúk: Dunaferr, Kaposvár, Kecskemét, Pénzügyőr, Szolnok, Sümeg (címvédő: Kecskemét)
Lányok: Balatonfüred, Békéscsaba, Felsőváros, Gödöllő, Nyíregyháza, UTE (címvédő: Vasas)

Az Országos Ifjúsági Bajnokság döntőjének mezőnye
Fiúk: Dunaferr SE, HÉP-Kecskeméti RC, Kaposvári Röplabda Akadémia-FINO, MAFC-Felsőváros, Pénzügyőr SE, Szolnoki Főiskola RKSI (címvédő: Kaposvár)
Lányok: Békéscsabai RSE, Gödöllői RC, MTK Budapest, Nyíregyháza, UTE, Vasas Óbuda (címvédő: Gödöllő)

Az Országos Junior Bajnokság döntőjének mezőnye
Férfiak: Dunaferr SE, Fino Kaposvár SE, HÉP-Kecskeméti RC, Pénzügyőr SE, Szolnoki Főiskola RKSI, Vegyész RC Kazincbarcika (címvédő: Dunaferr)
Nők: 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem, Fatum-Nyíregyháza, Linamar-Békéscsabai RSE, Penta Gödöllői RC, UTE, Vasas Óbuda (címvédő: MTK)