MVM Magyar Kupa: Pénzügyőr–Kecskemét párharc az elődöntőben

Két negyeddöntő visszavágót játszottak le szerdán a Férfi MVM Magyar Kupában. A Kecskemét ezúttal sokkal nagyobb csatára kényszerült a Kistext ellen, mint az első találkozón, sőt a vendégek szereztek vezetést, de aztán előbb egyenlített a hazai gárda, majd 19:24-ről megfordította a harmadik szettet és ezzel eldöntötte a továbbjutást. A Pénzügyőrnek csak a harmadik játszma lezárása okozott problémát a Rákosmente ellen. így eldőlt, hogy a címvédő lesz a kecskemétiek ellenfele az elődöntőben.

 

MVM Férfi Magyar Kupa-negyeddöntő, visszavágó:
Kecskeméti RC – Kistext 3:1 (–24, 23, 24, 22)
Kecskemét, 315 néző. V: Horváth M., Tillmann.
KECSKEMÉT: Balla, Fundora 9, Tomanóczy 6, Argilagos 19, Gebhardt N. 10, Szabó A. 8. Csere: Gebhardt Á., Török Zs. (liberók), Palánkai-Omoshebi 1, Baserio 3, Török S. 2, Bogdán 1, Horváth B. 5. Vezetőedző: Nagy József.
KISTEXT: Gönczi 9, Makarov 7, Óhidi 1, Reffatti 11, Bokor 9, De Barrios 16. Csere: Bán, Lassu (liberók), Ghazal 2, Kalmár 4, Szabó M. 2, Kocsondi, Erki 1. Vezetőedző: Weczera Csaba.
Edzői értékelés
Weczera Csaba:
– Először is szeretnék gratulálni a Kecskemét csapatának mert a két meccset egybevéve megérdemelten jutottak tovább. Ezt a párharcot mi az első mérkőzésen buktuk el. Ettől függetlenül szó szerint a padlóról álltunk fel és nagyon nagyot küzdöttek a fiúk. Maximálisan büszke vagyok a játékosaimra. Egy dolgot viszont sajnálok. Amikor két hasonló képességű csapat ki-ki meccset játszik és nem is akármilyen színvonalon a játékvezetés mennyire bele tud rondítani a képbe. Ezen a szinten már fejben dőlnek el a meccsek és a bírói hibák olyan szinten ki tudják billenteni a koncentrációt, hogy elgondolkodom érdemes-e így csinálni ezt.
Továbbjutott a Kecskemét kettős győzelemmel.

Pénzügyőr – Rákosmente Party-CO 3:0 (11, 16, 28)
Budapest, Kőér utca, 30 néző. V: Bátkai-Katona, Barabás.
PÉNZÜGYŐR: Rása 7, Magyar 2, Dávid Cs. 3, Pedro 9, Kovács Z. 5, Kiss D. Csere: Feliciano, Kozsuharov (liberók), Szabó V. 4, Solti 8, Gacs 2, Majoros 9, Soares 7. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
RÁKOSMENTE: Tóth M., Nagy P. 9, Katona 7, Fenyő 3, Papp M., Kókai 7. Csere: Farkas (liberó), Szalai T. 3, Sándor 5, Molnár D., Weinhardt-Kovács. Vezetőedző: Kovács Sándor.
Edzői értékelés
Jókay Zoltán: – Nem tetszett, amit a mérkőzés végén láttam.
Kovács Sándor: – Egy jobb csapat ellen részben ismét helytálltunk. Igazából ennyi a két csapat közti különbség, teljesen más célokért küzdünk mint nagy nevű ellenfelünk. Sajnos sok hibával játszottunk ma, de egy ilyen fiatal csapatban ez benne van. Ez egy nagyon szép eredmény ahová mi eljutottunk ebben a sorozatban.
Továbbjutott a Pénzügyőr kettős győzelemmel.

Az MVM férfi Magyar Kupa elődöntőjének párosítása:
MAFC BME/Vegyész RC Kazincbarcika – MÁV Előre SC-Foxconn/FINO Kaposvár
Kecskeméti RC – Pénzügyőr
Az elődöntőt január 9-én és 16-án játsszák. A döntőt március 12-13-án rendezik mindkét nem számára a tervek szerint.

 

Férfi NB I:
U19-es válogatott – MÁV Előre-Foxconn 2:3 (–16, 20, –18, 24, –11)
Szolnok, 30 néző. V: Takàcs Á., Halász E.
U19: Tamási 2, Kecskeméti 17, Füzék 1, Fenyvesi D. 16, Fenyvesi B. 17, Acsai 2. Csere: Sümegi (liberó), Kiss 1, Kasnyik 1, Hajagos 3. Vezetőedző: Bodonyi Ákos.
MÁV ELŐRE: Kholman 12, Tóth K. 2, Balázs 7, Ambrus 10, Listanskis 20, Doda 16. Csere: Takács M. (liberó), Deliu 3, Sebestyén 2. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
Edzői értékelés
Bodonyi Ákos:
– Hozzáállás és akarat tekintetében azt vittük a pályára, amit kértem a fiúktól. A korosztály sajátosságából adódó hullámvölgyek a Fehérvár javára billentették a mérleg nyelvét. Büszke vagyok a fiúkra, sok ilyen mérkőzésre lesz szükségünk a jövőben. Hajrá Magyarország!

 

HETI PROGRAM:
December 16., csütörtök
17:00 Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC BME (MVM Férfi Magyar Kupa-negyeddöntő, visszavágó); Tv: Hunvolley Tv
18:00 Fatum Nyíregyháza – DVTK (MVM Női Magyar Kupa-negyeddöntő, visszavágó); Tv: Hunvolley Tv
19:00 U19-es válogatott – Rákosmente; Szolnok (férfi NB I)

December 17., péntek
18:00 Újpesti TE – Szent Benedek RA (MVM Női Magyar Kupa-negyeddöntő, visszavágó); Tv: Hunvolley Tv
19:00 U17-es válogatott – GLP Nyíregyháza; Dabas (férfi NB I)

December 18., szombat
09:00 Felnőtt és U20-as hóröplabda országos bajnokság (Városligeti műjégpálya)
18:00 Swietelsky-BRSE – MTK Budapest (MVM Női Magyar Kupa-negyeddöntő, visszavágó); Tv: Hunvolley Tv

December 19., vasárnap
18:00 1. MCM-Diamant Kaposvár – Vasas Óbuda (MVM Női Magyar Kupa-negyeddöntő, visszavágó); Tv: Hunvolley Tv