MVM Röplabda Utánpótlás Ösztöndíjprogram – 18 klub még versenyben

A Magyar Röplabda Szövetség és az MVM – a korábban megkötött együttműködési megállapodásuk értelmében – elindítják az MVM Röplabda Utánpótlás Ösztöndíjprogramot, amely keretében utánpótláskorú teremröplabdázók sporteredményeik, pályán nyújtott teljesítményük, valamint egy meghatározott szempontrendszer alapján juthatnak anyagi, illetve eszközbeli támogatáshoz.

 

Az ösztöndíjat a 2021-22-es bajnoki szezon gyermek (U15), serdülő (U17), ifjúsági (U19) és junior (U21) bajnokságok döntőinek legjobb lány és fiú játékosai (MVP) kapják, a döntő helyszínén tartózkodó szakmai bizottság döntése alapján. Menet közben az is kiderült, hogy mely csapatok jutottak be a különböző korosztályok hatos döntőjébe. Íme a lista:

LÁNYOK:
Dr. Kotsis Attiláné U15-ös országos bajnokság (május 20-22., Békéscsaba)
Békéscsabai RSE, Nyíregyházi Sportcentrum, Vasas SC, MTK Budapest, UTE, BVSC-Zugló
Szalayné Sebők Éva U17-es országos bajnokság (május 13-15., Békéscsaba)
UTE, Vasas SC, Gödöllői RC, Szent Benedek RA, Békéscsabai RSE, Szegedi RSE
Torma Ágnes U19-es országos bajnokság (május 27-29., Békéscsaba)
Vasas A, Vasas B, Szegedi RSE, MTK Budapest, Újpesti TE, Békéscsabai RSE
U21-es országos bajnokság (június 4-6., Újpest)
MTK Budapest, Békéscsabai RSE, Gödöllői RC, MÁV Előre Akadémia, UTE, Vasas

FIÚK:
Tatár Mihály U15-ös országos bajnokság (május 20-22., Szeged)
Pénzügyőr SE A, Kecskeméti SI, Dág KSE, Szegedi RSE, Kunhegyes ESE, MÁV Előre Akadémia
Buzek László U17-es országos bajnokság (május 13-15., Kecskemét)
Dág KSE, RÖAK Kaposvár, Dunaújvárosi SE RA, VRC Kazincbarcika, Kecskeméti SI, Szolnoki SPC
Dr. Tarnawa Ferdinánd U19-es országos bajnokság (május 27-29., Székesfehérvár)
Dunaújvárosi SE RA, Pénzügyőr, MÁV Előre, Szolnoki SPC, RÖAK Kaposvár, Kecskeméti SI
U21-es országos bajnokság (június 4-6., Kazincbarcika)
Pénzügyőr, Szolnoki SPC, Kecskeméti RC, MÁV Előre Akadémia, VRC Kazincbarcika, Dunaújvárosi SE RA

A listákat összesítve kiderült, hogy a lányoknál és a fiúknál is egyaránt 10-10 klub képviselteti magát a finálékban, viszont a MÁV Előre Akadémia és a Szegedi RSE mindkét nemnél érintett. A lányoknál a Vasas 5 csapattal vesz részt a döntőkben (az U19-eseknél kettővel is), a Békéscsaba és az UTE is ott lesz mind a 4 fináléban, az MTK 3, a Gödöllő és a Szeged 2-2, a BVSC, a Nyíregyháza, a Szent Benedek és a már említett székesfehérvári MÁV Előre 1-1 korosztályban képviselteti magát.

A fiúknál a kecskemétiek lesznek ott mindenhol (a három alsóban a KESI, az U21-eseknél az RC), a Dunaújváros, a MÁV Előre, a Pénzügyőr, a Szolnok csak 1-1 fináléból hiányzik majd, a Dág, a Kaposvár és a Kazincbarcika 2-2- döntőben lesz érdekelt, a Kunhegyes és a Szeged pedig 1-1-ben.

Az érintett csapatok valamennyi játékosa automatikusan belekerül a kiválasztási körbe, és esélyes az ösztöndíj elnyerésére, a szezon során nyújtott teljesítménye alapján.

Az ösztöndíj összértéke számottevő, ugyanis a jelentős mértékű anyagi támogatáson felül sportfelszereléseket, illetve különböző edzéssegítő sporteszközöket (egyéni fejlesztő eszközök, protektorok, kondicionális képességfejlesztő eszközök), továbbá táplálékkiegészítőket tartalmaz.

Az ösztöndíjak átadására a korosztályos döntők eredményhirdetésekor kerül sor. A Hunvolley TV valamennyi díjátadót élőben közvetít, a díjazottakat a Magyar Röplabda Szövetség honlapján és közösségi oldalain bemutatja.

„A magyar röplabdasportot és kiemelten az utánpótlásnevelést szeretnénk még magasabb szintre emelni. A fiatal játékosokat szeretnénk ezzel az ösztöndíjprogrammal motiválni, és biztosak vagyunk abban, hogy a szakmai bizottság döntése a legkiemelkedőbb és legtehetségesebb játékosokhoz juttatja el ezt a támogatást. Kíváncsian várjuk a 2021/2022-es szezon második felének mérkőzéseit” – mondta Jákó Eszter, az MVM csoportszintű kommunikációs igazgatója.