MVM Magyar Kupa: a Fino Kaposvárral teljes az elődöntő mezőnye

Magabiztos játékkal jutott tovább a Fino Kaposvár az MVM Magyar Kupa legjobb négy csapata közé. A mérkőzést a tragikus hirtelenséggel elhunyt Iván Gergő emlékére és tiszteletére  játszotta le a kaposvári együttes. A mérkőzés bevételét a csapat Iván Gergő családjának ajánlotta fel. 

 

A mérkőzést a kaposvári együttes kezdte jobban, elsősorban Bögöly és Ouyachi pontjainak köszönhetően, a székesfehérvári együttes a litván Listanskis vezetésével maradt döntetlen állás közelében, majd a korábbi kaposvári Kulcsár Adrián pontjainak köszönhetően 11:11 volt az állás. Innen azonban kezdett elhúzni a Kaposvár, a játékrész végére már hat pont is volt a különbség. Ezen valamennyit sikerült kozmetikázniuk a vendégeknek, de a szettet 25:21-re a Fino nyerte.

A második játszmában Milovanovic és Bögöly vezérletével hamar előnybe került a hazai csapat. A szett közepére nyolcpontos előnyt épített ki a Kaposvár, amelyet meg is tartott, így könnyedén a somogyiaké lett a második játszma is. (25:17, 2:0).

A harmadik játékrészben 5:5-nél még döntetlenre álltak a felek, de a csereként beálló Kiss Máté remeklésének köszönhetően hamar elhúztak a kaposváriak, már öt pont volt is az előnyük, ahonnan még 16:14-re felzárkózott a MÁV Előre. A Fino azonban rátett még egy lapáttal, Bögöly Gábor akcióból és nyitásból is eredményes volt, végül egy hosszú székesfehérvári nyitás azt jelentette, hogy a Fino Kaposvár 25:18-ra megnyerte a szettet és 3:0-ra a mérkőzést, így győzelemmel tisztelgett Iván Gergő emléke előtt.

MVM Férfi Magyar Kupa-negyeddöntő, visszavágó:
FINO Kaposvár – MÁV Előre SC-Foxconn 3:0 (21, 17, 18)
Kaposvár, 738 néző. V: Halász, Szarka.
FINO: Hubicska 6, Sandoval 10, Milovanovic 8, Bögöly 15, Ouyachi 4, Garchet 3. Csere: Bozóki (liberó), Kiss M. 5, Vasquez 3, El Azhari 3, Fenyvesi. Vezetőedző: Ruben Wolochin.
MÁV Előre: Kholman 4, Deliu 2, Balázs B. 4, Kulcsár 4, Listanskis 15, Boa 6. Csere:  Takács, Szentesi (liberók),  Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Továbbjutott a Fino Kaposvár kettős győzelemmel.