MVM Magyar Kupa: idegenben is magabiztos Fino-siker

Hazai pályán került hátrányba a Vegyész RC Kazincbarcika az MVM Magyar Kupa elődöntőjében, miután az első mérkőzésen három játszmában kikapott a tavalyi döntős Fino Kaposvártól.

 

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött, a január 1-én tragikus körülmények között elhunyt négy fiatalra, köztük két röplabdázóra, Iván Gergőre és Sümegi Norbertre emlékeztek a Don Bosco Sportközpontban megjelentek.

Egészen a hetedik egységig a felváltva szerezték a pontokat a csapatok, majd tízhez érve három is volt már a Vegyész előnye. Összesen négy alkalommal is kiépített magának kettő vagy hárompontos előnyt Toronyai Miklós együttese, de a Fino mindig visszakapaszkodott, és miután 20:20 után átvette a vezetést, nem is engedélyezett több pontot vendéglátójának (20:25).

A fordulást követően is a VRCK kezdett jobban, de a szett feléhez érve Bögöly Gáborék fordítottak, majd három ponttal is megléptek a hajrához közeledve és végül ezzel a különbséggel a második szettet is megnyerték (22:25).

Nem találta a ritmust a Kazincbarcika, emellett gyermeteg hibákat is elkövettek fogadásban a harmadik felvonás elején. A különbség állandósult, a cserékkel sem tudta megtörni az ellenfél lendületét Toronyai együttese, így vereséget szenvedett (22:25).

Nehéz helyzetben van a visszavágó előtt a Vegyész, mert Kaposváron kellene 3:0-ra vagy 3:1-re nyernie egy hét múlva, majd az aranyszettet is be kellene húznia.

(vrck.hu)

 

MVM FÉRFI MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Vegyész RC Kazincbarcika – Fino Kaposvár 0:3 (–20, –22, –22)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 250 néző. V: Adler, Halász T.
VRCK: Páez 4, Ciupa 6, Juhász 6, Szabó D. 7, Blázsovics 6, Moraes 2. Csere: Dudás (liberó), Péter B. 1, Csizmadia, de Prá 2, Bibók 1. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
FINO: Garchet, Hubicska 11, Sandoval 6, Milovanovics 15, Bögöly 17, Ujacsi 7. Csere: Bozóki (liberó), Kiss M., Zarka. Megbízott edző: Demeter György.
Edzői értékelés
Toronyai Miklós
: – Ugyanolyan érzésem van, mint a szezon elején, ennek a játéknak az edzésekből kiindulva semmi előjele nem volt. Eddig sem volt könnyű dolgunk, mert tudtuk, hogy a Kaposvár milyen szintet képvisel, de most alaposan megnehezítettük a helyzetünket.
Demeter György: – Készültünk erre a találkozóra. Taktikailag végig fegyelmezettek voltunk, ez eredményezte a győzelmünket. A párharcnak még nincs vége, jövő héten ugyanilyen fegyelmezetten kell játszanunk.

 

HETI PROGRAM:
Január 14. péntek
18:00 Fatum Nyíregyháza – Szent Benedek RA (MVM női Magyar Kupa-elődöntő, visszavágó); Tv: Hunvolley.tv

Január 15. szombat
15:00 DSZC-Eötvös DSE – Kispest SE (női NB I)
17:00 Vasas Óbuda – Swietelsky-Békéscsaba (MVM női Magyar Kupa-elődöntő, 1. mérkőzés); Tv: Hunvolley.tv
18:00 Kecskeméti RC – Pénzügyőr SE (MVM férfi Magyar Kupa-elődöntő, 1. mérkőzés); Tv: Hunvolley.tv
18:30 MEAFC-Miskolc – Rákosmente Party.CO (férfi NB I)

Január 16., vasárnap
17:30 MÁV Előre-Foxconn – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I)