Edzőcsere Szegeden: Fésüs Erzsébet az új vezetőedző

A Szegedi RSE vezetősége úgy érezte, hogy élvonalbeli férfiegyüttesnek új impulzusra van szüksége. A klub az edzőváltás mellett döntött – tekintettel arra, hogy az együttes fontos NB I-es rangadók előtt áll.

 

Az egyesület rendkívül hálás a csapat eddigi mesterének, Nusser Elemérnek, hiszen a szakembernek óriási szerepe van abban, hogy a Vidux-Szegedi RSE reális eséllyel pályázik az Extraligába jutásra.

A Vidux-Szegedi RSE új, főállású vezetőedzője Fésüs Erzsébet lett, aki novemberben utánpótlás trénerként csatlakozott az egyesülethez. Játékosként 72 válogatottsággal büszkélkedhet, illetve két kupagyőzelemmel és két bajnoki címmel is. 1991-ben az év női röplabdázójának választották. Külföldön is lehetőséget kapott, Spanyolországban és Olaszországban légióskodott. Női vonalon Extraliga-tapasztalattal is rendelkezik, hiszen a Békéscsaba másodedzője is volt.

Másodedzőként Hulmann Zsolt segíti a munkáját. Szintén nagy rutinnal rendelkező szakemberről van szó, játékosként 86 válogatottsággal, három bajnoki címmel és négy kupagyőzelemmel zárta pályafutását. 1995-ben a Medikémia Szegeddel lett bajnok, s abban az esztendőben az év férfi röplabdázójának választották. Edzőként 2006-ban NB II-es bajnoki címig vezette férfi csapatunkat, azóta több utánpótlás csapatunkat is sikerrel irányította.