MEVZA: erősebb és szervezettebb lesz a jövő évi sorozat

Hétfőn délelőtt Bécsben tartottak MEVZA-ülést, melynek fő témája a 2017/2018-as idény lebonyolítási rendszere volt.
Az egy hónappal korábbi, Zágrábban rendezett találkozón fogalmazódott meg a résztvevők igénye, hogy a jövőben még szervezettebben, akár bajnokság formájában is működhetne a sorozat. A békéscsabai klub részéről is érkezett konkrét indítvány erre vonatkozóan, melyet az osztrák fővárosban tárgyaltak az országos szövetségek és az érintett klubok képviselői. Elhangzott, hogy jelenleg 10 csapat részvétele biztosra vezető, de zajlanak a tárgyalások további két együttessel.
Csehországból az Olomouc és a Brno, Szlovéniából a Maribor és a Ljubljana, Horvátországból a Mladost Zagreb, Ausztriából a Schwechat, Szlovákiából a két pozsonyi együttes, míg hazánkat a címvédő Békéscsabai Röplabda SE mellett a másik bajnoki döntőbe bejutó gárda képviseli majd.
Eldőlt, hogy az Európa-bajnokság miatti szűk klubszezonban nem kivitelezhető a bajnoki rendszerben való lebonyolítás, azonban sikerült számos reform törekvést keresztül vinni, melynek köszönhetően magasabb színvonalú és szervezettebb lesz a MEVZA Cup. A tervezet szerint minden hónapban lesz egy torna, immár rendszerbe foglalva és már májusban meghatározott időpontokban. Ez azt jelenti, hogy októbertől márciusig, várhatóan minden hónapban legalább két komoly nemzetközi találkozó vár a magyar indulókra – adta hírül a BRSE Facebook-oldala.