Férfi döntő: az utolsó ütközet, a szakvezetők szemével

Kedden 17 óra 30 perckor egymás után ötödször is egymásnak feszül az idei férfi bajnoki döntő két résztvevője, a Fino és a Pénzügyőr legénysége. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc 2-2-re áll, és aki győztesen hagyja el a kaposvári városi sportcsarnok játékterét, az lesz a magyar bajnok 2017-ben. A két vezetőedző, Demeter György és Weczera Csaba ugyanarra a hat-hat kérdésre válaszolt az év összecsapásának előestéjén.
1.Mennyiben lesz más az ötödik mérkőzés az előző négyhez képest?
Demeter György: Azt kértem a csapattól, és azt kérem a szurkolóktól is, hogy az előző négy mérkőzésen történtekkel már ne foglalkozzunk. Ez az egy összecsapás vár még ránk, és ez lesz az egész szezon legfontosabb meccse. Igazi harcra számítok, nem csak egy taktikai csatára.
Weczera Csaba: Egyetértek Demeter Györggyel, az ötödik mérkőzésen nyílt sisakkal küzd majd mindkét együttes, és bízom benne, hogy ez lesz az öt közül a legjobb, a legszínvonalasabb találkozó.

2. Mit gondol, tud még meglepetéssel szolgálni az ellenfél?
Demeter György: Véleményem szerint a Pénzügyőr a döntő eddigi mérkőzésein minden taktikai fegyverét bevetette már ellenünk. Ismerjük az alapfelállásukat, illetve találkozhattunk több más variációval is. Úgy érzem, felkészültünk belőlük.
Weczera Csaba: Egy bajnoki döntő ötödik mérkőzése nem feltétlenül a meglepetésekről szól, de nekünk még van egy-két váratlan húzás a tarsolyunkban…

3. A legtöbben úgy vélik, hogy a nyitások döntik el a győzelem sorsát. Ön mit gondol?
Demeter György: Aki bátrabban és hatásosabban nyit majd, az megnyerheti a döntőt. Valóban ez a kulcs, és nagyon bízom benne, hogy tiszta fejjel, kevés hibával teljesítünk majd ebben a játékelemben. Csapat-szinten kell majd jobbnak lennünk a szervákkal is.
Weczera Csaba: Kulcskérdés lehet, melyik csapat nyit jobban, de én azt mondom, hogy az ötödik meccset a játék dönti majd el, a közönség – és a végső győztes – nagy örömére.

4. Csalódott lesz, ha csapata elveszíti az aranycsatát?
Demeter György: Egyértelmű célunk a címvédés, hazai pályán a győzelem kiharcolása. Ha nem így lesz, biztosan csalódottak leszünk.
Weczera Csaba: Ha olyan mérkőzésen kapunk ki, amely a látottak alapján nyerhető lett volna, akkor néhány napig biztosan. De most is hangsúlyozom, hogy nekünk az ezüstérem is óriási eredmény, ennek is nagyon örülünk. Kedden azért megpróbáljuk még fényesebbé tenni…

5. Hogyan készültek fel a keddi összecsapásra?
Demeter György: A szerda esti győzelem után csütörtökön pihenőt kaptak a játékosok, aztán a megszokottak szerint készültünk a mérkőzésre. Még szombat délután is szerepelt egy másfél órás közös foglalkozás a programban. Bízom benne, hogy sikerült ráhangolódni a szezon utolsó találkozójára.
Weczera Csaba: Szerda óta kettőt edzettünk, pénteken és hétfőn, kedden pedig hat autóval kelünk útra Kaposvárra, elsősorban a munkahelyi elfoglaltságok miatt. Két játékosunk is hajnali fél ötkor kezdi a munkát, csak így engedték el őket a meccsre. A harmadik és a negyedik mérkőzésen már látszott rajtunk a fáradtság, kedden megpróbálunk frissen és nagy összpontosítással csatába menni.

6. Mindenki a fedélzeten?
Demeter György: A negyedik mérkőzés után több játékos is megfázásra, lázra panaszkodott, kisebb sérülések is kialakultak, de természetesen mindenki ott lesz majd a bemelegítésnél, és játékra jelentkezik.
Weczera Csaba: Mindenki vállalja majd a játékot, és győzzön a jobbik!