A Vasas és a Nyíregyháza is megkezdi az elődöntőt

A Linamar-BRSE és Jászberény már egy mérkőzésen túl van, a Fatum Nyíregyháza és a Vasas Óbuda pedig keddtől feszül egymásnak a női bajnokság elődöntőjében. Durst Anna a Vasas, illetve Villám Lilla, a Nyíregyháza játékosa nyilatkozott honlapunknak.

A Vasas–Nyíregyháza elődöntőt a fővárosiak várhatják pályaelőnyből, kedden náluk kezdődik majd a párharc, amelynek kimeneteléről Durst Annát, a csapat junior válogatott feladóját kérdeztük. „Nálunk mindenki nagyon kemény, kiegyensúlyozott összecsapásra készül. Az ellenfél is nagyon motivált lesz, hiszen régóta nem jutottak már a négy közé, s nyilván szeretnék még megfejelni ezt az eredményt. Arról nem is beszélve, hogy hárman közülük tavaly még a mi csapatunkban játszottak, emiatt pedig nyilván ég bennük a bizonyítási vágy is. De ez minket is nagyon inspirál ellenük.” A két csapat az alapszakaszban kétszer mérte össze az erejét egymással, s mindkétszer a Vasas nyert. „Az első meccset simán nyertük idegenben, de akkor még nagyon a bajnokság elején jártunk. A második meccs, nálunk már nagyon szoros volt végül az ötödik játszmában sikerül kiharcolnunk a győzelmet, de azt is mi nyertük. Ez az önbizalom szempontjából mindenképpen jó, de elbíznunk nem szabad magunkat, hiszen ezek teljesen más mérkőzések lesznek.” A 19 éves feladó egyre több lehetőséget kap a Vasasban, ahol gyakorlatilag az első számú cserének számít. „Igen, idén sok bizalmat kaptam, s ezt igyekeztem is meghálálni. Örülni fogok, ha az elődöntőben is pályára léphetek, s igyekszem majd a jelenlétemmel megnyugtatni a lányokat és megfelelően kiszolgálni az ütőket. Természetesen bízom a döntőbe kerülésünkben, szerintem erre nekünk van nagyobb esélyünk, már csak a pályaelőny miatt is, de a sikerhez végig koncentráltan kell majd játszanunk.”

Érdekessége a párharcnak, hogy Szombathelyi Szandra, Vacsi Evelin és Villám Lilla – a már említett hármas – tavaly még a Vasasban a röplabdázott, most pedig már a Nyíregyháza sikeréért küzd. Villám Lilla szerint a pillanatnyi forma dönt majd egykori csapata ellen. “Mindenféleképpen nagy csatát varok, kiegyenlített mérkőzéseket ahol nagyon kevés fog majd dönteni egyik illetve másik csapat javára, aki jobb napot fog ki, az nyer majd mindig. Két szinte teljesen azonos képességű csapatról beszélünk, ha a Vasast és a Nyíregyházát hasonlítjuk össze, tényleg megjósolhatatlan a párharc végkimenetele. Persze, minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy mi kerüljünk ki győztesen, és úgy gondolom, erre képesek is vagyunk, döntőt szeretnénk játszani!”

A Vasas-Nyíregyháza női bajnoki elődöntő első mérkőzését kedden 17 óra 30 perckor rendezik a Folyondár utcában.