Forma-1 és röplabda!

Szujó Zoltán, az M4 Sport közkedvelt kommentátora, a Forma-1-es versenyek mellett több  labdajáték, köztük a röplabda nagy rajongója is. Olyannyira, hogy kisebbik lányával a helyszínen tekintette meg a férfi bajnokság fináléjának mindent eldöntő ötödik összecsapását, a Fino Kaposvár-Pénzügyőr SE mérkőzést. Szujó Zoltán el is mondta véleményét a párharcról és magáról a röplabdasportról is!
Nagyon izgalmasan alakul a döntő és úgy gondoltuk a kisebbik lányommal, hogy megnézzük a mindent eldöntő mérkőzést – mondta Szujó Zoltán, a sportcsatorna Forma-1-es kommentátora, aki hozzátette, hogy számára a labdajátékok közül a kosárlabda az első, de a röplabda szorosan ott van a második helyen: – Azért szeretjük ennyire a röplabdát, mert ennél tisztább és elegánsabb labdajáték szerintem nem nagyon van a világon, és egyszerűen ez a lebonyolítási rendszer, ugye, hogy hármat kell nyerni a döntőben, nagyon jó arra, hogy kialakuljon egyfajta kötődés.

Szujó Zoltán azt is elárulta, hogy kinek drukkol(t) a döntőben: – Azon vettük észre magunkat az elmúlt hetekben, hogy a délutánjaink, kora estéink szerves részévé vált Bozóki, Bögöly, Deák vagy éppen Dávid. Egyébként “politikailag korrektek” vagyunk, mert a kislányom inkább a Pénzügyőr felé húz, én meg inkább a Kaposvárnak szurkolok, de azért ez nagy feszültséget nem okoz köztünk. Kiemelném még, hogy elképesztő hangulata volt a döntőnek, a röplabdázás igazi ünnepének számított ez a finálé – tette hozzá.

A férfi bajnoki döntőben a Pénzügyőr nyerte az első, illetve a második mérkőzést is, a Kaposvár felállt 2-0-s hátrányból és kiegyenlített. Ezután következett a mindent eldöntő ötödik mérkőzés, amely iránt hihetetlen volt az érdeklődés, színültig megtelt nézőkkel a kaposvári Városi Sportcsarnok és a drámai küzdelem ezúttal sem maradt el. A Fino 2:0-ra is vezetett, a Pénzügyőr elképesztő röplabdát mutatva visszajött meccsbe, egyenlített, s végül az ötödik játszmában dőlt el az aranyérem sorsa, a Kaposvár javára. Ahogy az M4 Sport közvetítésében is elhangzott: minden idők talán legizgalmasabb döntőjét láthattuk, amelynek ezúttal két győztese volt…