Elmaradt a jó rajt a fiúknál, pénteken kezdenek a lányok a MEVZA-n

Megkezdte Eb-selejtezős szereplését Mariborban a fiú U18-as válogatott. Az ‘A’ jelű kvartettben Jókay Zoltán együttese az osztrákokkal kezdett délelőtt. Sajnos nem volt kellő tűz a csapatban a nyitányon, így két sima és egy szoros szettben nyertek nyugati szomszédaink. Délután a torna favoritja következett. A szlovén válogatott múlt héten az egy korosztállyal idősebb MEVZA-tornán is elindult, és verte meg minden ellenfelét. A meccsnek tehát nem mi voltunk az esélyesei, ettől függetlenül a játszmák közepéig szépen tartották magukat a fiúk az Európa-bajnok ellen, a végén kissé elfáradtunk és kijött a két csapat közti különbség.

 

Az itt látottak azonban bizakodásra adnak okot a holnapi utolsó csoportmeccs előtt, ahol a szintén győzelem nélkül álló horvátokkal játszunk, tét a csoport harmadik helye, aki tehát győz bármilyen arányban, az a könnyebbik keresztágra kerülhet az 5-8. helyért zajló küzdelmek során.

Csütörtöki eredmények:
Magyarország U18 – Ausztria U18 0:3 (–17, –24, –16)
HUN:
Zarka, Székely 5, Cziczlavicz 7, Varga P. 10, Tóth G. 5, Szabó 7. Csere: Tepszis (liberó), Tóth K., Sütő, Eperjesi, Kövessy 2. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Edzői értékelés
Jókay Zoltán:
– Hiányoltam az érzelmeket, az előre vivő gondolatokat és az összeszedettséget. Ennek sajnos az lett az eredménye, hogy csak helyenként tudtuk megmutatni azt, amire egyébként képes lenne ez a társaság.

Magyarország U18 – Szlovénia U18 0:3 (–18, –19, –18)
HUN:
Eperjesi 9, Boldizsár 6, Varga P. 2, Székely 4, Szabó 4, Zarka 1. Csere: Tepszis (liberó), Tóth K., Sütő 1, Kövessy 2. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Edzői értékelés
Jókay Zoltán:
– Az Európa-bajnok ellen a játszmák közepéig nagyon szépen, tisztábban röplabdáztunk, mint délelőtt, sajnos a szettek második felére elfogyott a csapat minden szinten, és még mindig hiányolom azt a fajta a lendületet, amit egy ilyen fiatal társaságtól elvárhat az ember.

A pénteki program:
11:30 Magyarország U18 – Horvátország U18
16:30 Keresztjáték A3–B4
19:00 Keresztjáték A4–B3

 

Közben a lány U17-es nemzeti együttes is megérkezett Eb-selejtezős helyszínére, a horvátországi Zadarba. Ma egy átmozgató edzést tartott játékosainak Kőnig Gábor szövetségi kapitány, pénteken pedig két csoportmeccs következik.

A pénteki program:
11:30 Magyarország U17 – Csehország U17
17:00 Magyarország U17 – Horvátország U17

 

Árpás Géza