Fáth Kinga: „Egy álmunk vált valóra a kupadöntőbe jutással, de nem szeretnénk itt megállni”

A Szent Benedek Röplabda Akadémia csapata kettős győzelemmel búcsúztatta a Fatum-Nyíregyházát az MVM Magyar Kupa elődöntőjében, és a klub története során először bejutott a sorozat fináléjába. Az együttes liberója szerint rengeteg ember sokéves munkájának köszönhető ez a siker, a döntőben pedig természetesen nem lehet más a céljuk, mint a trófea megszerzése.

Hogyan élted meg a Nyíregyháza elleni elődöntőt?

Az itthoni 3:0-s győzelem egyszerűen hihetetlen volt! Természetesen úgy álltunk hozzá a mérkőzéshez, hogy szeretnénk előnyt szerezni a visszavágóra, de arra, hogy ez lesz a végeredmény, a legszebb álmainkban sem gondoltunk. Tudtuk, hogy a visszavágó jóval nehezebb lesz, mert a nyíregyháziak mindent megtesznek majd a továbbjutásért, de szerencsére azt a mérkőzést is sikerült megnyernünk. Nagyon akartuk ezt a döntőbe jutást, de reálisan nézve az éremszerzés volt a célunk a kupában. Egy hihetetlen álom, hogy döntősök lettünk!

És ha már döntősök lettetek, nyilván nem az ezüstéremért utaztok majd a fináléra.

Természetesen meg szeretnénk nyerni a kupát. A finálé egyetlen mérkőzésen dől majd el, ott pedig tényleg bármi megtörténhet. A Nyíregyháza legyőzése után akár a Vasas, akár a Békéscsaba jut be a másik ágon, nem leszünk esélytelenek. Biztos, hogy hatalmas élmény lesz pályára lépni a döntőben – különösen akkor, ha meg is nyerjük!

Számítottál rá, hogy már ebben a szezonban ekkora sikert értek el?

Öt évvel ezelőtt igazoltam az akkor még a másodosztályban szereplő Balatonfüredhez, hatalmas utat jártunk be ezalatt az időszak alatt. Mindenki kivette a részét a munkából, a játékostársaim mellett a vezetőségnek, a stábtagoknak, valamint természetesen a családomnak és a szurkolóknak is köszönettel tartozom azért, hogy mindent megtettek ezért a csodás sikerért. A klub vezetésének hite rengeteg erőt és tartást ad a csapatnak.

 

Ha választhatnál, a Békéscsabával vagy a Vasassal találkoznál szívesebben a döntőben?

Nem tudok és nem is akarok választani, amelyik csapat bejut, azt kell majd legyőznünk. A bajnokságban a Vasas ellen nyerni tudtunk idegenben, a Csabától pedig csak döntő szettben kaptunk ki, vagyis bármelyik csapattal is kell majd küzdenünk, nem leszünk esélytelenek.

A parádés kupaszereplés a bajnoki folytatásra is erőt adhat. Milyen céllal vágtok neki az Extraliga tavaszi fordulóinak?

Biztosan hatalmas lökést ad majd nekünk, hogy bejutottunk a kupadöntőbe. Megmutattuk már, hogy bárkit le tudunk győzni, a célunk, hogy a kupa mellett a bajnokságban is érmet szerezzünk.