MVM Női Magyar Kupa: bajban a címvédő, nyert az SZBRA

Megkezdődött az MVM Magyar Kupa elődöntője, mégpedig a női címvédő Fatum Nyíregyháza balatonfüredi vendégjátékával. A találkozót – némi meglepetésre a házigazda Szent Benedek Röplabda Akadémia három játszmában nyerte, így komoly előnyből várhatják a pénteki, nyíregyházi visszavágót.

 

A kezdeti tapogatózás után a hazaiaknak sikerült több ponttal is meglépnie és ezt sikerült végig tartania is a füredieknek, A végén négy szettlabdájuk is volt, amiből kettőt azonban hárítottak a vendégek, de aztán egy időkérés után csak sikerült begyötörniük a szettet lezáró labdát (25:22).

A második játszma hasonló forgatókönyv szerint zajlott, a szett közepén meg tudott lépni a Szent Benedek, azonban ezúttal a játszma végén vissza tudott zárkózni, sőt egyenlített a Nyíregyháza. Alaposan belehúztak a ráadásba a csapatok, de végül 27:28 után szerzett három ponttal megint a hazaiak nyerték a játszmát (30:28).

Ettől aztán teljesen összeomlottak a vendégek és a harmadik játszmában, 7:6 után gyakorlatilag már csak egy csapat volt a pályán. A Szent Benedek ebben a szettben mindössze 12 pontot engedélyezett ellenfelének (25:12).

A fürediek már azzal is történetük legjobb eredményét érték el, hogy bejutottak az elődöntőbe, de most már karnyújtásnyira kerültek a finálétól is. Igaz, azért pénteken, Nyíregyházán alaposan meg kell még küzdeniük ezért, de legrosszabb esetben így is lesz esélyük az aranyjátszmában kiharcolni a döntőbe jutást.

 

MVM női Magyar Kupa-elődöntő, 1. mérkőzés:
Szent Benedek RA – Fatum Nyíregyháza 3:0 (22, 28, 12)
Balatonfüred, 105 néző. V: Halász T., Szarka.
SZBRA:
Iosia 6, Szavovics 12, Vacsi 14, Sztijepics 10, Kiss G. 9, Koprivica 13. Csere: Fáth (liberó), Jimerson 2, Lekics. Vezetőedző: Dejan Desnica.
FATUM: Radosová 19, Lászlop 1, Vaida 7, Vaszileva 9, Pintér 5, Milanova. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Bodovics. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
Edzői értékelés
Dejan Desnica:
– Még nem ünneplünk, két meccsből áll az elődöntő. Továbbra is gőzerővel készülünk a pénteki visszavágóra, úgy lépünk pályára, mintha nulla–nulla lenne az eredmény. Óriási dolog lenne a klub életében, ha kupadöntőt tudnánk játszani, mert ilyen még nem volt a történelmünkben. A 3:0 alapján, aki nem látta a meccset, azt gondolná, hogy simán nyertünk, de nagyszerűen kellett játszanunk, mert óriási küzdelem volt. Csapatként jobbak voltunk.
Németh Szabolcs: – Mérhetetlen csalódottság van bennem a mai vereség miatt. Bár több sebből vérzünk hiszen folyamatos sérülések tizedelik a csapatot és keretből hiányzik három játékos, de ez nem lehet magyarázat a mai gyenge teljesítményre. Nagyon nehéz lesz innen vissza hozni a döntőbe jutás esélyét, de nem lehetetlen.

 

HETI PROGRAM:
Január 13. csütörtök
19:00 Vegyész RC – Fino Kaposvár (MVM férfi Magyar Kupa-elődöntő, 1. mérkőzés); Tv: Hunvolley.tv

Január 14. péntek
18:00 Fatum Nyíregyháza – Szent Benedek RA (MVM női Magyar Kupa-elődöntő, visszavágó); Tv: Hunvolley.tv

Január 15. szombat
15:00 DSZC-Eötvös DSE – Kispest SE (női NB I)
17:00 Vasas Óbuda – Swietelsky-Békéscsaba (MVM női Magyar Kupa-elődöntő, 1. mérkőzés); Tv: Hunvolley.tv
18:00 Kecskeméti RC – Pénzügyőr SE (MVM férfi Magyar Kupa-elődöntő, 1. mérkőzés); Tv: Hunvolley.tv
18:30 MEAFC-Miskolc – Rákosmente Party.CO (férfi NB I)

Január 16., vasárnap
17:30 MÁV Előre-Foxconn – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I)